עוד אחת מהגזרות על המעסיקים

שש שבע

New member
עוד אחת מהגזרות על המעסיקים

כאילו שלא גזרו עלינו כל מיני, עכשיו הוסיפו לשכיר חמישים אחוז צבירה בימי מחלה, כלומר על כל חודש, במקום יום, יום וחצי, כל זה נהדר עבור העובד, אבל המעביד שצריך לשלם את הסכום הזה, לא מקבל אותו חזרה מביטוח לאומי.ופה המכה, פעם ביטוח לאומי החזיר את הכסף לעובד. הבנתם את זה? יעני מה? זה עידוד להעסקה של עובדים או להגדלת המשכורות שלהם? לא מספיק המיסים שאנחנו משלמים, עוד צריכים לתרום לביטוח הלאומי את ימי המחלה? אני לא מבינה אם ככה למה המעסיק משלם ביטוח לאומי עבור העובד, כמס של המעסיק. מה זה נותן? מדיניות חולה.
 

siv30

New member
את יכולה לתת לינק לכתבה ../images/Emo35.gif

כי לא לגמרי הצלחתי להבין מה הגדילו על חשבון מי וממתי.
 

שש שבע

New member
לא כתבה, אלא עידכונים אחרונים של ב.

ביטוח לאומי פעם העובד יכול לצבור יום חופשת מחלה על כל חודש עבודה, עכשיו הוא יכול לצבור יום וחצי על חודש, נהדר לעובד, שוד למעסיק. כי המעסיק לא מקבל החזר מביטוח לאומי. הבעיה היא שכל ההטבות לעובד באות על חשבון המעביד, והן פונקציה של שכר העבודה. העובד להכניס לעסק פי שלוש ממה שהוא משתכר, בכדי שיהיה כדאי להעסיק אותו. עשיתי חישוב, ימי מחלה, נופש והבראה, קרן השתלמות, וקרן לפיצויים. תשלום לביטוח לאומי, ובעצם גם מס הכנסה בגילום,( כי השכיר מעונין בשכר נטו ולא בברוטו, מצידו תשלם שקל למס הכנסה על כל שקל שהוא מקבל, העיקר שהוא יקבל את מה שהוא רוצה). מס ערך מוסף 18 אחוזים על כל שקל נכנס, אז מתי יהיה העובד ריווחי? פלא שאנשים מעסיקים ב "שחור,? פלא שיש אבטלה? במדינה הזו כמו במערכון של דודו טופז, לוקחים כסף מהעובדים ומשלמים אותו לכל מיני לא עובדים, (ואל תספרו לי על התנחלויות, כי אני מהתנחלות, ואותה בנינו מכספנו בלבד, המדינה לא רצתה לשים עלינו אגורה שחוקה אחת. ולא מספיק שאנחנו שילמנו לפיתוח וכו', עוד גובים מאיתנו מיסי ארנונה כאילו אנחנו איזור א + ), מדינה של אבסורדים, למה יש מס על העסקת עובד? מי יכול להסביר לי את ההגיון בזה? לא מספיק כאבי הראש למעסיק, גם מס על העסקת עובד? שבת שלום וגמר חתימה טובה.
 

siv30

New member
עצם הצבירה אינה מחייבת ניצול

עצם העובדה שעובד יכול לצבור יום וחצי אינה מחייבת שהוא ינצל את אותם ימים אלא רק בימי מחלה. מעבר לכך אין פדיון של ימי מחלה לא מנוצלים. תחשבי על כך, שעובד חולה, לא מקבל שכר מלא (75 אחוז) ובימים הראשונים עלות המחלה מוטלת עליו. אז למעשה אין הפסד למעסיק רק לעובד (יום ראשון על חשבונו, יום שני ושלישי הוא נושא בחצי נטל, והחל מהיום השלישי הוא נושא בשליש הנטל).
 

שש שבע

New member
לא מדויק

נכון שהתשלום לא מלא, העובד מקבל יותר עם ההסדר האחרון, אבל לי אין טענות כנגד העובד, הבעיה היא שהמעביד צריך לממן את המחלה שלו. הוא חיב עך פי החוק לממן עוד כמה דברים כמו חופשה והבראה וכו', ונכון, צריך לעשות חשבון אם העסק שווה או לא. אתם יודעים כמה עסקים קטנים נסגרו באחרונה? תמיד נסגרים עסקים, אבל התקופה האחרונה הכמות כפולה. ולמה? כי מישהו חושב שמעסיק הוא משהו שאפשר לסחוט.
 

