עוגת תאנים בסגנון RAW-עוגה "ללא עוגה"

המתכון ומסקנות - פעם ראשונה שלי עם עוגה כזו

העוגה מבוססת על המתכון של שירלי בר
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-6bac676680c7121004.htm

שכבת בסיס:
2 כוסות שקדים לא קלופים [אפשר/ רצוי לאחר השריה] - בבלנדר לטחון עד דק ואז להוסיף
2 כפות גדושות שבבי קוקוס - לא חובה
בין 150-200 גרם תמרים מגולענים
2 כפות שמן קוקוס
לערבב היטב במעבד המזון מספר דקות עד שמתחיל להתגבש.

או שעובדים עם בסיס של עוגה עגולה, שקף ותבנית - הכי יפה
או כמוני לתוך תבנית פיירקס שקופה.

העיקר, לשמן במעט שמן קוקוס
ואז לשטח את הבסיס.

להכניס להקפאה

אחרי חצי שעה ניגשים להכין את החלק הבא

שכבה ראשונה - קרם קשיו וניל
3 כוסות קשיו מושרה שעתיים ומסונן למעבד מזון יחד עם
2 שמנת צמחית - אני השתמשתי בזו על בסיס סויה שהיא ניטרלית
2 כפיות תמצית וניל
4 כפות שמן קוקוס
1 כף מיץ לימון. נראה לי שמי שיש לו זסט לימון - גרר של הקליפה, זה היה מקפיץ את השכבה הזו מאוד. לי לא היה.
3 כפות מלאות סוכר - אני אישית לא הייתי מוסיפה, אך העוגה הייתה לחברים, ורוב האנשים מעדיפים מתוק. אפשר כמובן להוסיף סילאן, או תמרים, או מייפל, או אגבה במקום. אני רציתי לשמור על הלובן של השכבה הזו ולכן העדפתי סוכר לבן.
חצי כוס מים

מעבדים במשך מספר דקות עד לקבלת מרקם חלק.
שופכים כ- 60% מהתערובת על גבי הבסיס ומחזירים להקפאה.
את 40% הנותרים שומרים במקרר בינתיים בתוך מעבד המזון, או על מעבד המזון עצמו אם לא נורא חם.
אחרי חצי שעה ניגשים להכין את השכבה הבאה

קרם תאנים
ל- 40% תערובת שנותרה במעבד המזון מוסיפים
6 כפות שמן קוקוס
10 תאנים יפות ובשלות
ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק

שופכים על גבי השכבה הראשונה ומחזירים להקפאה.
או בשלב הזה או לפני ההגשה מעטרים בתאנים חיות


כשטעמתי את השכבות במהלך הדרך
שמן הקוקוס הציף אותי התיישב לי באף ודי גמר לי את חוש הטעם...

כל מה שטעמתי היה בטעמו ודי הייתי מבואסת.

אחרי ההקפאה, הטעם שלו כבר לא כל כך נוכח


העוגה יצאה יפהפיה ומרשימה. מאוד התלהבו ממנה.
מאוד קלה להכנה.

אין לי מושג איך היא תשרוד במקרר.
הבאתי אותה והמשכנו הלאה.
אמרתי להם שישאירו במקפיא, כי אצלי היא לא הייתה מספיק זמן,
ולא היה לי מספיק שמן קוקוס, אז לקח יותר זמן לשכבה העליונה להתמצק.
ההכנה מאוד דינאמית.
אין מקדמיה? תכין עם קשיו. אין קשיו? תעשה עם שקדים.
אין מספיק שמן קוקוס? תיקח שמנת צמחית.
אין תאנים? תעשה עם תותים. אין תותים? תעשה עם קיווי, וכן הלאה.
 
שאלת השאלות


מבחינת עבודה, זה כלום עבודה. בטח הרבה יותר קל ופשוט מאשר עוגה שדורשת הכנה עם בצק מקמח.
הרבה פחות מלכלך, ותוך דקותיים המטבח נקי שוב בחזרה.
כל ההתעסקות כולה אולי 20 דקות, וגם זה חלק מהזמן המעבד עובד לבד והייתי פנויה לעשות דברים אחרים.
המטבח נשאר נקי, וכלום כלים בשימוש.
אז מבחינת עבודה וניקיון -


מבחינת מחיר, העוגה עלתה בערך 75 ₪, בחישוב גס.
ממש לא עוגה זולה, אך לא בטוחה שהיא הרבה יותר יקרה בהשוואה לעוגות מוס אחרות למשל, אולי 20-30 ₪ יקרה יותר.
אז מבחינת מחיר -


אני חושבת שסוג העוגות האלו
זה פתרון מצוין למי שמחפש עוגה שהיא גם טבעונית, גם נטולת גלוטן, גם נטולת קמחים אחרים, גם ללא אפיה כך שתשמר למקסימום ערכים תזונתיים של המרכיבים, ובנוסף היא קלה מאוד להכנה, ותצליח בקלות גם למי שזו העוגה הראשונה שהוא מכין אי פעם.
אז מבחינת מענה לקהל רחב יחסית של דרישות -


צריך לזכור שזו עוגה מאוד שמנה, אמנם שומן טוב וכו', ועדיין, כל פרוסה שלה היא כמה מאות קלוריות בקלות,
מצד שני כמה עוגות רזות כבר יש?


בשורה התחתונה
מגניב שיש את האפשרות לעשות גם עוגות כאלו
יחסית בריאות, על הציר של הבריאות, ביחס לעוגות אפויות, או עתירות קמח וכו'.
אין ספק שאפשר לעשותן מאוד מאוד יפות
אבל לא התעלפתי כמו שחשבתי שאתעלף

או כמו שכל הביקורות על העוגות של שירלי מתעלפות להן שם


לפני תקופה העליתי פה טארטלטים אישיים שהכנתי
משילוב של בצק פריך אפוי עם קרם קשיו בטעמים ועל זה עיטורים מתותים או מפיסטוקים וכו'.
זו לטעמי האישי הייתה קומבינציה טעימה יותר.
 

ladybug6

New member
וואלה, אני חשבתי שזה הרבה עבודה

אם המחיר זה החסרון היחיד אבל מנגד היא בריאה יותר וקלה להכנה, אז זה בהחלט שווה את זה (שוב, בהנחה שהטעם באמת טעים, ואני מניחה שזה עניין של.. טעם)

בכל מקרה עשית לי חשק לעשות משהו עם חבילת התאנים הצוננת שיושבת לי במקרר, ואני מקווה שהפעם אצליח להתאפק ולא לחסל אותן ככה ישר מהמקרר

(כל הקיץ אני מתכננת תוכניות וכל פעם זה מתחסל לפני שאני מספיקה ליישם)
 
אין סיבה שהיא לא תצא טעימה

החומרים טובים
אפשר גם להוסיף תבלינים כמו זעפרן, הל, אניס
אני הייתי עדינה
כי מדובר בחבורת אוכלי בשר
שפתאום מצאה עצמה אוכלת צמחוני כשהרוב טבעוני
ברוח בריאה דגנים מלאים וכו'
קמחי כוסמין וגו'
ירקות ופירות רק אורגני, ורק לפי העונה
בקיצר, רובם הגדול, עדיין בשוק
ובשניה שמתאפשר להם מחוץ לבית
רצים למקום הראשון וטורפים בשר

והיו אינספור ציפיות מעוגת יומהולדת שתקלע לכמה שיותר טעמים
 
כן היא נראתה ממש מעולה, מאוד התלהבו


כשנכנסתי איתה
נראה כאילו עמלתי עליה ארוכות וקשות
וזה כלום עבודה
 
למעלה