תלוי לאיזה פרדיגמה בתזונה את מאמינה
סוכרת 2 זה מצב קיצון של עמידות לאינסולין.
הפרדיגמה השלטת טוענת שעמידות לאינסולין נגרמת מהשמנה. והשמנה נגרמת מגרגרנות (אכילת יתר) ועצלנות (פחות מידי ספורט) שיוצרים מאזן קלורי חיובי. אז כל עוד תאכלי פחות קלוריות ממה שאת מוציאה, לא תשמיני ולא תפתחי עמידות לאינסולין וגם לא סוכרת (זה לא עובד - העולם הולך ומשמין. גם חתולי רחוב משמינים)
הפרדיגמה האלטרנטיבית טוענת שעמידות לאינסולין נגרמת מתפריט עתיר פחמימות ונטיה גנטית. שהשמנה אינה נובעת מהפרה של מאזן קלורי אלא מעודף אינסולין בדם. על פי הפרדיגמה השניה, זה ממש לא משנה הכמות של הקלוריות שאת אוכלת אלא האיכות שלהם - כמה מהם הם פחמימות. ככל שתאכלי יותר פחמימות כך תפתחי עמידות לאינסולין, תשמיני ובסוף הסוכרת תגיע. (חתולי רחוב משמינים כי בפינות האכלה מאכילים אותם במזון תעשייתי זול שעתיר בפחמימות מתירס)
מיוצר לציין שאני מאמין בפרדיגמה השניה וחושב שהראשונה, הביאה על העולם אסון בריאותי במימדים אפוקליפטים
איך הגדיר ג'ון יודקין את הסוכר "Pure, White and Deadly"
מציע להתנזר ממנו