המתכון ומסקנות - פעם ראשונה שלי עם עוגה כזו
העוגה מבוססת על המתכון של שירלי בר
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-cakes/Recipe-6bac676680c7121004.htm
שכבת בסיס:
2 כוסות שקדים לא קלופים [אפשר/ רצוי לאחר השריה] - בבלנדר לטחון עד דק ואז להוסיף
2 כפות גדושות שבבי קוקוס - לא חובה
בין 150-200 גרם תמרים מגולענים
2 כפות שמן קוקוס
לערבב היטב במעבד המזון מספר דקות עד שמתחיל להתגבש.
או שעובדים עם בסיס של עוגה עגולה, שקף ותבנית - הכי יפה
או כמוני לתוך תבנית פיירקס שקופה.
העיקר, לשמן במעט שמן קוקוס
ואז לשטח את הבסיס.
להכניס להקפאה
אחרי חצי שעה ניגשים להכין את החלק הבא
שכבה ראשונה - קרם קשיו וניל
3 כוסות קשיו מושרה שעתיים ומסונן למעבד מזון יחד עם
2 שמנת צמחית - אני השתמשתי בזו על בסיס סויה שהיא ניטרלית
2 כפיות תמצית וניל
4 כפות שמן קוקוס
1 כף מיץ לימון. נראה לי שמי שיש לו זסט לימון - גרר של הקליפה, זה היה מקפיץ את השכבה הזו מאוד. לי לא היה.
3 כפות מלאות סוכר - אני אישית לא הייתי מוסיפה, אך העוגה הייתה לחברים, ורוב האנשים מעדיפים מתוק. אפשר כמובן להוסיף סילאן, או תמרים, או מייפל, או אגבה במקום. אני רציתי לשמור על הלובן של השכבה הזו ולכן העדפתי סוכר לבן.
חצי כוס מים
מעבדים במשך מספר דקות עד לקבלת מרקם חלק.
שופכים כ- 60% מהתערובת על גבי הבסיס ומחזירים להקפאה.
את 40% הנותרים שומרים במקרר בינתיים בתוך מעבד המזון, או על מעבד המזון עצמו אם לא נורא חם.
אחרי חצי שעה ניגשים להכין את השכבה הבאה
קרם תאנים
ל- 40% תערובת שנותרה במעבד המזון מוסיפים
6 כפות שמן קוקוס
10 תאנים יפות ובשלות
ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק
שופכים על גבי השכבה הראשונה ומחזירים להקפאה.
או בשלב הזה או לפני ההגשה מעטרים בתאנים חיות
כשטעמתי את השכבות במהלך הדרך
שמן הקוקוס הציף אותי התיישב לי באף ודי גמר לי את חוש הטעם...
כל מה שטעמתי היה בטעמו ודי הייתי מבואסת.
אחרי ההקפאה, הטעם שלו כבר לא כל כך נוכח
העוגה יצאה יפהפיה ומרשימה. מאוד התלהבו ממנה.
מאוד קלה להכנה.
אין לי מושג איך היא תשרוד במקרר.
הבאתי אותה והמשכנו הלאה.
אמרתי להם שישאירו במקפיא, כי אצלי היא לא הייתה מספיק זמן,
ולא היה לי מספיק שמן קוקוס, אז לקח יותר זמן לשכבה העליונה להתמצק.
ההכנה מאוד דינאמית.
אין מקדמיה? תכין עם קשיו. אין קשיו? תעשה עם שקדים.
אין מספיק שמן קוקוס? תיקח שמנת צמחית.
אין תאנים? תעשה עם תותים. אין תותים? תעשה עם קיווי, וכן הלאה.