עודף ויטמינים

עודף ויטמינים

מה הנזק בעודף בויטמינים? מדובר על עודף של פי 1.5 מהגבול העליון המומלץ

אז ככה

מדובר על עודף בוימטמין B12. אני צמחונית ורופא המליץ לי לקחת תוספי B12 למציצה עוד לפני שראה תוצאות בדיקת דם. התחלתי לקחת (1000 מ"ג) ואז הפסקתי ועברתי לכדורי ויטמינים נגד נשירת שיער, שמכילים בין השאר גם B12 (אם כי הרבה פחות). בבדיקת דם אחרונה גיליתי עודף ב B12, כאמור פי 1.5 מהגבול העליון. אני מניחה שיכול להיות שבגלל הכדורים הצטבר גם עודף של שאר הויטמינים והמינרלים שהכדור מכיל. האם אני צריכה להפסיק לקחת את הכדורים? או שאין נזק בעודפים כאלה? תודה רבה וסליחה שהלאתי אותך בהמון פרטים...

אורליצ

New member
כן, תפסיקי

לא אחראי מצד רופא שאמר לך לקחת תוספים ללא בדיקות דם, רק משום שאת צמחונית. דרך אגב אני מבינה שאת לא טבעונית, כלומר את צורכת מוצרי חלב וביצים? משום שאם כן זה מקור ל B12 , צמחונים לא חייבים בהכרך לסבול ממחסור ב B12. ההמלצות לגבי איזה תוספות לקחת צריכות להיות תמיד על סמך הבדיקות, מצבך הרפואי והרגלי החיים שלך (ספורט, עישון וכו), זה תקף גם לגבי תוספים שניתן לקנות ללא מרשם רפואי, אין שום סיבה לקחת סתם תוספים. נראה לי שכדאי לך לשקול החלפת רופא אם אני לא טועה B12 נאגר בגוף להרבה מאד שנים (נדמה לי שעד 6 שנים) ואם אין לך חוסר את לא צריכה לקחת תוספים. לי הרופא המליץ לקחת B12 רק אחרי שהוא ירד למינימום ואחרי שעלה לרמה סבירה אמרו לי להפסיק. לגבי נשירת שיער את צריכה לברר ממה נובעת נשירת השיער, יש הרבה מאד סיבות (לא כולם בגלל מחסור בויטמינים) ולטפל בסיבות שגורמות לנשירה, האם בבדיקת הדם נבדקה רמת האבץ? האם את במתח נפשי? האם בדקת נושא של בעיות עור בעור הקרקפת? האם ההמגלובין, ברזל ופריטין ברמה טובה ? צריך לבדוק את הנושא לעומק ולהגיע למסקנה הנכונה בקשר לגורם הנשירה.

factor

New member
אין כזה דבר עודף בויטמין B12

למה את סתם מדברת שטויות בלי לדעת על מה את מדברת? עודף B12 מופרש בשתן, ואין לו שום השפעה או משמעות.

אורליצ

New member
לגבי עודף ויטמינים וספציפית B12

קראי את המאמר הבא ב YNET: אילו ויטמינים צריך ומה נאכל כדי לקבלם ציטוט מהמאמר: "עודף ויטמינים עלול לגרום להרעלה כשם שמחסור בוויטמינים עלול לגרום למחלות, כך עודף ויטמינים עלול לגרום להרעלה. "אם אנשים צורכים ללא חשבון את תוספי התזונה שניתן לרכוש כיום בחנויות, הם עלולים להגיע למצב של הרעלה מעודף ויטמינים", אומרת נילי ארבל, הדיאטנית הראשית של משרד הבריאות." לגבי B12, ראי מידע מאתר אינפומד. הם אומרים שם שלא ידוע על תופעות עקב לקיחת עודפים. בכל מקרה אין שום טעם בלקיחה של ויטמין כלשהו אם אין לכך צורך, זה או רעיל או סתם מיותר.

למעלה