עודכן הסקר של הפורום

עודכן הסקר של הפורום

כמו כן, אתם מוזמנים לשרשר ולכתוב איזו עיר באוסטרליה אהבתם במיוחד ולמה... אני למשל, כשביקרתי באוז לפני כשנה, מיד התאהבתי בסידני, בחופיה (בונדי ביץ') וביופיה של העיר. העיר די יקרה לדעתי בהשוואה לערים אחרות באוסטרליה. אבל אני חייב לציין כי אהבתי גם לא פחות את מלבורן, מה שקצת הפריע לי במלבורן זה מזג האוויר ההפכפך (יש הרואים בו יתרון..), כמו כן היא פחות יקרה מסידני אבל עדיין יקרה בהשוואה לפרת' או אדלייד למשל.

avikatz

New member
אני גרתי גם בסידני וגם במלבורן

מלבורן יותר רשמית קרה ואירופאית ואילו סידני יותר חמה, פתוחה ותוססת ואין כמו הharbour של סידני והשכונות המדהימות ששוכנות על המפרצים המדהימים. ובית האופרה כמובן. אני יכול לראות אותו כל יום ולהתרגש מחדש. ולנסוע לעבודה במעבורת על הparramatta river , ומזג אויר נוח ועוד ועוד ועוד.....

מירית1971

New member
סידני יפה מאוד אבל

יש אוירה מנוכרת בסדני שלא נתקלתי בה בשום מקום בעולם. זו התרשמות ששמעתי גם מאנשים אחרים. מלבורן יפה, אינטימית יותר. לגבי מזג האויר ההפכפך - זה עינין אישי. אני אהבתי. עד כמה שידוע לי מלבורן היא מרכז עסקים גדול כמו סידני עם נציגויות של כל החברות הגדולות (זה בגלל שעד לפני 20- 30 שנה מלבורן היתה מרכז העסקים של אוסטרליה וסידני היתה מקום נידח).

raanangr

New member
מה לגבי בריסבן?

יש אנשים שהיו שם ויכולים לתת מידע?

מירית1971

New member
בבריסבן אתה תמצא שהאוסטרלים

הרבה יותר נחמדים מאשר בסידני. זו "עיר" קטנה ונחמדה וממש לא המונית כמו סידני שבה אנשים מתרוצצים ועובדים שעות מטורפות וכו (כמובן שעדיין סידני מאוד "רגועה" בהשוואה לישראל). האנשים בבריסבן יותר פשוטים וחמימים וזה נכון שרב השנה חם שם אך ישנן תקופות של סופות וגשמים טרופיים חזקים (וכשגרנו שם היה ברד שחורר מכוניות) אך הם מעטים... בקיצור,רב השנה מזג האויר קייצי. אני גם יכולה לומר לך שהכל יותר זול מסידני עלות מחיה כמובן תלויה בסטנדרטים שלך, כמה ילדים באילו בתי ספר וכו'. אנחנו גרנו במרכז העיר, שמאוד יקרה ולא מתאימה לגידול ילדים. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה

devil lady

New member
אני פשוט מאוהבת בסידני!

גרתי שם חודשיים! בית של דוד שלי ונהניתי מכל שבריר שניה שביליתי שם! עשיתי את היומולדת שלי שם ואני חייבת לציין שזה יומלדת שאני לא אשכח!!! נדלקתי על צ'יינהטאון והתלהבתי מכל דקה שהייתי בשוק הענקי שיש שם ובכל ביקור יצאתי עם מלאי של עשרים שקיות עם מלא דברים...בגדים, מזכרו., אביזרים, ומלא שטויות קטנות ומתוקות שלא יכולתי לוותר עליהם! הביקור בפורט סטיבנס ובלו מאונטיינס הוסיפו הרבה מאוד להתלהבות שלי! וצילמתי איזה מאתיים תמונות בנוף המדהים של אלפי קילומטרים שליערות ועצים...וים כחול עם דולפינים חופשיים מה שעושה את המקום לכלכך קסום בעיני...הנופים, האנשים, ואפילו השפה השונה...גרמו לי לרצות להישאר! אני לא אשכח את הטיולי בוקר בבונדי ביץ' ובמיינלי אחרי הסיור מעבר לגשר המפורסם עם המעבורת...שד"א שמרתי את הכרטיס שלה... וזהו להיום...אני אטפטף לכם מדי פעם חוויות נוספות! היה כל כך שאווההה

אני דווקא יותר בקטע של מלבורן

עיר יותר אירופאית, יותר שקטה ורגועה. אבל המקום הכי מדליק באוסטרליה זה דווקא בבירון ביי, לא בדיוק עיר אלה יותר עיירת נופש וגלישה.

david323

New member
אגב לגבי ביירון ביי

בשבועות התפרסמה כתבה "בידיעות" על הישראלים במקום.

שמעתי שיש כתבה כזאת

שומרים לי את העיתון וביום ומחר אני אקבל אותו.

למעלה