עודף גירויים

הילית111

New member
עודף גירויים

הי לכולם וערב טוב. אין לי אויר אנחנו בחיפושי דירה לקנייה וזה ממש מרתון... בני הבכור היחיד בן שנה ו 4 צבר כבר כמות די יפה של צעצועים ( ילד ראשון, מתנות מהמשפחה וכו.... ) אני מרכזת את כל הצעצועים בלול (מחסן צעצועים כזה) ומאחר וכאמור מדובר בכמות נכבדה כל פעם משתדלת להוציא לו רק שנים שלושה צעצועים כדי שלא יהיה לו עודף גירויים ועומס. אני סבורה שזה לא טוב לתת לו להוציא את כל הצעצועים ווהילד לא נהנה בעצם מכל צעצוע אלא הכל בלאגן. אמא של בעלי סבורה אחרת שאפשר ורצוי להוציא לו את כל הצעצועים והכל מפוזר והוא יבחר לו מה לשחק. עכשו לי אין בעיה עם סלון עמוס בצעצועים אבל אני חושבת שכשלגו ופזלים וספרים מעורבבים יחד הילד לא ממש מתרכז בשום דבר. תוסיפו לזה טלויזיה ברקע ובכלל עודף גירויים. אשמח לחוות דעת בסוגיה. תודה וערב מקסים

Master Stav

New member
שלום לך

אצלנו ....הכל יחד מפוזר בסלון ובעצם בכל הבית מה שכן מקפידים על שעות של טימטולוויזיה .....לא מחבב את המיפלצת עם העין האחת ברקע .... ותומי בן השנה בוחר לו את מה הוא ...משמיד עכשיו בעזרתו האדיבה של סער בן החמש ובניצוחה המלא של אחותם טאי בת ה7

akavishon

New member
גם אני בדעה שהכי טוב לתת לילד לבחור את מה

שהוא אוהב וכן לתת לו מבחר של צעצועים. אין לזה שוב קשר לעודף גירויים. עודף גירויים נוצר משילוב של המון גורמים (באים אורחים, יש אוכל וממתקים, הוא מקבל מתנות חדשות, ילדים אחרים משחקים עם הצעצועים שלו וכמובן שהכל קורה בו זמנית). אצלינו יש חדש משפחה, שם הם משחקים, שם נמצאת הטלויזיה שלהם (שכמובן לא דולקת ברקע כשהם משחקים / מציירים) ושם כל הבלגאן. לסלון, מותר להם להביא צעצוע אחד בלבד על פעם. היצע גדול של צעצועים רק יכול לתרום לפיתוח הדמיון והמוטוריקה שלו. הבן שלי מטיס את הדובים שלו במטוס, בונה מסילת רכבת (יש של איקאה, מאוד מומלצת) ואז ממגה בלוקס הוא בונה גשר מעל למסילה. שני הילדים ביחד, לוקחים את אוסף החיות של הגדולה (יש עשרות) ובונים גן חיות, ואז מאכלים את החיות עם הכלי מטבח שלהם. חשוב, שהוא ילמד לאסוף את הצעצועים שלו, ובטח שלא יפזר פאזלים ולגו וספרים יחד (אני מאוד פדנט בקשר ליחס לספרים ושמירה עליהם), אין אין סיבה שלו לתת לו את כל הצעצועים ושהוא יבחר את המועדף עליו.

akavishon

New member
מסילת רכבת מעץ, שהפסים מתחברים אחד לשני.

ויש קטר ושני קרונות שמתחברים במגנטים אחד לשני. אפשר לקנות עוד פסים, גשרים ורכבות (לא חשמלי). מאוד נחמד. אני אצלם בערב ואעלה תמונה.

aviah

New member
כנראה שזה באמת עניין של העדפה אישית

אני הייתי מכבה את הטלויזיה ולא מרגיל את הילד שיש טלויזיה ברגע (שצריך להקצות לה קשב, וכו'). אצלנו גם משחקים-בפאזל-מסדרים-בקופסה-מחזירים-לחדר-מתחילים-לשחק-בלגו, אבל יכול להיות שאפשר גם לפזר הכל יחד בסלון וללת לילד להרכיב-חלק-של-פאזל-לבנות-לבנה-בלגו, וחוזר חלילה.

schlomitsmile

Member
מנהל
כל דבר במידה כך נהגה סבתי ז"ל לומר. אני אימצתי את כלל הזהב הזה../images/Emo13.gif אז בהתאם לכך, אני בעד לתת לו לבחור, אבל מתוך היצע שהוא מסוגל להכיל, שלא יציף אותו. אפשר גם לשמור כמה דברים בארון, ולהוציא אותם כשכבר נמאס לו מהמשחקים ששיחק בהם מספר חודשים (ש"ייעלמו" למספר חודשים בארון../images/Emo13.gif).

אני מוציאה כל פעם קצת

ומגוונת. מוציאה כמה צעצועים כדי שתהיה בחירה לילד אבל לא את כל הצעצועים בבת אחת.

זישי

New member
שימוש בתיבות

גם לשני הילדים שלי (בת 3 ובן 3 חודשים) כמות צעצועים כמעט בלתי נתפסת. אני דווקא מעדיף לא להוציא את כל הצעצועים בבת אחת בדיוק מהסיבה שציינת - עודף גירויים. לפעמים בתחום הזה "כל המוסיף גורע". מה שאני ואשתי עשינו זה לחלק את הצעצועים לתיבות לפי נושאים - תיבת פאזלים, תיבת מכוניות צעצוע, תיבת קוביות, תיבת כלי נגינה וכך הלאה. בכל פעם מוציאים תיבה אחת, ואם נמאס לילדה לשחק בתיבה אוספים הכל חזרה, מחזירים את התיבה למקום ומוציאים תיבה אחרת.

למעלה