אם אתה מתעקש לקנות סובארו במחיר
של מרצדס, אז מי אני שיכולה לשכנעה, שאתה לא מקבל תמורה בעד כספך... את מחיר הדירה קובעה בשורה ראשונה מקומה...בלי שום קשר לתכנון הבית... אבל, כאשר מדברים על עלות הבניה, בכל מקרה, לפחות 95% חומרים ובערך 5% שכר תכנון (תכנון הבניין). אני טוענת, שהקונים צריכים לדרוש, תמורת הכסף שלהם תכנון מושלם, ולא לקנות פעמיים את הדירה (עלות השינויים מאוד גבה, כי הם ביחס לחלקים היקרים ביותר של הדירה - מטבח, אמבטיה...)לקבלן אולי עולה קצת יותר התכנון (6-7% ) אבל תכנון טוב גם מוזיל את עלות הבנייה, ועיקר את השינויים המתורפים, שאחר-כך צריכים לעשות, כאשר מתכננים פנים במעטפת גרוע... אפשר להגדיר דירה טובה או גרוע, בפרמטרים אוביקטיבים, זה לא קשור ליכולת המתכנן. מה שעצוב, שמתכננים עם יכולת מוגבלת מציפים את השוק עם דירות גרועות, ומתכננים רבים עושים שיפוצים, כי עבודות כמותיות לא מגיות עליהם...ליתר דיוק, מי שמשקיע את כוח האינטלקטואלי הדרוש, לא יכול להתקיים מפרוטת, שהקבלנים רוצים לשלם להם...הייתי שם...בשנות השמונים תכננתי בתים משותפים...הקבלן לא רצה לשלם על פיקוח, ועבור בניין של 10 דירות שילם סכום, כמו שהרווחתי בקלות עבור בית פרטי...בלתי אפשרי היתה המצב, אבל לא יכולתי לא להשקיע בתכנון, כי זה עיניין של כבוד מקצוע, אז אחרי מלחמת המפרץ לא לקחתי יותר בתים משותפים... מה שאומרת כבר שנתיים וחצי, שרק מכיוון הקונה יכול לבוא דרישה לקבלנים, להשקיע יותר בתכנון, ובגלל זה חוזרת על זה שוב ושוב.... דרך אגב, סיפרתי קודם, שניסיתי לשנות את הפנים של הדירות האלה, אבל בגלל המעטפת, בגלל מקום החלונות, אין בכלל אפשרות לשנות לטובה...לא נסיתי להכניס חדרים נוספים, אלא לעשות סדר פונקציונאלי נכון, פחות שטח מעבר מבוזבז...דברים, שלא עיניין של טעם.