לנטוש

New member
סופסוף מסכימה לגמרי עם סיוון

את מעסיקה, יש לך חובות ע"פ חוק, ויש לך חוזה עם העובדים שלך. לכי חשבי את עלות השכר שלהם (נכון שעם מחלה זה טריקי, מעסיקים אוהבים להיות אופטימיים), ותדעי אם רעיון העסק שלך רווחי או לא. העובד מתעניין רק בנטו שלו, את צריכה להתעניין בברוטו+ כל העלויות הנוספות. בעבודה משרדית יש גם עלות שטח המשרד שהוא יושב בו, המחשב שהוא משתמש בו, הקפה שהוא שותה. את רוצה שהמדינה תממן לך את זה??? ומע"מ מה בדיוק מענין אותך? הוא גם יורד לך מההוצאות. תחשבי מחיר בלי מע"מ כשאת מתמחרת את המוצר/שרות שלך. בסופו של דבר יש רק תלונה אחת צודקת, והיא שהמיסים פה גבוהים מדי (כן, בין השאר כי סוללים כבישים עוקפים ומגינים על כל אנטנה ביו"ש אבל לא רק, ואני מזכירה רק כי את העלת את זה), אבל מה אשם העובד שלך??? נ.ב. אחרון: לדעתי מזמן היו בחוק 3 שבועות מחלה, וב"ל לא שילם כלום. מה השתנה לאחרונה?
 

siv30

New member
דווקא חילוקי דעות טובים לעם../images/Emo140.gif

לפחות מבחינתי (ואני מודה על האמת) הם יוצרים דו שיח ועניין בפורום. תארי לך מצב שאני הייתי הדעה האחרונה
היתי יכולה לנהל דו שיח עם עצמי (לא שזה לא קורה לפעמים...)
 

שש שבע

New member
את כנראה לא מבינה את הטענה שלי

לכל אחד יש חובות על פי החוק, ומה אם יגידו לך ללכת על פי החוק עם אטב כביסה באוזן ולקפץ על רגל אחת? תאהבי את זה ותגיגי זה החוק? או שתרצי לעשות הפיכה? אין לי טענות לעובד, מצידי שיתנו להם עוד יותר, אב למה על חשבון המעביד? אם המעביד משלם מס על העובד, למה כפול אם כך? יש הרבה אבסורדים בחוק. ואגב, במאמר מוסגר , אף אחד לא סלל לנו כביש כל חשבונו, אנחנו שילמנו מכיסנו על פיפס . ואף אחד לא שור עלינו על חשבונו, אנחנו מאבטחים את המקום שלנו דרך חברת שמירה פרטית שממומנת ממס שמירה שכל מתישב משלם כל חודש. ועוד כהנה וכהנה. פשוט מאכילים את האנשים שקרים בתקשורת, כל הצרות בגלל ההתנחלויות, ושום דבר לא בגלל הגנבים ואוכלי החינם בכל מיני מקומות שנקראים משרות ציבוריות.... הבעיה היא שבתקופה שבה אין משרות, במקום לעודד מעסיקים לקחת עובדים, הם עושים ההפך. העיקר הוא שביבי צועק "בואו נלך לעבוד" הוא כבר עובד על כולם בעיניים, השאר פשוט ינסו לעבוד עליו.
 

לנטוש

New member
מתי היה הפעם הזה?

