עוד אחד...

snork

New member
עוד אחד...

היי, שוב אני...
היום היה לי שוב חלום "צלול". זה לא מוזר שפתאום אני מתחילה לזכור חלומות כשכל החיים שלי זכרתי רק בודדים? בכל אופן, העובדה שאני נימצאת החלום התגלתה לי אחרי שברחתי משודד עם סכין (זה הרבה יותר מסובך ממה שזה נשמע, אבל אני לא אלאה בפרטים), כשהשודד היה ממש קרוב אלי יצא לי לשאול את עצמי "אולי אני חולמת" ואז הבנתי פתאום שאני באמת חולמת! זה לא מוזר? עצמתי עיניים (בחלום) כמו הילדים הקטנים שסוגרים את העיניים וחושבים שאף אחד לא רואה אותם ובאמת השודד לא הגיע אלי. זה כל מה שאני זוכרת... רק עד הקטע שהבנתי שזה חלום, אבל לא התעוררתי כמו בפעם שעברה! ובנוסף לזה אני זוכרת עוד קטע מחלום שאין לי מושג אם הוא המשך של החלום הקודם או חלום אחר והייתי בו צלולה מהרגע שאני זוכרת אותו. אמרתי לידיד שלי שאני אוהבת אותו, ולא ממש התכוונתי, כלומר, לא שלטתי במה שאמרתי, רק ידעתי שאני חולמת... והתגובה שלו הייתה מוזרה. הוא אמר שאני עובדת עליו וקילל אותי... זכרתי גם עוד חלום, וגם פה אין לי מושג אם הוא היה המשך של חלום אחר או חלום בפני עצמו. זה נראה לי כאילו אני זוכרת את החלומות שלי רק המאמצע... אשמח אם מישהו יתייחס לשאלות ששאלתי ויגיד לי מה אני אמורה לעשות עם עצמי...
snork

שמעי - קחי את עצמך בידיים !

שאלת מה את אמורה לעשות עם עצמך ...
רק אגיד שחבל שעצמת עיניים במקום להמשיך עם החלום הצלול הזה ... חבל זה בכלל לא מוזר שכל החיים שלך לא זכרת את החלומות שלך ועכשיו פתאום את כן זוכרת, ההסבר הוא דיי פשוט, זיכרון חלומות זה בעיקר עניין של מודעות, ככל שאת מקדישה יותר מחשבה לנושא והחלומות שלך יותר מעניינים אותך אז כך גם תיזכרי אותם טוב יותר, אני מעריך שמה שקרה זה שבזמן האחרון בעיקבות קריאה בפורום כאן התלהבת מהנושא והתחלת לחשוב על כך הרבה, ולכן זה גורר שאת זוכרת הרבה יותר טוב את החלומות שלך ! אם את באמת רוצה ליזכור אותם טוב את חייבת לירשום אותם בצורה מפורטת ביומן חלומות מסודר על בוקר כשאת מתעוררת. ביי ביי אלון

ליטן א

New member
חלימה מהאמצע...

רוב החלומות שאנחנו חולמים מתחילים להחלם מהאמצע - מהסיבה הפשוטה שאנחנו פשוט שוכחים את ההתחלה של זה.... אם תתאמני הרבה זמן על יומן החלומות - תתחילי לזכור חלומות ממש מההתחלה... ואגב, גיליתי להפתעתי שמרבית ההתחלות של החלומות שלי הם ממש החלקים היפים והחמודים של החלום.... בשביל לנסות להזכר בתחילת החלום - פשוט תתחילי לשחזר כל פרט ופרט שאת זוכרת... תנסי לכתוב את החלום פעם מהקטע שבו את זוכרת, עד לסוף, ובפעם השניה ללכת הפוך - לכתוב מה הדבר האחרון שאותו את זוכרת, ואז תשאלי את עצמך "ואיפה הייתי קודם". חשוב שתעשי את זה ממש בשניות הראשונות מיד אחרי שהתעוררת... חשוב שעדיין תהיי בתוך המיטה שלך..... אגב, לגבי החלומות הצלולים שלך - אני ממש מקנא בך!!!!! שני חלומות צלולים סתם כך במקרה, ולעומת זאת - לי היה חצי חלום צלול, לאחר כמעט שלושה שבועות של ניסיונות... אבל לפחות לי אין חלומות מפחידים (דווקא החלומות שלי מאוד אותנטיים), ואת רובם אני מצליח לזכור.....
חלומות צלולים לכולם, ונתפלל לשלום כל הפצועים ומשפחות ההרוגים בארצות הברית!! ליטן נ.ב. 2 חברים שלי טסו לניו יורק לפני שבוע וחצי, ולא שמעתי מהם עדיין.... היום במקרה קראתי את השם שלהם ב"y net", במדור החד פעמי שהם הוציאו - בשביל הישראלים ששוהים בניו יורק, ונרגעתי...

