עוגת תפוחים קלה להכנה ../images/Emo36.gif
החומרים: 5 פרוסות חלה או לחם 2 כוסות חלב 3-4 תפוחים חמוצים מעט מיץ לימון קינמון ½ כוס סוכר או לפי הטעם 3 ביצים חמאה לשימון אופן ההכנה: חותכים את פרוסות החלה או הלחם לקוביות, לא קטנות ושמים בקערה. יוצקים את החלב ומשרים למספר דקות. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות, מטפטפים מעט מיץ לימון ומוסיפים את קוביות הלחם. מוסיפים ביצים טרופות , סוכר וקינמון ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 25X18, משומנת בהרבה חמאה, ואופים ב- 180 מעלות 30-40 דקות. אם צריך, מכסים את העוגה בנייר אלומיניום. · אפשר להשתמש בפירות אחרים כגון: שזיפים, משמשים, אגסים וכו´ בכמות של כ- 2 כוסות פירות חתוכים. · אפשר לתבל באלכוהול כלשהוא, כגון: ליקר תפוזים או רום וכו´. · אפשר להוסיף גרידה של קליפת תפוז, אגוזים קצוצים למינהם, צימוקים, קוקוס ועוד. · אפשר להחליף ו/או להוסיף 100-150 גרם שוקולד קצוץ. מתוך עיתון זמנים מודרניים – ידיעות אחרונות 12.6.96 כ"ה בסיון תשנ"ו בתיאבון המתכון לא נוסה
החומרים: 5 פרוסות חלה או לחם 2 כוסות חלב 3-4 תפוחים חמוצים מעט מיץ לימון קינמון ½ כוס סוכר או לפי הטעם 3 ביצים חמאה לשימון אופן ההכנה: חותכים את פרוסות החלה או הלחם לקוביות, לא קטנות ושמים בקערה. יוצקים את החלב ומשרים למספר דקות. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות, מטפטפים מעט מיץ לימון ומוסיפים את קוביות הלחם. מוסיפים ביצים טרופות , סוכר וקינמון ומערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 25X18, משומנת בהרבה חמאה, ואופים ב- 180 מעלות 30-40 דקות. אם צריך, מכסים את העוגה בנייר אלומיניום. · אפשר להשתמש בפירות אחרים כגון: שזיפים, משמשים, אגסים וכו´ בכמות של כ- 2 כוסות פירות חתוכים. · אפשר לתבל באלכוהול כלשהוא, כגון: ליקר תפוזים או רום וכו´. · אפשר להוסיף גרידה של קליפת תפוז, אגוזים קצוצים למינהם, צימוקים, קוקוס ועוד. · אפשר להחליף ו/או להוסיף 100-150 גרם שוקולד קצוץ. מתוך עיתון זמנים מודרניים – ידיעות אחרונות 12.6.96 כ"ה בסיון תשנ"ו בתיאבון המתכון לא נוסה

