עוגת תפוזים מתפוז שלם! ( מתאים לאוהבי מתכונים קלים ומהירים)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
🍊 אני בהלם אבל זו אחת מעוגות התפוזים הכי טובות שהכנתי!
עוגה מדהימה, רכה וטעימה, תשמרו מתכון:

לתבנית קטנה בגודל 20/28 ס״מ.
מרכיבים
1 תפוז שלם (תפוז מיץ בינוני, עם קליפה דקה)
1 כוס (200 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן צמחי
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
¼ כפית מלח

לציפוי (לא חובה)
100 גרם אבקת סוכר
1-2- כפות חלב/מיץ תפוזים (כל חלב)
גרידת תפוז לקישוט

אופן ההכנה
שוטפים היטב את התפוז, חותכים לו את הכיפה ואת שאר התפוז חותכים לקוביות - עם הקליפה ועם הכל. אם יש גרעינים נפטרים מהם.
שמים במעבד מזון את התפוז החתוך, ביצים, סוכר ווניל וטוחנים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה וטוחנים בפולסים קצרים כמה שניות רק עד לאיחוד.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת/מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-30-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. המנעו מאפיית יתר.
אחרי שהעוגה התקררה אפשר להכין את הציפוי.
בקערה קטנה טורפים אבקת סוכר וחלב לציפוי חלק. התחילו עם כף אחד והוסיפו כמה טיפות כל פעם עד להגעה למרקם הרצוי.
מורחים את הציפוי על העוגה ומפזרים גרידת תפוז טרייה לקישוט.
 
למעלה