Variety

New member
תגובה

היי snork, רציתי לברך אותך על זכירת החלומות והחלום הצלול. זה טבעי באמת, כמו שאלון אמר, שתזכרי יותר ויותר חלומות כי את מקדישה לזה יותר צומת לב. snork, זה לא הכי נורא שעצמת עיניים. בפעם הבאה תנסי להשאר בחלום, כי עצימת עיניים יכולה לסיים את החלום הצלול לפעמים. חלומות פז, Variety-

snork

New member
כמו שאמרתי...

לא חשבתי לפני שעצמתי את העיניים... בסך הכל לדעת שאני חולמת זאת חוויה חדשה ולא היה לי מושג מה הייתי אמורה לעשות במצב כזה... קראתי היום כמה שיעורים מהאתר שהמלצתם עליו, אבל לא הבנתי כמה זמן אני צריכה לתרגל כל שלב או שאני אמורה לקרוא את כל השיעורים ולהחליט מה יותר נוח לי לפי ההתנסות האישית שלי? סליחה על כל השאלות, זה פשוט ממש מעניין... קבל
snork

snork

New member
תשמע... ../images/Emo66.gif

בקשר ליומן חלומות, ניסיתי לרשום היום בבוקר את החלום ויצא לי לרשום עמוד שלם אבל מבולגן לגמרי, כי אין לי מושג איזה חלום בא קודם ואיזה בא אחר כך ומה היה קשור למה ויש דברים שנראה לי שאני זוכרת מהחלום, אבל אני לא זוכרת בדיוק ואז אני מאלתרת משהו כדי לשמור על הגיון כלשהו...
ואני בשמחה הייתי נישארת בחלום הצלול, אבל אין לי מושג איך עושים את זה! וממש לא רציתי שתהיה לי סכין תקועה בגב, אם אתה מבין למה אני מתכוונת...
snork

רעיון! ../images/Emo62.gif

אני מבין אותך ומזדהה איתך! זה בעיה לא לעצום את העיניים במצב כזה, או בכלל, לא להגיב בהתגוננות. בעיקרון, רצוי לדעתי במצב של חלום צלול לעצור הכל ולהתבונן בסביבה בתוכה את נמצאת. כלומר, להפסיק את הפעולה שאותה "חלמת" שאת עושה - ולהתחיל לחשוב מה את רוצה לעשות עכשיו. וכמובן, כדי לחשוב מה את רוצה לעשות עכשיו, צריך להתחיל בלראות איפה את נמצאת ומהו לעזאזל המקום הזה?! אל תשכחי שזהו מקום אמיתי, אפילו אם הוא "רק" בתוכך. אבל... קצת קשה לנו לעשות את זה כאשר סביבת החלום תובעת התייחסות מיידית, כגון אדם התוקף אותנו עם סכין... המממ... הרעיון שלי הוא פשוט - וזה הרעיון שאולי הייתי נותן לעצמי, בתחילת דרכי, אם הייתי צריך היום לייעץ לעצמי "של אז"... אז ככה... אבל אל תצחקי עלי... תבטיחי שלא תצחקי... טוב, אז זה הרעיון שלי: תראי את הסרט מאטריקס! ושוב ושוב, את קטע השיא של הסרט, שבו "ניו" רואה את מאטריקס כפי שהיא (תוכנת מחשב) ובונה אותה מחדש, כרצונו! הקטע הזה, אם יתן לך התלהבות והתרוממות רוח, יוכל "להדריך" אותך בחלום, בפעם הבאה שיש בעיה סביבך. כשזה קורה, פשוט עמדי מול הבעיה באומץ - והיי "ניו"! בהצלחה... "מת" לשמוע איך הלך... שלך באהבה בן

snork

New member
רעיון מגניב ../images/Emo13.gif

אני בהחלט ינסה אותו, כשיהיה לי שוב חלום צלול. ואני מקווה שאני לא אצטרך כל כך הרבה אומץ ושיהיה לי חלום שקט לשם שינוי... יש לי עוד שאלה קטנטונת...
יכול להיות שאני יהיה עייפה יותר אחרי חלום צלול? כי אני ממש לא מצליחה לתפקד כמו שצריך בימים האחרונים, בגלל עייפות יתר... נ.ב- שמעתי שבמאטריקס 2 (כשיגיע) כבר יראו קטעים ממאטריקס 3? כמו שהיה בזמנו עם "בחזרה לעתיד" למכורים שביננו...

