אקלייר - מהבלוג של מרילין
יפנית:
הכנתי לפי הוראות המתכון, כולל הקרם והנוגט.
של מרילין תמיד יותר מדוגמים
תודה מרילין
לבצק האלקייר (כ- 20 יחידות)
1 כוס מים (250 מ"ל)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
150 גרם קמח
4 ביצים טרופות
לציפוי: 1 ביצה טורפה מהולה בכפית מים
מצרכים לקרם
1 כוס חלב (250 מ"ל)
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
כפית תמצית וניל
90 גרם סוכר
4 חלמונים
40 גרם קורנפלור100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
3 כפות ממרח נוגט
מכינים את האקלייר: מכינים 2 תבניות אפיה גדולות מרופדות בנייר אפיה, מדליקים תנור לחום של 200 מעלות.
בסיר בינוני שמים את המים, הסוכר, המלח, והחמאה , ממיסים על אש בינונית, מביאים לרתיחה ומכבים. מוסיפים את הקמח לסיר בבד אחד ומערבבים נמרצות בעזרת כף עד שהקמח מתאסף לכדור, ממשיכים לייבש את הבצק על אש קטנה עוד שתי דקות תוך כדי ערבוב / מעיכה ומעבירים לקערה גדולה, או לקערת המעבד מזון.
מוסיפים לקערה כל פעם רבע מכמות הביצים ומקפידים כל פעם לערבב היטב בכף עץ או בוו K עד שהביצה נבלעת לגמרי בבצק. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנטר כוכב בקוטר 1.5 ס"מ ומזליפים על נייר אפיה פסים באורך 8 ס"מ. בעזרת מכחול מברישים בעדינות את האקליירים עם הביצה הטרופה, אופים 10 דקות בחום של 200 מעלות, מורידים את החם ל- 180 וממשיכים לאפות עד שהמאפים שחומים מאוד.
בשלב הזה ניתן להקפיא, או לשמור במקרר יממה.
מכינים את הקרם שוקולד נוגט
מביאים לסף רתיחה את החלב, והשמנת המתוקה.
מכניסים לקערה בינונית את החלמונים, הסוכר, הקורנפלור ותמצית הווניל וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים כף אחר כף של חלב חם לתוך לקערת החלמונים עד שהחלומנים מעט פושרים (בערך 5 כפות), מעבירים את כל תוכן הקערה לסיר החלב, מבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שהתערובת מסמיכה (זה קורא בפחות מדקה, לפעמים 15 שניות, תלוי באש). מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ואת קרם הנוגט ומערבבים עד להמסה מלאה. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנטר זילוף דק וארוך (כמו של מילוי הסופגניות) ונותנים לתערובת להתקרר לגמרי, במקרר.
ממלאים ומגישים
לוקחים אקלייר ריק והופכים אותו. חורצים בעזרת סכין 3 חריצים קטנים לאורך הבסיס: בהתחלה, באמצע ובסוף. ממלאים אותם בקרם על ידי הכנסת הצנטר לתוך החריצים, מניחים אותו על מגש ומפזרים אבקת סוכר. מגישים קר. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
מקור: מהבלוג של מרילין