למיטב ידיעתי, לפחות בשנים האחרונות מאז שבעלי מעסיק, ב"ל לא החזיר כסף על מחלה.הוא כן משלם תאונות עבודה, ואולי גם במקרים של מחלות ארוכות (אני לא יודעת כי למרבה המזל זה לא קרה), אבל בוודאי לא ימי מחלה רגילים. תשלום המעסיק לב"ל הוא אכן מס על המעסיק. למה הגדילו ב50% זו באמת שאלה טובה, לא שמעתי על זה.
 

nb55

New member
טעות בידך - החוק הזה לא חדש

צבירת מחלה לעובד יום וחצי לחודש או 18 יום לשנה , ו לצורף הדגמא -החישוב עבור ימי מחלה ברצף: יום 1 - לא לתשלום יום 2 - 37.5 % יום 3 - 75 % ושאר הימים לפי 75 % בלבד כך שלעובד לא דכאי להיות חולה עבור המעסיק ההוצאה הזאת מוכרת במלואה ב100 % כמו השכ"ע + הוצ' סוציאליות (עסק רווחי ישלם לעובד במקום למס הכנסה לכל מטבע יש שני צדדים nb55
 

שש שבע

New member
כן, אבל בסה"כ התשלום הרבה יותר גבוה

גם בחישוב בקודם הימים הראשונים לא מחושבים במלואם, בס"ה הכללי החישוב גבוה. תראי בשורה התחונה, אף אחד לא מת לשלם מס הכנסה, והטענה שלי היא לא נגד העובד, אלא נגד זה שימי מחלה הם בעצם מס למעביד. בנוסף על המיסים האחרים. ובחישוב סופי, נכון שזה הוצאה, כל המיסים הוצאה, אבל זה לא שאת צריכה להכניס שקל מול שקל, כל שקל שמוציאם עולה יותר משקל שמכניסים, בערך פי שלוש, איך נאמר כאן? מיסים וכו', והוצאות יצור, וכל מה שמסביב. המעסיק משלם לביטוח לאומי? משלם כך או כך, אז למה הביטוח לא משלם לעובד? זה ביטוח לאומי או שוד ? מזמן הגעתי להכרה שהביטוח הלאומי הוא המס הכי מגעיל שיכול להיות, מתימרים לעזור, אבל לא רק שלא עוזרים במקום שרוצים, אלא שהקופה פרוצה לכל מיני גנבים.
 

missB

New member
ביטוח לאומי הוא אכן מס ולא ביטוח

כפי שהוא מתיימר להיות. מה תגידי על זה שבתור עצמאית יש לך את ה'עונג' של לשלם ביטוח לאומי גבוה יותר משל שכיר ובתמורה את זכאית ל... כלום. אם מחר העסק נסגר העצמאי לא זכאי לדמי אבטלה למרות ששילם 'ביטוח' כל תקופת פעילותו.
 

siv30

New member
מסכימה עם כל מילה שלך

לצערנו בשנים האחרונות חלה שחיקה מהותית בזכויות שמוקנות גם לשכירים שלא לדבר על העצמאים שאינם זכאים כמעט לביטוחים כמו אבטלה. אכן, עם השחיקה תשלום ביטוח לאומי הפך למס ולא לפרמיה ביטוחית. אבל, אני חייבת לציין שהעם אשם שהוא בוחר בקפיטליזם ולא ברווחה. העם בחר בממשלות שרואות בביטוחים סוציאלים מכשול ומועקה בפני התפתחות המשק, העם בחר להציג את המקבלים כפרזיטים ולא כזכאים והיום כולם מבינים את המשמעות כי למעשה אנחנו משלמים עוד 10 אחוזים מס ואין תמורה.
 

missB

New member
לדעתי אין קשר בין הדברים

כשאתה משלם עבור מוצר כלשהו אתה מצפה לקבל תמורה לכספך. כנ"ל כאשר אתה עושה ביטוח אתה מצפה שכאשר יתרחש ה'מקרה הביטוחי' תקבל את הפיצוי הכספי שתמורתו שילמת. הביטוח הלאומי מפר בעיני את הכלל הבסיסי הזה מאחר והוא גובה כשצריך אך מתחמק מתשלום. בעיני למשל, מובטלים זכאים לקבל דמי אבטלה מכיוון שהם שילמו תמורת זה במשך כל שנות עבודתם. אין בזה שום סתירה עם הקפיטליזם. לעומת זאת בקרב מקבלי קצבאות למיניהן יש רבים שמעולם לא באמת שילמו עבור התמורה שהם דורשים והחלטה לתת להם היא בניגוד לכללי הקפיטליזם ונובעת ממדיניות של רווחה ודאגה לחלש. אני אישית לא מסכימה עם הגדרתך שהעם בחר להציג את המקבלים כפרזיטים. כפי שאמרתי כאן בעבר, ברגע שכמות ה'זכאים' עוברת רף מסויים זה הופך להיות איום על קיומה של המדינה. אחוז ההשתתפות בכח העבודה במדינתנו קטן כל הזמן ובסוף מרב 'זכאים' לא יהיה מי שייתן. אין לי ספק שברגע שיפחתו מספר הזכאים ויגיע לרמה נורמלית, תהיה בקרב ה'עם' הרבה פחות התנגדות לתמוך ולעזור לחלשים ולנזקקים האמיתיים.
 

