עוגת תותים: המתכון
בבוקר מנקה הייטב קופסה וחצי של תותים חותך לדיסקיות שופך 3 כפות סוכר מנער הייטב ושם בצד בזמן הכנת העוגה מסנן מקערת התותים את הסירופ אשר נוצר 6 ביצים מופרדות כוס סוכר 1כפיות של קליפת לימון מגורדת 3 כפיות של מיץ לימון 2 כפות מים 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח 1/4 כפית מלח חצי כפית אבקת אפיה לחמם תנור לחום בינוני כ160 מעלות להקציף את החלמונים תוך הוספת הסכר עד קבלת בלילה אוורירית בצבע לימון להוסיף את מיץ הלימון גרידת הלימון את המים ואת תמצית הוניל ולהמשיך להקציף עוד כדקה להעביר את הבלילה לקערה גדולה להוסיף את הקמח בתנועות עגולות לנקות הייטב את קערת המיקסר ולנגד הייטב להקציף את החלבונים עד קבלת קצף רך ולהוסיף כף כף את שארית הסוכר להעביר רבע מכמות הקצף לקערת הבלילה ובעזרת כף עץ בתנועות עגולות להבליע את קצף החלמונים בבלילה לשמן תבנית 26 וכמו שכתבתי להשאיר עיגול של כ8 ס"מ ללא שימון בבסיס התבנית לשפוך את הבלילה לתבנית ולתנור החם ל45 דקות המתכון עוגת הספוג מתוך הספר מהמטבח האהבה של רות סירקיס להכין קצפת משני גביעי שמנת מתוקה ו1/2 כוס אבקת סוכר בגלל כשרות אני במקרה הזה השתמשתי בגביעי שמנת לקצפת פרווה של ריץ. לאחר שהעוגה התקררה חותך אות לשני דיסקיות על דיסקה אחד מזליף חצי מכמות הסירופ אשר התקבל מהתותים המושרים בסוכר מהבוקר מזליף ברנדי או ליקר אני השתמשתי בליקר סברה מורח כרבע מכמות הקצפת על הדיסקה ומפזר חצי מכמות התותים מורח על התותים עוד רבע מכמות הקצפת עובר לדיסקת הספוג השניה שוב מזליף את שארית סירופ התותים מזליף ליקר מורח על הדיסקה ריבת תותים וג'ינג'ר אשר רקחתי והופך את הדיסקה על הדיסקה הראשונה מכין גבעה של תותים על החלק העליון מורח את צידי העוגה עם שארית הקצפת מכין את הגלי לפי הוראות היצרן שמ בקערה כל מתכת אשר מקררים רת הג'ילי והוא הופך צמיגי שופך במרכז גבעת התותים כף כף ומפסל עם הכף גבעת ג'ילי יפה ןהעוגה מוכנה
בבוקר מנקה הייטב קופסה וחצי של תותים חותך לדיסקיות שופך 3 כפות סוכר מנער הייטב ושם בצד בזמן הכנת העוגה מסנן מקערת התותים את הסירופ אשר נוצר 6 ביצים מופרדות כוס סוכר 1כפיות של קליפת לימון מגורדת 3 כפיות של מיץ לימון 2 כפות מים 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח 1/4 כפית מלח חצי כפית אבקת אפיה לחמם תנור לחום בינוני כ160 מעלות להקציף את החלמונים תוך הוספת הסכר עד קבלת בלילה אוורירית בצבע לימון להוסיף את מיץ הלימון גרידת הלימון את המים ואת תמצית הוניל ולהמשיך להקציף עוד כדקה להעביר את הבלילה לקערה גדולה להוסיף את הקמח בתנועות עגולות לנקות הייטב את קערת המיקסר ולנגד הייטב להקציף את החלבונים עד קבלת קצף רך ולהוסיף כף כף את שארית הסוכר להעביר רבע מכמות הקצף לקערת הבלילה ובעזרת כף עץ בתנועות עגולות להבליע את קצף החלמונים בבלילה לשמן תבנית 26 וכמו שכתבתי להשאיר עיגול של כ8 ס"מ ללא שימון בבסיס התבנית לשפוך את הבלילה לתבנית ולתנור החם ל45 דקות המתכון עוגת הספוג מתוך הספר מהמטבח האהבה של רות סירקיס להכין קצפת משני גביעי שמנת מתוקה ו1/2 כוס אבקת סוכר בגלל כשרות אני במקרה הזה השתמשתי בגביעי שמנת לקצפת פרווה של ריץ. לאחר שהעוגה התקררה חותך אות לשני דיסקיות על דיסקה אחד מזליף חצי מכמות הסירופ אשר התקבל מהתותים המושרים בסוכר מהבוקר מזליף ברנדי או ליקר אני השתמשתי בליקר סברה מורח כרבע מכמות הקצפת על הדיסקה ומפזר חצי מכמות התותים מורח על התותים עוד רבע מכמות הקצפת עובר לדיסקת הספוג השניה שוב מזליף את שארית סירופ התותים מזליף ליקר מורח על הדיסקה ריבת תותים וג'ינג'ר אשר רקחתי והופך את הדיסקה על הדיסקה הראשונה מכין גבעה של תותים על החלק העליון מורח את צידי העוגה עם שארית הקצפת מכין את הגלי לפי הוראות היצרן שמ בקערה כל מתכת אשר מקררים רת הג'ילי והוא הופך צמיגי שופך במרכז גבעת התותים כף כף ומפסל עם הכף גבעת ג'ילי יפה ןהעוגה מוכנה