עוגת תותים וג'לי של חנה'לה
עוגת תותים וג'לי של חנה'לה רצוי להכין העוגה על כל שלביה 24 שעות לפני ההגשה הכמויות הם לתבנית פיירקס 26 חומרים לבסיס העוגה 1 גביעי אשל או יוגורט 2 ביצים שלמות (מס' 1) 3/4 כוסות סוכר ¼ 1 כוסות קמח רגיל 2 אבקת אפיה 1 כפות שמן אופן ההכנה לערבל 1 אשל + 2 ביצים + הסוכר להוסיף את שאר החומרים. לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב מ י י ד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק ½ 1 כוס מים מהברז (הפעם הוספתי 2 שקיות סוכר וניל) ל ק ר ר ל ס י ו ם 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל 1 ג'לי בטעם תות 1 סלסלת תותים יפים להקציף השמנת + האינסטנט – לשטוח ע"ג העוגה לחתוך את התותים לפרוסות לאורך התות – להניח על-פני הקרם. להכין את הג'לי בהתאם להוראות ההכנה – בתחילה ליצוק ע"פ התותים עם כף ובהמשך ליצוק את שארית הג'לי. מאחר והעוגה תפחה לגובה שכמעט הגיע לשפת התבנית, לפני יציקת הג'לי תחמתי את דפנות התבנית בפס שקף אשר איפשר יציקת הג'לי ללא זליגות. לאחר שהכל יצטנן אשחרר בעדינות בעזרת סכין את הג'לי מהשקף ואחלץ אותו, שוב, בעדינות. מקור המתכון: חנה'לה
עוגת תותים וג'לי של חנה'לה רצוי להכין העוגה על כל שלביה 24 שעות לפני ההגשה הכמויות הם לתבנית פיירקס 26 חומרים לבסיס העוגה 1 גביעי אשל או יוגורט 2 ביצים שלמות (מס' 1) 3/4 כוסות סוכר ¼ 1 כוסות קמח רגיל 2 אבקת אפיה 1 כפות שמן אופן ההכנה לערבל 1 אשל + 2 ביצים + הסוכר להוסיף את שאר החומרים. לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב מ י י ד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק ½ 1 כוס מים מהברז (הפעם הוספתי 2 שקיות סוכר וניל) ל ק ר ר ל ס י ו ם 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל 1 ג'לי בטעם תות 1 סלסלת תותים יפים להקציף השמנת + האינסטנט – לשטוח ע"ג העוגה לחתוך את התותים לפרוסות לאורך התות – להניח על-פני הקרם. להכין את הג'לי בהתאם להוראות ההכנה – בתחילה ליצוק ע"פ התותים עם כף ובהמשך ליצוק את שארית הג'לי. מאחר והעוגה תפחה לגובה שכמעט הגיע לשפת התבנית, לפני יציקת הג'לי תחמתי את דפנות התבנית בפס שקף אשר איפשר יציקת הג'לי ללא זליגות. לאחר שהכל יצטנן אשחרר בעדינות בעזרת סכין את הג'לי מהשקף ואחלץ אותו, שוב, בעדינות. מקור המתכון: חנה'לה