siv30

New member
הויכוח ביננו היה יכול להיות

אידיאולוגי אילמלא העובדה המצערת שכאשר אין כסף חותכים ללא אבחנה גם לאלה שמשלמים וזכאים בדין לכל התמורה. אישית אני לא חושבת שזה נכון לפעול בצורה גורפת ושיטתית לצמצום בסיס הזכאות הביטוחית במיוחד לא של אלה המשלמים. לא פעם הבעתי את דעתי בנושא : אם המדינה אינה יכולה לספק כיסוי ביטוחי נאות בעד הפרמיה שהיא גובה מהמבוטחים (אלפי שקלים בשנה) היא צריכה להפריט את השירותים הללו ולהעבירם למבטחים השונים. אני גם נגד הזחילה והגידול הלא פרופורציונלי של המקבלים שאינם משלמים. אולי הפיכת ביטוח לאומי לגוף המשלפ באופן סימטרי (שילמת-קיבלת, לא שילמת- לא קיבלת) היתה יכולה לפטור את הבעיה בצורה חכמה יותר (ואני לא בוחנת את היקף התשלום אלא את עצם התשלום ).
 

missB

New member
אני רואה שהגענו להסכמה כלשהי

גם לדעתי אם לא רוצים לשלם אבטלה ופנסיות אז שיבטלו את חובת הביטוח הלאומי ושכל אחד יעשה לעצמו ביטוח באופן פרטי אצל חברות שיתנו לו תמורה עבור הכסף. גם לדעתי יש גידול חד מדי במספר המקבלים שאינם משלמים. נכון שבפועל מקצצים לכולם ואף אחד לא ממש מתייעץ איתי, אבל אני עדיין חושבת שזה נכון לחלוטין להקטין ולקצץ למקבלים הסדרתיים ופגום לחלוטין לקצץ למי ששילם.
 

siv30

New member
תראי סה"כ המעביד מקבל חזרה

את התשלום לעובד כי ההוצאה מוכרת לו במס כחלק מיתר ההוצאות המדווחות בסעיף משכורות. כלומר בזכות תשלום ימי מחלה כחלק מהשכר מוקטנת החבות במס של המעביד ולא של העובד לכן אני לא מבינה את הטענה שלך שימי מחלה הם מס למעביד. גם לא ברורה לי הטענה שלך שביטוח לאומי צריך לשלם לעובד. המעביד משלם מס מעסיקים שהוא חלקו בביטוחים כמו דמי פגיעה, נפגעי עבודה, מילואים...היית מעדיפה לשלם יותר לביטוח לאומי שישלם גם בגין ימי מחלה של העובד
אם לעובד נגמרים ימי המחלה ביטוח לאומי משלם דמי מחלה. תחשבי על זה שוב, העובד מאידך משלם נטו על ימי המחלה כי הוא לא מקבל את היתרה. גם אם העובד מנצל יותר ימים, זה בתכלס לא משתלם לו כי כל בסיס השכר שלו וההטבות שלו נפגע (כמו לדוגמא הפרשות לביטוח מנהלים המבוססות על השכר החודשי). אני לא רואה את הסיבה להתמרמרות.
 

שש שבע

New member
ואגב,נכון ש החוק לא חדש, אבל

הוא עודכן עם הגזרות האחרונות, וזה לא היה החישוב.
 

רק רגש

New member
טעות, הביטוח הלאומי לא קשור

לימי מחלה, יש חוק ימי מחלה וישנם מעסיקים המבטחים את העובדים שלהם למקרה הצורך. בכל מקרה אין לביטוח הלאומי קשר למחלה, רק לתאונת עבודה אם חס וחלילה קוראת.
 
למעלה