עודף חלב

mika1985

New member
עודף חלב

שלום, אני רק שואבת עבור בני בן ה 3 חודשים (הפסקתי להניק לגמרי כשהיה בן חודשיים לאחר שגילינו שהוא הרבה יותר רגוע וישן יותר כשנותנים לו בקבוק, לא ינק מספיק טוב). אני שואבת שבע פעמים ביום כל פעם בערך 150 cc שזה ביום מעל ליטר! בני לא אוכל כל כך הרבה (יותא לי להקפיא ביום 4 שקיות של 150 cc ) כך שנוצר מצב שיש לי הרבה שקיות חלב קפואות במקפיא, כמובן שהוא לא יצטרך את כולן. אציין גם שאספקת החלב שלי במגמת עלייה תמידית, כך שאני רק מייצרת עוד ועוד חלב. אני מעוניינת לייצר מספיק חלב בשבילו וגם שיהיה לי קצת אקסטרה למקרה הצורך אבל נראה לי שמה שיש לי עכשיו זה יותר מדי. נגמר לי המקום במקפיא... אני שואבת בזמנים קבועים כולל פעם אחת בלילה, וגם מיד לפני שאני הולכת לישון ואיך שאני מתעוררת בבוקר, חוץ מזה כל 3.5 שעות. מה אני יכולה לעשות כדי להפחית מעט את אספקת החלב שלי ולהתאים אותה לצרכים שלו? אני לא רוצה חלילה שייגמר לי החלב אז חוששת להוריד שאיבות. איך אפשר לעשות זאת בצורה מבוקרת? תודה!!
 
עודף חלב

הי מיקה,
מבחינתך יש שתי אפשרויות להפחתת תפוקת החלב במהלך שאיבה.
אפשרות ראשונה להגביל את משך השאיבה, אם נכון להיום בכל שאיבה את שואבת כ - 150 סמ"ק תחליטי לסיים את השאיבה כעבור כ - 100 סמ"ק. מידת ההתרקונות של השד במהלך הנקה/שאיבה היא זו שמתווכת למוח ולמערך ההורמונלי מה כמות החלב הרצויה עבור התינוק, ברגע שהמסר ישתנה כך גם מידת היצור. אם ריקון מופחת של השד יוביל בימים הראושנים לתחושת אי נוחות, את יכולה להעזר בפדים/מרפדים קפואים ולהניח על השד עם סיום השאיבה.
זה יעזור בתהליך ויעכב את מידת סינון הדם לחלב לקראת השאיבה הבאה.
האפשרות השנייה היא להוריד שאיבות, לרווח את פרקי הזמן בין שאיבה לשאיבה.
אם נכון להיום את שואבת כל 3.5 שעות בממוצע תנסי לראות מה קורה אם את מעלה את המרווח לכל4.5 - 5 שעות, מה שישאיר אותך אם כ 5-6 שאיבות לאורך היממה, הרבה פעמים תינוקות יונקים בגיל 3-4 חודשים מרווחים באופן טבעי את משך הזמן בין הנקה להנקה וכך הגוף לומד לווסת את צורכי היצור בהתאם לדרישה.
תבחרי באחת מן האפשרויות, תראי מה מידת ההשפעה והאם יש שיוני.
אם תזהי ירידה משמעותית מעבר לרצוי בתפוקת החלב, תמיד יש לך את האפשרות להגביר מחדש את מספר השאיבות או משכן מחדש.
בהצלחה,
ליאת ארנון
 
למעלה