Variety

New member
תגובה

היי snork, מה שלומך? בקשר לעייפות בחלום, קראתי שזה כמו במציאות (אם את זוכרת מה זה, סתאאאם). טוב... הנה: אם את עושה פעילות מעייפת בחלום, את תקומי תשושה וחסרת כוח, אבל אם את תנוחי, ויהיו לך חלומות טובים ויפים ומרגשים, את תקומי מלאת אנרגיה וזה נכון. אצלי, בחלומות שאני עושה דברים קלים, ולא מתאמץ הרבה, ורואה ומדמיין דברים שממלאים אותי אנרגיה, אני קם אנרגטי ורענן. ככה, שאת יכולה לבחור איך לקום. תלוי בהרפתקאת הלילה שלך, אם החלטת להלחם בדרקונים, ולהציל נסיכים. או שהחלטת לשכב לנוח על חוף טרופי עם מים צלולים ומדי פעם לשחות עם כמה דולפינים. חלומות פז, Variety-

BladeRaider

New member
זה נכון לגבי חלומות רגילים גם?

אם כן זה מסביר למה קמתי עייף ורצוץ אחרי מסע רגלי מפרך באירופה של ימי הביניים + המלטות מאבירים + מוות

Variety

New member
כן.

זה קרה לי גם בחלומות רגילים. יש אפילו הוכחה מדעית עקיפה על הנושא. לקו אחד שרץ בתחרויות לריצה מהירה. חיברו אותו למלא מכשירים שמודדים קצ לב, מאמץ שרירים וכו... אמרו לא "היכון, הכן....צא" (והוא לא היה אמור לרוץ, אלא רק לדמיין את עצמו רץ. מה שקרה זה שבמדידות, למרות שהוא לא זז מילימטר, כל הגוף שלו נכנס למצב ריצה, הלב פעם יותר מהר, השרירים הראו סימנים של זרימת דם שונה... והוא לא זז בכלל. לאחר כמה זמן, זה נפסק. הגוף התאמץ כאילו הוא רץ באמת. ולכן, בחלומות צלולים, שנראים מאוד מציאותיים, הגוף מגיב כמו במציאות למה שעושים (לא בתזוזה אמיתית, אלא בכימיה בגוף). זה למה אני מניח שמה שעושים בחלום, הפעילות הגופנית כן משפיעה על העייפות שלנו בבוקר, או אם אנחנו רעננים. חלומות פז, Variety-

snork

New member
או.קיי...

אז אפשר לשים איקס גדול על בריחה משודדים...
אני עדיין לא ניסיתי "להחליט" את עצמי למקום מסויים, אני משערת שמה שבן הציע יצור אותו אפקט... אגב, איך בדיוק אפשר לצור קשר עם התת מודע בחלום צלול? זה נראה לי קצת מופרך, אבל אני מוכנה לנסות הכל... לפחות פעם אחת...
ובהתחשב בעובדה שאני לומדת 10 שעות ביום, מצבי סביר. מה איתך?
snork

Variety

New member
תגובה

היי snork, מה נשמע? תנסי להחליט על מקום כשאת ערה. תשבי או תשכבי איפשהו, ותתחילי לדמיין את המקום שאת אוהבת ושמרגיע אותך. תדמייני את הפרטים. מדי פעם את המקום (כשאת ערה) כדי שיהיה לך טרי בזכרון. תני למקום איזה שם כדי שתדעי לאן ללכת. לפני השינה, כל לילה, תגידי "כשאהיה צלולה" אלך ישר ל...(שם המקום). זה יעזור לך לזכור לאן ללכת כשתהי צלולה. כשאת בחלום הצלול, כדי ללכת לאותו המקום, תגידי, כשאסתובב, תהיה דלת שתקח אותי ל... ותכנסי לדלת. אה, עוד דבר נוסף, בדמיון (כשאת ערה), תדמייני שהמקום הזה עושה אותך צלולה. אפילו את יכולה לדמיין איזה משהו במקום הזה שיעשה אותך יותר ויותר צלולה, ושמייצב את החלום יותר ויותר. מעניין, אם מדמיינים לוח בקרה עם כפתורים, ואת מעלה את רמת הצלילות ע"י סיבוב כפתור. שווה לנסות. טוב, חלומות פז ובהצלחה, Variety-

shabaz

New member
אממ....

אצלי לא משנה איזה חלום אני יחלום אני תמיד יקום תשוש...אין מה לעשות אני אוהב לישון *שבז כותב מילים אחרונות לפני שהוא מתרסק למיטה* שבז

למעלה