עוגת תפוזים עבור צוצונת במיוחד

נירהמ1

New member
עוגת תפוזים עבור צוצונת במיוחד../images/Emo140.gif

וגם לכל מי שרוצה.
עוגת תפוזים תבנית עגולה גדולה, או שתי תבניות אינגליש-קייק גדולות, או תבנית "צינור" – כמו "סיר פלא" העוגה הזאת היא וריאציה על עוגות תפוזים שונות שעשיתי, לא זוכרת למי היה שייך המתכון הראשון שלפיו עשיתי - או רות סירקיס או נירה שויאר. היא יוצאת מאוד גבוהה, אוורירית ורכה (לא כמו טורט טיפוסית שהיא יבשה במקצת), והריח שלי פשוט ממכר. לחמם תנור ל-180 מעלות החומרים: 6 ביצים גדולות "ישר מהלול" 2 כוסות סוכר 3 כוסות קמח תופח ו/או קמח רגיל + א. אפיה מנופה 2 סוכר וניל – או שתי כפיות תמצית וניל מאיכות טובה 2 כפות רום (אלכוהולי) 200 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר 1 גביע שמנת חמוצה – או גביע יוגורט דנונה קליפה מגוררת מתפוז שלם מיץ תפוזים מתפוז גדול – אני פשוט חוצה אותו לשניים ובעזרת סכין מוציאה חלקים מבשר הפרי (בלי הציפה הלבנה המרה) עם המיץ 100 גר' קוביות קטנות של ג'ינג'ר מסוכר – הפעם עשיתי עם קוביות קטנות של אננס מיובש הכנה: להפריד את הביצים בשתי קערות גדולות לחלבונים-חלמונים להקציף את החלבונים לקצף קשה ולהתחיל להוסיף את הסוכר (כוס וחצי – להשאיר חצי כוס עבור החלמונים) + סוכר הווניל והרום כל פעם מעט עד שכשהופכים את הקערה הקצף לא נופל והוא מבריק ונוקשה. להקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר ולהוסיף את החמאה ולהמשיך להקציף עד שהתערובת הופכת בהירה ותפוחה להוסיף את גרידת התפוז להוסיף את הקמח התופח (או קמח + א. אפיה) וכשהתערובת מתחילה להתעבות להוסיף בהדרגה את המיץ עם בשר הפרי ואת השמנת לקמח מעט את הג'ינג'ר או האננס על מנת שלא ישקעו לתחתית התבנית ולהוסיף גם אותם לתערובת להוסיף חלק מקצף החלבונים לתערובת החלמונים על מנת כדי שהתערובת תהיה אוורירית יותר להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול. להעביר את התערובת לתבנית משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות במשך 45 דקות עד שעה (לפי התנור). בתיאבון!
 
למעלה