שירן עוגות מעוצבות
New member
עוגת תפוחי עץ לא שגרתית
מקור עוגת תפוחי העץ הזו הוא בשבדיה
. קיבלתי את המתכון מחברה טובה שמידי פעם מפנקת אותי במתכונים בינלאומיים
וזה במסגרת הניסוי והתהייה שאני עורכת עם מתכונים מכול רחבי העולם, פשוט כי מעניין ומאתגר
הייחוד של העוגה הזו הוא בהכנת הבצק, מחלקים אותו ל- 3 חלקים!!!
כפי שציינתי, דרך הכנה שונה, מעניינת ומאתגרת
רכיבים:
½ 1 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
½ כוס חמאה, צוננת
1 ביצה
4-5 תפוחי עץ בינוניים
אופציונאלי: אבקת סוכר או סוכר לאיבוק / פיזור
אופן הכנה:
לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
לשמן תבנית 20 ס"מ (ניתן להשתמש גם ב- 22 אך לקחת בחשבון את גובה העוגה), את התחתית והדפנות.
בקערה גדולה, לערבב את כול החומרים היבשים.
לחתוך את החמאה לקוביות ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים. לערבב היטב להטעמה מלאה.
להוסיף את הביצה ולערבב היטב. ליצור כדור בצק בעזרת הידיים.
לחלק לשלושה חלקים את הבצק.
שני חלקים משמשים לריפוד התבנית, אחד למרכזה ולמשוך לכיוון חוץ והשני לרפד את דפנות התבנית
(כ- ½ ס"מ), עד להשתלבות שני חלקי הבצק.
את החלק השלישי של הבצק, לגלגל על נייר פרגמנט מקומח קלות וליצור עיגול השווה בקוטרו לקוטר תחתית התבנית לכיסוי העוגה מלמעלה. להניח בצד. הוא ישמש כ"מכסה".
לחתוך את התפוחים לקוביות/ מלבנים, להניח על תחתית הבצק וללחוץ אותם קלות מטה.
יש לשים לב:
לא לפזר את התפוחים עד לדפנות התבנית, מכיוון שאנו רוצים לקשר בין תחתית הבצק ל"מכסה" הבצק שהוא החלק השלישי שהנחנו בצד.
בעדינות להניח את ה"מכסה" מעל התפוחים. ללחוץ קלות את בצק ה"מכסה" לדפנות התבנית ולקשר אותו לבצק התחתית.
ניתן גם להניח רצועות של בצק וליצור מעין שתי וערב או גלים, כך שהתפוחים יבצבצו החוצה בעוגה המוכנה.
מכניסים לתנור לאפייה של 20-30 דקות, עד להזהבה.
להוציא מהתנור ולקרר באופן מוחלט.
ניתן לאבק עם אבקת סוכר, לפזר סוכר גס או להגיש עם רוטב וניל.
רוטב וניל:
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
אופציונאלי: קצפת
אופן הכנה:
לערבב את הביצה, הסוכר, הקורנפלור והחלב בסיר, לבשל תוך בחישה מתמדת, עד להסמכה. לא להרתיח!
להסיר מן האש ולהוסיף את תמצית הווניל.
טיפ: להימנע משימוש בכף ערבוב מתכתית, יכול לשוות לרוטב מראה אפרפר.
לקרר לחלוטין. ניתן להגישו ע"ג העוגה כמות שהוא או לקפל קצפת לתוכו ולאחר מכן להגיש.
** ניתן להוסיף לתפוחים גם קינמון טחון או שבבים מגורדים ממקל קינמון, צימוקים ופירות יבשים.



מקור עוגת תפוחי העץ הזו הוא בשבדיה






הייחוד של העוגה הזו הוא בהכנת הבצק, מחלקים אותו ל- 3 חלקים!!!



רכיבים:
½ 1 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפייה
½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
½ כוס חמאה, צוננת
1 ביצה
4-5 תפוחי עץ בינוניים



אופציונאלי: אבקת סוכר או סוכר לאיבוק / פיזור
אופן הכנה:
לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
לשמן תבנית 20 ס"מ (ניתן להשתמש גם ב- 22 אך לקחת בחשבון את גובה העוגה), את התחתית והדפנות.
בקערה גדולה, לערבב את כול החומרים היבשים.
לחתוך את החמאה לקוביות ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים. לערבב היטב להטעמה מלאה.
להוסיף את הביצה ולערבב היטב. ליצור כדור בצק בעזרת הידיים.
לחלק לשלושה חלקים את הבצק.
שני חלקים משמשים לריפוד התבנית, אחד למרכזה ולמשוך לכיוון חוץ והשני לרפד את דפנות התבנית
(כ- ½ ס"מ), עד להשתלבות שני חלקי הבצק.
את החלק השלישי של הבצק, לגלגל על נייר פרגמנט מקומח קלות וליצור עיגול השווה בקוטרו לקוטר תחתית התבנית לכיסוי העוגה מלמעלה. להניח בצד. הוא ישמש כ"מכסה".
לחתוך את התפוחים לקוביות/ מלבנים, להניח על תחתית הבצק וללחוץ אותם קלות מטה.
יש לשים לב:
לא לפזר את התפוחים עד לדפנות התבנית, מכיוון שאנו רוצים לקשר בין תחתית הבצק ל"מכסה" הבצק שהוא החלק השלישי שהנחנו בצד.
בעדינות להניח את ה"מכסה" מעל התפוחים. ללחוץ קלות את בצק ה"מכסה" לדפנות התבנית ולקשר אותו לבצק התחתית.
ניתן גם להניח רצועות של בצק וליצור מעין שתי וערב או גלים, כך שהתפוחים יבצבצו החוצה בעוגה המוכנה.
מכניסים לתנור לאפייה של 20-30 דקות, עד להזהבה.
להוציא מהתנור ולקרר באופן מוחלט.
ניתן לאבק עם אבקת סוכר, לפזר סוכר גס או להגיש עם רוטב וניל.
רוטב וניל:
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף קורנפלור
2 כוסות חלב
1 כפית תמצית וניל
אופציונאלי: קצפת
אופן הכנה:
לערבב את הביצה, הסוכר, הקורנפלור והחלב בסיר, לבשל תוך בחישה מתמדת, עד להסמכה. לא להרתיח!
להסיר מן האש ולהוסיף את תמצית הווניל.
טיפ: להימנע משימוש בכף ערבוב מתכתית, יכול לשוות לרוטב מראה אפרפר.
לקרר לחלוטין. ניתן להגישו ע"ג העוגה כמות שהוא או לקפל קצפת לתוכו ולאחר מכן להגיש.
** ניתן להוסיף לתפוחים גם קינמון טחון או שבבים מגורדים ממקל קינמון, צימוקים ופירות יבשים.
