עודף משקל וריצה

עודף משקל וריצה

שלום לכל הספורטאיות הותיקות כאן,

לאחרונה התחלתי לקום בבוקר להליכות בוקר. אלא שתוך זמן קצר מאוד הרגשתי שזה קל מדי, והתחלתי לשלב קצת ריצה במטרה להעלות קצת את המאמץ והדופק. להפתעתי אני משתפרת מהר, ומוצאת את עצמי רצה חלקים הולכים וגדלים. בסה"כ יש לי חצי שעה, ואני עושה בין 3-3.5 ק"מ (לפי וואלה מפות..)
השאלה שמטרידה אותי היא כזו - אני אישה מלאה, ניתן לומר אפילו שמנה. (אני אוכלת מעולה, כבר הצלחתי לייאש כמה דיאטניות ונטורופטית אחת, שלא הבינו איך יכול להיות שככה אני אוכלת ובכל זאת אני שמנה. אוהבת את עצמי, שלמה עם זה שזה הגוף שלי, ותודה לאל הוא מתפקד מצויין). ואני שואלת את עצמי האם הריצה עשויה לגרום לי נזק, למשל לברכיים. רצה מאוד מתון, רק כדי להצליח להתאמץ קצת, לא מעמיסה יותר מדי, אבל מודאגת מהמשקל על המפרקים.
מה דעתכן?

susieada

New member
ברוכה הבאה מירי

כל הכבוד על הפעילות היומיומית הבריאה! כל הכבוד על ההליכה שהופכת לריצה.
בקשר לשאלה הספציפית בקשר לעומס על הברכיים, אני אפנה את השאלה שלך לפזיותרפיסטית שלנו.

יום נעים!

הי מירי

ברוכה הבאה לפורום ולעולם הריצה, וכל הכבוד על הדרך שאת עושה ועל הקבלה של עצמך כפי שאת .
קיים קשר בין עודף משקל וכאבים, בעיקר כאבי גב תחתון וברכיים, והוכח שאצל אנשים שמנים שסובלים מכאבים- ירידה משקל יכולה להקל.
לפעילות גופנית אירובית השפעה נפלאה על הבריאות הכללית, והיום יודעים שלהיות שמן אך בכושר טוב עדיף במקרים רבים על להיות רזה ובכושר ירוד.
לדעתי- תמשיכי לרוץ אך כדאי להקדיש זמן לחיזוק שרירי הליבה, הבטן והגפיים התחתונות כדי שמערכת שריר-שלד שלך תוכל לתמוך ביתר יעילות במשקלך.
ייתכן שעם העליה ברמת הפעילות שלך ואם לא תשני את הרגלי התזונה שלך- תגלי שהריצה תסייע לך לרדת במשקל.

הי יפעת

תודה רבה על התשובה המעמיקה!
חלק מזה בא לי אינסטנקטיבית - אני משתדלת תוך כדי הריצה להחזיק את עצמי טוב מהבטן, ואני אנסה לשלב גם תרגילי חיזוק.

למעלה