עודף קלפים בחפיסה

עודף קלפים בחפיסה

בעבר שאלתי מי ידע מה פרושו של הקלף ה79 וגם נתתי תאורו ותשובה איין וראה זה פלא קיבלתי חפיסה חדשה ובה 80 קלפים כלומר : שני קלפים מעל ה78. מי ידע להסביר למה ??? לפרש הקלפים היה קל ולו יעלו בפריסה מובנם לי ברור. אך למה הם

de tarot in de berstelde orde

כאשר הארקנה הגדולה הינה בת 24 קלפים קלפי החצר הינם בני 16 קלפים = 4*4 הארקנה הקטנה הינה בת 40 קלפים = 10*4 סה"כ = 40

morning star

New member
איני מכיר את החפיסה הזאת

אך לא נראה לי כי היא "מבית היוצר של ה-Golden Dawn" כמו רוב חפיסות הקלפים מהמאה ה-20 (כולל ריידר וייט טארוט) או בהשפעת אליפז לוי (ואלו הן החפיסות ה"סטנדרטיות" של ה-78 קלפים) אלא טיפה מוקדמת יותר (רוב הספרים נכתבו לקלפים שבהשפעת שחר הזהב) בעבר היו גם קיימות חפיסות טארוט וטרוצ´י בעלות פחות קלפים (כמו הטארוט של מנטגנה בעל 56 קלפים). בספר "איזיס אורניה / החניכה הגדולה" (כן, זה בעברית) ישנם, אם זכרוני איונ מטעיני, 26 קלפי אקראנה גדולים. איני מומחה גדול לטארוט, אך אני ממליץ לך לבדוק על הטארוט הנ"ל ב- www.avatarsearch.com (עשה חיפוש על הטארוט) ואני אברר עם מישהי שמבינה קצת *הרבה* בחפיסות טארוט שונות (ובחקר הטארוט), אולי היא יודעת משהו. שלך הנווד

עודף קלפים בחפיסה

ידועים לי ה 78 כמו גם פחות מכך אני מחפש גם חפיסה של 14 קלפי ארקנה קטנה מרובעים עם 4 ציורים שונים האחד לכל צד (שראיתי בילדותי טרם התענינותי) וגם של בן ארי המנסה להחדיר 64 קלפים ו........ אבל כאשר בידי 2 חפיסות עם 79 קלפים (כנס ל 10 הודעותי האחרונות ותוכל גם לקרוא תאור לקלף מעניין ) וכעת חפיסה עם 80 קלפים בידי ואיני מוצא סימוכין לכך בשום מקום הריני פונה לפורום אולי יש היודעים את הניסתר ממני בנושא זה. תודה על כל פנים על הניסיון לעזור.

למעלה