עוגת תפוזים

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה שלומכם? התגעגעתי!


 

יפנית3

New member
קוגלהוף של נורדיק?
גם

אני רוצה.
יש לי את הקפיצית והיא מעולה!!.
חני, תוציאי אותה!! כדאי לך


ואיפה התמונות מהבוק? אני רוצה לראות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ליתר דיוק, היו שלוש נורדיקיות, את כולם הזמנתי

להנאתי מהקטלוג של Williams-Sonoma בימי כJAPית אמיתית, אך מרוב קריירה לא אפיתי...
למעלה מעשור אחרי:
את זו בצורת חמניה נתתי לאחותי במסגרת השיפוץ,
את הקוגלהוף בצורת לב חידשתי לראשונה השנה, לעוגה לנסיכה (כמעט קלעת)
את השלישית, קוגלהוף - שושנה, מדהימה, טרם חידשתי. אשתדל לחדשה בהזדמנות הראשונה ולשלוח הוכחות על גבי הפורום.
 

יפנית3

New member
עוגת תפוזים

יפנית:
בהמלצת BB והבת המהוללת
נאפתה ליום העצמאות ולסופ"ש האחרון.
הוספתי כוס שוקולד צ'יפס

מתכון מנצח לעוגת תפוזים /אמא של ים

חומרים
=======
3 ביצים
ספל סוכר
כוס שמן
אינסטנט פודינג וניל
כוס מיץ תפוזים כולל ה"חתיכות"
1.5 כוס קמח תופח
חצי כוס קוקוס

הכנה
=====
להקציף ביצים עם סוכר עד לעיסה תפוחה ובהירה.
להוסיף תוך כדי הקצפה שמן ואח"כ אינסטנט וניל.
להנמיך את המיקסר ולהוסיף קמח, קוקוס ומיץ תפוזים.

לשפוך לתבנית משומנת (אני עושה בקוגלהוף)
בתנור בחום בינוני כ- 40 דקות.
חשוב:
להוציא את העוגה מהתנור בשניה שהקיסם יוצא יבש!
מקור: גלית



חני ס.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איך שתבנית יפה יכולה לשדרג! מהממת! לא מבינה

למה אני מתעצלת ומכינה באינגליש ולא בקוגלהוף!
תבורכנה הידיים!
 

יפנית3

New member
האמת שגם אני לא תמיד משתמשת בתבנית הזו

קרה לי לא פעם כשהפכי היא לא התנתקה מהתבנית וזה די מבאס
 

יפנית3

New member
אקלייר - מהבלוג של מרילין

יפנית:
הכנתי לפי הוראות המתכון, כולל הקרם והנוגט.

של מרילין תמיד יותר מדוגמים


תודה מרילין

לבצק האלקייר (כ- 20 יחידות)



1 כוס מים (250 מ"ל)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
150 גרם קמח
4 ביצים טרופות

לציפוי: 1 ביצה טורפה מהולה בכפית מים



מצרכים לקרם


1 כוס חלב (250 מ"ל)
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כפית תמצית וניל
90 גרם סוכר
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
3 כפות ממרח נוגט


מכינים את האקלייר: מכינים 2 תבניות אפיה גדולות מרופדות בנייר אפיה, מדליקים תנור לחום של 200 מעלות.



בסיר בינוני שמים את המים, הסוכר, המלח, והחמאה , ממיסים על אש בינונית, מביאים לרתיחה ומכבים. מוסיפים את הקמח לסיר בבד אחד ומערבבים נמרצות בעזרת כף עד שהקמח מתאסף לכדור, ממשיכים לייבש את הבצק על אש קטנה עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב / מעיכה ומעבירים לקערה גדולה, או לקערת המעבד מזון.



מוסיפים לקערה כל פעם רבע מכמות הביצים ומקפידים כל פעם לערבב היטב בכף עץ או בוו K עד שהביצה נבלעת לגמרי בבצק. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנטר כוכב בקוטר 1.5 ס"מ ומזליפים על נייר אפיה פסים באורך 8 ס"מ. בעזרת מכחול מברישים בעדינות את האקליירים עם הביצה הטרופה, אופים 10 דקות בחום של 200 מעלות, מורידים את החם ל- 180 וממשיכים לאפות עד שהמאפים שחומים מאוד.

בשלב הזה ניתן להקפיא, או לשמור במקרר יממה.



מכינים את הקרם שוקולד נוגט

מביאים לסף רתיחה את החלב, והשמנת המתוקה.
מכניסים לקערה בינונית את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור ותמצית הווניל וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים כף אחר כף של חלב חם לתוך לקערת החלמונים עד שהחלומנים מעט פושרים (בערך 5 כפות), מעבירים את כל תוכן הקערה לסיר החלב, מבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שהתערובת מסמיכה (זה קורא בפחות מדקה, לפעמים 15 שניות, תלוי באש). מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ואת קרם הנוגט ומערבבים עד להמסה מלאה. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנטר זילוף דק וארוך (כמו של מילוי הסופגניות) ונותנים לתערובת להתקרר לגמרי, במקרר.


ממלאים ומגישים


לוקחים אקלייר ריק והופכים אותו. חורצים בעזרת סכין 3 חריצים קטנים לאורך הבסיס: בהתחלה, באמצע ובסוף. ממלאים אותם בקרם על ידי הכנסת הצנטר לתוך החריצים, מניחים אותו על מגש ומפזרים אבקת סוכר. מגישים קר. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.


מקור: מהבלוג של מרילין
 

יפנית3

New member
פיצה

1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כף מלח
מים (להתחיל עם 3 כוסות מים ולהוסיף בהדרגה לקבלת בצק נוח ולא דביק מידי).

רוטב שהכנתי:
עגבניות מרוסקות של מוטי, שום, פלפל שחור גרוס, אורגנו טרי ושמן זית.
בישלתי מעט את הרוטב .

ללוש היטב, התפחה עד הכפלת נפח.

לחלק לכדורים, מנוחה של 20 דקות.
לרדד לעלה דק, למרוח רוטב , לפזר גבינה ותוספות.

אפיה בחום של 250 מעלות .
 

יפנית3

New member
לחמניות מבצק החלות

1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים
2 כוסות מים +- לבצק רך ולא דביק.

ללוש היטב, להתפיח עד הכפלת נפח.
לחלק לכדורים, מרדדים ומגלגלים לחבלים, קושרים לפרח.
התפחה בתבנית 30 דקות, למרוח ביצה ולפזר שומשום.

אפיה בחום 190 מעלות עד השחמה.
 

אמרלדה

Active member
איזה יפהפיות. משגעות. כל הכבוד

אוי ואבוי לי אם אני מכינה כאלה. ישר מחסלת את הצלחת....
 

אמרלדה

Active member
נו, ומה זה יעזור לי? הרי אוכל אותן מההקפאה

אמנם אחת אחת, אבל בכל זאת...
 
למעלה