עודף משקל --> חוסר נסיון מיני

JustAnotherGuy1

New member
עודף משקל --> חוסר נסיון מיני

אני רוצה לגעת בנקודה הרגישה הזאת, אני מעריך שרוב האנשים חסרי נסיון מיני/זוגי הם בעלי משקל עודף (או אם להיות יותר בוטים, שמנים).
האם גם אתם מעריכים שזה נכון? מה אתם עושים כדי לשנות את זה?
לצערי גם אני אחד כזה, עד גיל 13 הייתי רזה, אבל אז הגנים המשפחתיים תפסו גם אותי.
אחרי הצבא שקלתי 109 ק"ג, נרשמתי לחדר כושר ולאחר חצי שנה של עבודה קשה הצלחתי להגיע ל-89 ק"ג, עדיין משקל עודף אבל הייתי בדרך הנכונה, אבל באיזשהו שלב זנחתי את האימונים(בתירוץ של לימודים).
עם הזמן המשקל חזר עם התוספת, הגעתי ל-115 ק"ג, התחלתי להתאמן שוב, הצלחתי להגיע ל-94 ק"ג, ושוב זנחתי את האימונים.
וכמו בפעם הקודמת שוב עליתי במשקל. בקיצור כל שנה-שנתיים אני מתחיל להתאמן מוריד במשקל ואז זונח את אימונים ושוב עולה בחזרה.
לא יודע איך לצאת מהמעגל הזה, איך לגרום לעצמי להתמיד באימונים,
אני רוצה לרזות לא רק בשביל שזה יעזור למצוא לי זוגיות אלא גם בשביל שיפור באיכות החיים.
אוכל בשבילי זה אחת מהנאות הכי גדולות, ומאוד קשה לי לוותר על זה.

iba90

New member
יש משהו במה שאתה אומר..אבל...

גם אני רוב חיי הייתי שמנמן וזה בהחלט לא תרם לתחושת הביטחון שלי. לפני כמה שנים בהחלטה של רגע התחלתי להתאמן..הקילוגרמים עפו...שרירים הופיעו ונחש מה...זה עדיין לא שיפר ממש את תחושת הביטחון שלי בעצמי. אני יודע שאני נראה לא רע ותמיד מגדירים אותי בתור ״ילד יפה״ ועדיין זה לא עוזר לי לפעול או להיות פעיל יותר בתחום המיני/זוגי

Reyn

New member
מבלי להתיימר להבין את הקושי שאתם מתמודדים עמו

ובלי שאני מבין שום דבר באימונים ודיאטות, רציתי לציין דבר קטן שאני בכל זאת מכיר בתחום: תוכניות חכמות לירידה במשקל אמורות לכלול לא רק דיאטה וכושר, אלא גם לעזור לך לפתח שגרת חיים חדשה שתעזור לשמור על המשקל.
לדוגמא, אם תתרגל לאורך זמן להשתמש במדרגות ולא במעלית עד 3 קומות, אז גם כשתפסיק את תוכנית הכושר/דיאטה האינטנסיבית, ההרגל עם המדרגות יישאר.
בחלק מהמקרים דרוש גם שינוי בסיסי בגישה לאוכל. למשל אנשים שנוטים לאכול מתוך שיעמום, או כדי להתנחם ממצברוח רע, צריכים לעבור שינוי פסיכולוגי שיקטע את הקישור בין מצברוח לאוכל ואת ההרגל לאכול סתם כשלא רעבים.

שוב, אני לא מתמצא בתחום, ומדבר רק על סמך דברים ששמעתי ונתקלתי בהם. אבל אינטואיטיבית, הגישה הזו נראית לי נכונה ולא פחות חשובה מלאכול חסה, לספור קלוריות וללכת לחדר כושר 4 פעמים בשבוע - דברים שבהחלט יכולים להימאס.

כתבתי לך מסר.

בתור שמנה, אני יודעת שזה לא חייב להיות ככה!

