עודכנו קצבאות במוסד לביטוח לאומי

tipid

New member
אתי תבורכי ותודה על העדכון

ושאלה האם ידוע לך מתי ישלמו את הסכומים שאושרו כתוצאה מהשביתה. ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

פתרון שאלה בקבלת קצבה/גמלה עבורי

ראיתי ההסבר לגבי הקצבאות כאן וגם את הטבלאות למעלה. תודה . השאלה שלי - כנראה מחוסר ידיעה: האם מגיע לי בנוסף לקצבת נכות רגילה- גם קצבת שאירים- כבן שנותר לאם שקיבלה קיצבת נכות של 100% -עקב תאונת דרכים שממנה הפכה לתשושת נפש? מדובר בתוספת של כ 750 ש"ח לחודש ממותה ב97´. באמי טיפלתי 24 שעות עד לתאונה שלי(אבי שהיה אזרח בריטי נהרג לידי). או אולי מגיעה לי קצבת נכה שלא יכול לתפקד לבד (שירותים מיוחדים)- ב100%- לפי הסכום המקביל למחצית השכר החודשי הממוצע העומד על מעט מעל ל 7000 שקל? כיום מקבל רק את ההטבה של נכות כללית - 1884 ש"ח. אודה על העצה- מה מגיע לי ואיך לדרוש זאת?

גארפ בלבד

לגבי קצבת שאירים, יהיה עליך לפנות לייעוץ משפטי ליד אחד הארגונים הגדולים. או ל-ש.י.ל. שרות יעוץ לאזרח חינם טל 1800506060, פקס 5177337 03. סוגיה אישית , תלויה בגיל ומאפיינים רבים אחרים. לגבי שירותים מיוחדים, מי שאיננו יכול לשרת את עצמו וזקוק לעזרת הזולת בפעולות יומיומיות, זכאי לקבל שירותים מיוחדים. לדוגמא: קשיים בהכנת אוכל, לבוש, ניקיון ועוד מזכים בקצבה. כאן נכנס לחישוב גובה הכנסה לחודש. לפנות לעובדת רווחה או עובדת שיקום במוסד המטפל, ביטוח לאומי, משרד הביטחון אחר, לבקש את הזכאות לשירותים מיוחדים. כמו כן אם אינך בעל רכב, הנך זכאי אם ישנם קשיים בהליכה לקצבה כחסר רכב. האם יש לך פטור ממס הכנסה??? בתנאי שגיל האשה פחות משישים וגיל הגבר פחות מ-65 . לאחר השביתה הגדולה הדברים האמורים לעיל עשויים להשתנות. יהיה עליך לקחת בחשבון. בהצלחה.

למעלה