עוגת שמרים פשוטה עם מילוי שוקולד

shalomga

New member
עוגת שמרים פשוטה עם מילוי שוקולד

האם מישהו או מישהי יכולים לכוון אותי למתכון מומלץ, אני לא מצליח למצוא את הנוסחא להצלחה מושלמת של עוגה כזו. ניסיתי : בצק שמרים : מרגרינה, ק"ג קמח, 3 ביצים, שתי כפות שמרים ומים, והעסק פשוט לא מתרומם...
 

Netel

New member
אני מכינה את הבצק לפי המתכון

שרשום על השקית של השמרים +משפר אפיה. יוצא מעולה.
 

net the jet

New member
לא פורום מתכונים אבל קבלי מתכון קל

ומוצלח לשמרים: 4-5 כוסות קמח רגיל חצי כוס סוכר 2 ביצים 1 מרגרינה ( או 2 חמאה ) כוס חלב קורט מלח אפשרי ( לא חובה ) טיפה גרידת לימון ) שקית שמרי שמרית ( כמעט את כל השקית ) ללוש הכל יחד טוב טוב ( אם יש צורך אפשר להוסיף קמח, אבל שישיאר מאד לח הבצק ) לשים במקרר לשעה לתפיחה. לרדד 5-6 עלים ולמלא אני ממלאת או בנוטלה ( הכי חביב על הילדים והבעל ) או בחמאה מומסת עם קינמון\סוכר וצימוקים, או חמאה מומסת\סוכר טיפה וניל ואגוזים קצוצים. מגלגלים ואו שאופים כך, או שחותכים לשבלולים...
 
הנה עוד מתכון

אני ממליצה לתת לו לילה במקרר, וגם לקצץ את הכמויות בחצי, אחרת הכמות מטורפת ½ ק"ג קמח 5 חלמונים 2 ביצים שלמות 125 ג' סוכר 35 ג' שמרים 200 ג' מרגרינה 120 מל' מים או חלב תמצית וניל גרדת תפוז או לימון קורט מלח אופן ההכנה: להמיס השמרים עם מעט מים פושרים+ מעט קמח+ מעט סוכר. בנפרד להקציף ביצים+חלמונים+סוכר. לרכך המרגרינה, להכיו בצק מכל החומרים ולחבוט כרבע שעה (ללוש כל הזמן מאחר והבצק עדין ורך) לתת מנוחה של שלוש שעות, לרדד למלבן בגובה 3-4 מ"מ למרוח ממרח שוקולד ולגלגל לרולדה. לשמן היטב תבנית קוגלהוף ולהתפיח. למרוח ביצה על הבצק ולאפות ב- 180 מעלות. זמן אפיה 40-60 דקות. לאחר1002 100 אפייה נרטיב הבצק בסירופ סוכר.
 
למעלה