תמיד הייתי שמנה, לא שמנמנה אלא שמנה.
אז כמובן שלאורך החיים, זו היתה אחת הסיבות המשמעותיות לחוסר הבטחון שלי.
אני גם יודעת להתסכל אובייקטיבית ובאמת לדעת שלא הצלחתי להתחבב על בני המין השני בעבר.
אבל מגיע שלב בחיים שצריך לעצור את זה.

פשוט באישהו שלב הרשיתי לעצמי לנסות.
שם המשחק היה להפתח ולנסות.
ולא, אני לא מדברת על ירידה במשקל אלא לחוות חוויות שלא הייתי עושה קודם.
אז הרשיתי לעצמי לצאת לדייטים פה ושם ולצאת בכלל, מועדונים וכאלה.
פתאום גיליתי איך גם איתי מתחילים ולפעמים יותר מהבחורות הרזות.

כשאני פחות עסוקה במשקל שלי או לפחות זה מה שאני משדרת אני תמיד יותר מושכת.
אני מאוד אוהבת לאכול ובשנים האחרונות אוכל הפך אצלי הרבה יותר מצורך פיזי אלא משהו נפשי.
אני לא מתכוונת להשיל במשקל כדי להשיג זוגיות ואם כן אבחר להרזות זה יהיה בשביל עצמי.

היום אמנם אני פחות מחוזרת מבתקופות אחרות בחיי אבל גם היום אני פחות חשופה לגברים.
בכלל, המשקל הוא בעיקר תירוץ לעצמי ללמה אין לי גבר, הרי ברור לי שכפי שלא כולם דחו אותי בגלל זה עד היום, יש גם עוד גברים שלא ידחו אותי בגלל זה.
לפעמים הרבה יותר קל להגיד "אני שמנה, אז לא הולך לי" מאשר להודות בכל מגרעה אחרת.

זה עניין של גישה.

גם אני בעליות וירידות כל החיים ולקח לי דיי הרבה זמן להודות שהמשקל הוא לא הסיבה. כן, אולי זה מצמצם את האפשרויות, אבל זה בעיקר איך שאתה מרגיש עם עצמך. אני יודעת שזה קלישאתי משהו, אבל אני מרגישה שזה באמת נכון.
ובקטע בריאותי, זה עניין של איזון ולשלב את זה בשגרה. אני בחופשות סמסטר למשל תמיד מעלה קצת וזונחת את הספורט, כי כל השגרה שלי משתבשת.. מזל שכמעט נגמר.

אני חושבת שזה עניין של ביטחון עצמי.

בתקופה שהיה לי דימוי גוף מעוות בקושי היו לי חיים חברתיים עלובים ביחס למה שיש לי עכשיו. דימוי גוף נמוך מתבטא לפי דעתי מלבד בחוסר ביטחון, באנוכיות (כן, כן!) ובמרמור - שלוש תכונות שאנשים לא רוצים לידם. אני אומר זאת על עצמי, שבתקופה שהיו לי בעיות פשוט לא הייתי נעימה. הייתה הרבה יותר עצורה ומחושבת, עצובה וללא ספק התעסקתי בעצמי יתר על המידה.
אנשים שבטוחים בעצמם, מחייכים ושכיף להיות לידם, גם אם הם בעודף משקל, מושכים אליהם אנשים.

nostar

New member
לדעתי יש קשר

מאמינה שיש קשר בין שני הדברים

כי יש פחות בטחון למרות שאני מכירה גם בחורות רזות וגם עם חוסר נסיון ופחד מכל מיני סיבות

סוג של בריחה באוכל

מכירה את ההרגשה היטב.

אבל אל תעשה הכללות בקשר להשמנה.
יש הרבה שהם גם לא שמנים.

יש לי גוף סקסי
כמו של סינדי קרופורד
זה ממש לא קשור אצלי לזה.

בקשר להשמנה,
לרוב האוכל משמש כסוג של בריחה
הרבה אנשים מדווחים שאוכלים כי משמעם להם
או כי הם בדיכאון/חוסר מצב רוח

אני האמת אחת מהן שזוללת