עודף סוכר גורם לסוכרת?

vered169

New member
עודף סוכר גורם לסוכרת?

שלום לכולם
אני רזה ולא סוכרתית. שותה המון קפה עם 2 וחצי כפיות סוכר בכוס אמרו לי שעודף סוכר יגרום לסוכרת. האם נכון הדבר? התחלתי לפחד. תודה רבה

אבו זקן

New member
לא "גורם"

אבל כן "גורם סיכון", כלומר מעלה את סיכוי שלך לפתח סוכרת.

vered169

New member
גורמי סיכון לסוכרת הם

עודף סוכר, השמנת יתר וזהו? אתה יכול להגיד לי אולי כמה זה הרבה סוכר?

הגורם הכי משמעותי הוא נטיה גנטית

כלומר אם לאחד מהוריך יש סכרת טייפ 2 יש סיכוי גבוה שגם לך יהיה ולכן עליך להיזהר. השמנת ייתר וסטרס ידועים כמזרזי סכרת למי שיש נטיה גנטית מתאימה.
אף פעם לא שמעתי שצריכת סוכר מזרזת התפרצות או גורמת לסכרת, אבל מכיוון שאני לא מבינה יותר מדי בנושא נסמוך על אבו זקן.

לא לזרוע פחד- אלא אם 15% זה סיכוי גבוה?

אם לאחד מהוריך יש סוכרת מסוג 2, הסיכוי שלך לחלות במחלה גם כן עומד על 15%...
לא שזה מעט, אבל לא צריך להפחיד. ניתן לקרוא בכתובת המצורף
http://www.myhealth.co.il/סוכרת-גנטית/

גם אני אף פעם לא שמעתי שצריכת סוכר מזרזת התפרצות או גורמת לסכרת. סתם פחמימות שגרועות, לא יותר מלחם לבן...

IrisPeleg

New member
מכירה מספרים אחרים

שמעתי הרצאות של רופאים וגם קראתי מאמרים שדיברו על מספרים אחרים.

25% סיכון אם לאחד ההורים יש סוכרת.
50%-75% סיכון אם לשניהם יש (תלוי במחקר)

דוגמה

גנטיקה של סוכרת וסיבוכיה - ויקירפואה.

באינטרנט יש הכל מכל כל... יש לדעת מאיפה לקבל מידע אמין (יש אפילו מידע שיקרי וחובבני).
ויקירפואה הוא מקור אמין בנושא רפואה. אז אנא מימך, לפני שאת מביעה ספק במה שכתבתי,
או צירפתי, בדקי את עצמך עוד פעם.

גנטיקה של סוכרת וסיבוכיה - Genetics of diabetes and its complications

http://www.wikirefua.org.il/index.p..._-_Genetics_of_diabetes_and_its_complications

אם הכתבה בויקירפואה לא עולה, אז לסגור ולנסות

שוב. בסוף עולה, כדאי מאוד לקרוא..

אבו זקן

New member
הממממ

משום מה הייתי בטוח שיש הסכמה כללית כך שהפיקים הגבוהים של אינסולין לאחר צריכת מזון בעל ערך גליקמי גבוה תורמים להתפתחות תנגודת אינסולין. בעקבות ההערה שלך בדקתי, ואני די מופתע כעת לגלות שהנושא שרוי במחלוקת.

גורם סיכון נוסף שלא הוזכר כאן הוא אורח חיים "יושבני", וכן לחץ דם גבוה, טריגליצרידים גבוהים וכולסטרול גבוה (מקור: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/diabetes/basics/risk-factors/con-20033091 )

תלוי לאיזה פרדיגמה בתזונה את מאמינה

סוכרת 2 זה מצב קיצון של עמידות לאינסולין.

הפרדיגמה השלטת טוענת שעמידות לאינסולין נגרמת מהשמנה. והשמנה נגרמת מגרגרנות (אכילת יתר) ועצלנות (פחות מידי ספורט) שיוצרים מאזן קלורי חיובי. אז כל עוד תאכלי פחות קלוריות ממה שאת מוציאה, לא תשמיני ולא תפתחי עמידות לאינסולין וגם לא סוכרת (זה לא עובד - העולם הולך ומשמין. גם חתולי רחוב משמינים)

הפרדיגמה האלטרנטיבית טוענת שעמידות לאינסולין נגרמת מתפריט עתיר פחמימות ונטיה גנטית. שהשמנה אינה נובעת מהפרה של מאזן קלורי אלא מעודף אינסולין בדם. על פי הפרדיגמה השניה, זה ממש לא משנה הכמות של הקלוריות שאת אוכלת אלא האיכות שלהם - כמה מהם הם פחמימות. ככל שתאכלי יותר פחמימות כך תפתחי עמידות לאינסולין, תשמיני ובסוף הסוכרת תגיע. (חתולי רחוב משמינים כי בפינות האכלה מאכילים אותם במזון תעשייתי זול שעתיר בפחמימות מתירס)

מיוצר לציין שאני מאמין בפרדיגמה השניה וחושב שהראשונה, הביאה על העולם אסון בריאותי במימדים אפוקליפטים

איך הגדיר ג'ון יודקין את הסוכר "Pure, White and Deadly"
מציע להתנזר ממנו

למעלה