עוגת תותים: המתכון

פוקסי99

New member
עוגת תותים: המתכון

בבוקר מנקה הייטב קופסה וחצי של תותים חותך לדיסקיות שופך 3 כפות סוכר מנער הייטב ושם בצד בזמן הכנת העוגה מסנן מקערת התותים את הסירופ אשר נוצר 6 ביצים מופרדות כוס סוכר 1כפיות של קליפת לימון מגורדת 3 כפיות של מיץ לימון 2 כפות מים 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח 1/4 כפית מלח חצי כפית אבקת אפיה לחמם תנור לחום בינוני כ160 מעלות להקציף את החלמונים תוך הוספת הסכר עד קבלת בלילה אוורירית בצבע לימון להוסיף את מיץ הלימון גרידת הלימון את המים ואת תמצית הוניל ולהמשיך להקציף עוד כדקה להעביר את הבלילה לקערה גדולה להוסיף את הקמח בתנועות עגולות לנקות הייטב את קערת המיקסר ולנגד הייטב להקציף את החלבונים עד קבלת קצף רך ולהוסיף כף כף את שארית הסוכר להעביר רבע מכמות הקצף לקערת הבלילה ובעזרת כף עץ בתנועות עגולות להבליע את קצף החלמונים בבלילה לשמן תבנית 26 וכמו שכתבתי להשאיר עיגול של כ8 ס"מ ללא שימון בבסיס התבנית לשפוך את הבלילה לתבנית ולתנור החם ל45 דקות המתכון עוגת הספוג מתוך הספר מהמטבח האהבה של רות סירקיס להכין קצפת משני גביעי שמנת מתוקה ו1/2 כוס אבקת סוכר בגלל כשרות אני במקרה הזה השתמשתי בגביעי שמנת לקצפת פרווה של ריץ. לאחר שהעוגה התקררה חותך אות לשני דיסקיות על דיסקה אחד מזליף חצי מכמות הסירופ אשר התקבל מהתותים המושרים בסוכר מהבוקר מזליף ברנדי או ליקר אני השתמשתי בליקר סברה מורח כרבע מכמות הקצפת על הדיסקה ומפזר חצי מכמות התותים מורח על התותים עוד רבע מכמות הקצפת עובר לדיסקת הספוג השניה שוב מזליף את שארית סירופ התותים מזליף ליקר מורח על הדיסקה ריבת תותים וג'ינג'ר אשר רקחתי והופך את הדיסקה על הדיסקה הראשונה מכין גבעה של תותים על החלק העליון מורח את צידי העוגה עם שארית הקצפת מכין את הגלי לפי הוראות היצרן שמ בקערה כל מתכת אשר מקררים רת הג'ילי והוא הופך צמיגי שופך במרכז גבעת התותים כף כף ומפסל עם הכף גבעת ג'ילי יפה ןהעוגה מוכנה
 

פוקסי99

New member
מה אני עושה שהעוגה לא תיפול

ככאשר אני משמן את תבנית העוגה במקרה זה 26 אנימשמן את הדפנות אבל בתחתית משמן רק את ההיקף ומשאיר במרכז עיגול בקוטר של ג8 ס"מ לא משומן אופה את העוגה מכין על השיש 4 כוסות במרחק מתאים להיקף העוגה ניתן להניח את התבנית לפני תחילת האפיה ולכוון את הכוסות מראש. כאשר התנור מצלצל שהזמן חלף(בכל תנור יש טיימר ממליץ מאד להשתמש בו ואז נשכח מהמושג נשרפה לי העוגה) מוציא את העוגה ומניח הפוך על הכוסות ונותנים לעוגה להתקרר במצב זה כאשר העוגה התקררה פשוט מעבירים סכין חדה וארוכה ומפרידים את הקטע ללא השימון בתמונה העוגה על הכוסות
 

פוקסי99

New member
וכך נראה מלמטה

שימו לב שאין את ה"עמק" המתקבל ברוב המקרים כאשר ארכיב את העוגה אשלח תמונה נוספת
 

פוקסי99

New member
והעוגה ביציאה מהתבנית

שימו לב שהיא נשארה בדיוק כמו שהייתה ביציאב מהתנור אים את ה"עמק" במרכז
 

פוקסי99

New member
מפריד את העוגה עם סכין דקה חדה וארוכה

את העוגה מבסיס התבנית תוך לחיצת הסכין כלפי הבסיס
 

פוקסי99

New member
והעוגה מונחת על צלחת ההגשה

שימו לב לבסיס התבנית מימין כמעט ואין חלקי עוגה שנדבקו
 

פוקסי99

New member
חוצה את העוגה לשתיים

משתמש בסכין גדולה מקוטר העוגה וחדה מאד
 

פוקסי99

New member
ועכשיו תהליך הרכבת העוגה שהוא פשוט וקל

לפני תחילת האפיה שטפתי את התותים וחתכתי לדיסקיות הוספתי סוכר והנחתי בצד לאחר מספר שעות נוצר לי בצלוחית התותים סירופ תותים נהדר והינה הוא בכוס כדי שיהיה לי נוח להזליף על העוגה
 

פוקסי99

New member
מזליף ליקר סברה על העוגה

ליקר סברה לדעתי הוא ליקר נהדר לאפיה מבוסס על שוקולד ותפוזים אבל כל ליק או ברנדי יהיה טוב
 

פוקסי99

New member
מורח שכבת קצפת על הדיסקה הראשונה

הקצפת היא משמנת צמחית פרווה של ריץ בתוספת אבקת סוכר
 

פוקסי99

New member
ומניח את הדיסקה על הקצפת

הקצפת היא משמנת צמחית פרווה של ריץ בתוספת אבקת סוכר
 

פוקסי99

New member
מכין את ג'לי תות השדה

לפי הוראות היצרן מכניס לתוך הקערה כלי מתכת גדולים כדי שיקררו את הג'ילי ואז הוא הופך במרקם כמוריבה וניתן לפסל אותו על התותים
 
למעלה