עודנה

Leeor1

New member
עודנה

מישהו יכול להסביר לי, מה מקור העודנה בקוראן?

דבר ראשון

מסורתי צדק זה הודנא (השכנת שלום)... עד כמה שאני זוכר אין לה שום נקודת יחוס לקוראן.הודנא יותר מיוחסת לתפיסת העולם הבדואיית נומדית, אבל היא גם תופסת מקום נכבד בתפיסת העולם של אנשי הכפר והעיר.עכשיו הודנא היא באה לאחר סיכסוך ארוך של נקמת דם, היא נעשת על ידי כמה מתווכים בעלי שם וכבוד באותו אזור לרוב שתיים ונחתם חוזה אשר מחייב את השתי הצדדים להספיק את מעשי האיבה.ישנה גם הודנא כפויה לאחר המוות בעקבות רצח, שגגה וכל מקרה אפשרי (תבחרו אתם). הנכבדים כופים הפסקת אש של שלושה ימים ושלושה לילות ושליש היום וזאת כדי להגיע להסכם של פיצוי כל שהוא עוד לפני שנפתחת האלימות לרוב ההודנא הזאת נופלת ! עכשיו ההודנא שלאחר סכסוך ארוך היא מלווה בשלושה חודשים מבלי סימני אלימות ואז מתחילים לדון על גובה הפיצויים לכל צד ולרוב ההודנא הזאת היא זאת שמצליחה! לרוב להודנא ישנם שושבינים אשר הם בעלי אחריות כלפי כל צד שהצד השני לא יפתח במעשי אלימות .... לקריאה נוספת אני ממליץ על הספר 1.יוסף גינת נקמת דם תיוון וכבוד המשפחה

תודה רבה!

אני כל כך מתעשרת בידע מאז שנפתח פורום זה... אגב, איך אתה מבטא הודנא: הוּדְנָא?

כן כי

ככה כותבים את זה בערבית

תגובה

אתה מדבר על זה שהמוסלימים מאמינים שהסכמים עם כופרים יש לכבד כול עוד הם משרתים את האינטרס אבל ברגע הנכון הם בטלים ומבוטלים וזה גם קרה קורה ויקרה

אני דווקא לא מכליל את כל המוסלמים

אני דיברתי על מוחמד עצמו ועל האינטרסים שלו. את ההיקש שעשית לגבי שאר המוסלמים איני מקבל. אם עשית את ההיקש הזה לגבי המוסלמים, ניתן להשתמש בו גם כנגד כל עם אחר.

alli1ali

New member
../images/Emo66.gifהודנא - תוספת

תקשו לי בבקשה להוסיף משהו ... ההודנא הראשונה בהיסטוריה המוסלמית הייתה בתקופת מלחמת הנביא מוחמד נגד שבטו , עובדי האלילים . להודנא הזאת יש שם , מאוד מפורסם , שאכן קבעו אותה באמצע קרב מסויים , תחת עץ , לצערי שכחתי את השם ( אכן אני לא כל כך טוב בשמות) אבל אני עוד יזכר , ברגע שזה יעלה לי אני יגיד . תודה

ואחרי שהם עשו שלום

מוחמד הפר את הבטחתו וכבש את מכה (זה מה שאני זוכר מההיסטוריה של האיסלאם שקראתי איפשהו, על תתפסו אותי במילה).

למעלה