עוד אחת מהשאלות המעצבנות על תיקים :)

luminary

New member
עוד אחת מהשאלות המעצבנות על תיקים :)

היי לכולם! אני נוסעת לדרום אמריקה בעוד כשבועיים. כרגע אני בחיפושים אחרי תיקים. מה שיש לי זה תיק של קל גב בנפח 70 ליטר. האם לדעתכם זה מספיק מקום? ויותר חשוב, האם זה תיק מספיק איכותי לטיול של שלושה חודשים? כרגע אני חושבת שאולי בכלל עדיף להשקיע את הכסף בתיק קטן כי במילא איתו אני אסתובב רוב הזמן גם בטרקים (הבנתי שאת התיקים הגדולים לא חייבים לסחוב). מה דעתכם האופציה הזולה והאיכותית? תודה!!

The Cat Woman

New member
70 ליטר זה בהחלט מספיק

אני לא יודעת איזה תיק גב יש לך, אבל בכל מקרה- הפונקציונליות שלו תלויה באיזה טרקים תעשי ובאילו מקומות, לא במשך זמן הטיול שלך. בארגנטינה-צ'ילה את יוצאת לבד לטרקים ואני אישית השתמשתי המון במוצ'ילה שלי, רק בבוליביה ופרו יש חמרים וגם זה לא מחייב, גם שם יש טרקים שיוצאים אליהם לבד. תעשי את השיקולים שלך- לטרק של יומיים (דוגמת "מעבר הכבשה" באושוואיה) אין צורך במוצ'ילה גדולה אם יש מי שיקח עליו את האוהל אבל אם את מתכננת על טורס דל פאיינה- כדאי שתשקיעי בתיק...

fazer_1000

New member
לא חבל על הגב שלה עם 70 ליטר?

לרב הבחורות (כמו גם לרב הבחורים אז קל וחומר..) 70 ליטר זה יותר ממה שצריך ויותר גרוע- יקשה מאוד על סחיבה של התיק. הרי לפי הכלל הידוע ש"נפח התיק סופו להתמלא" ולא משנה מה גודלו- עדיף מראש להגביל את עצמך לתיק טיפה יותר קטן. לדעתי הבעיה העיקרית פה היא העובדה שלא מדובר בתיק מסעות/תרמיל איכותי אלא בתיק צבא כזה, עם פתיחה לכל האורך.. (אני מעריך, אמרה קל גב ובדר"כ לא מדובר בפאר היצירה). זה תיק שיהיה כבד, לא יתאים לטרקים ויהיה מעמסה רצינית לגב ולכתפיים. אני מסתמן פה כציודניק רציני (אני גם די כזה) אבל לדעתי שווה להשקיע בתיק קצת יותר קטן (גג גג גג 60 ליטר..) עם מערכת גב טובה ולהתפשר על התיק יום ולקנות משהו ברמה טובה אבל לא מהיקרים במיוחד. (חן נתן פה קישור למוצר מהחנות שלו לפני כמה זמן שנראה אחלה במחיר אחלה בחלה). אגב, כמובן שאם לא מתכננת לטרק המון אז באמת פחות קריטי ענין התיק הגדול.

pako27

New member
אני לא חושב שהיה הבדל משקל

משמעותי בן נשיאת תרמיל 60 ל 70 ליר ( לא תמיד חיבים ל...תעמיס לי ביסלי, תעמיס לי ביסלי
) חזרתי עשרות פעמים ואחזור למענך שוב .....תרמיל בוחרים\קונים על פי התאמה למבנה הגוף ולנוחות......... יש כאלו שמסתדרים עם נפח של 45 ליטר ויש אשר סוחבים טונות ציוד בתרמיל 85-90 ליטר (ראו ערך נתי ), אבל יש נשים או גברים שתרמיל60 , 70 או יותר לא יתאים להם עקב מימדים .....(בגדול : לרוב תרמילאים\ת נמוכים ורזים). לכן במידה ומילאת את התרמיל בציוד שלך והוא נוח לך, אז צאי לדרך בלב שקט, במידה ולא סורי לחנות כלשהי או השאילי מחברים ובדקי ( בנוסף את מוזמנת להגיע אלינו \ וגם להינות מהטבות מיוחדות לחברי הפורום)............ נכון כתבתי בסיסי מאוד אבל מבחינתי זה האמת למחשבה ראשונית, על נפח בלבד................עכשיו תמיד בנות (לקוחות)אומרות לי את המשפט הנ"ל : "אני אישה יש לי הרבה צרכים, ודברים נוספים" ............ואני אומר שכול ההבדל בין גבר לאישה בשטח מסתכם בלא יותר מתיק רחצה \ אביזרים קטנטן.............אבזרי נשים (פדים,תחתוניות,שפתון,לק? קרמים) ניתן להשיג גם בד.אמריקה..)

luminary

New member
היי!

אני ממש מעריכה את התגובות המפורטות שנותנים פה :) בכל מקרה, אני בדיוק 160 ככה שברור שיש איזה מגבלה של גודל על התיק, אבל 10 ליטר פחות או יותר לא קריטי לי, אני פשוט מעדיפה יותר מקום לדברים ומזכרות וכאלה (ולא לוותר על זה בגלל התיק) מה שאני באמת לא מבינה, זה מה ההבדל בין התיקים ה'צבאים' לתיקי טיול? נכון שקל גב זה חברה ישראלית, אבל גם הוא עלה כמה מאות שקלים, המערכת גב גורמת להבדל כל כך גדול בין התיקים האלה? אני גם אשמח לקבל פרטים על החנות שלכם (במסרים או פה)

luminary

New member
(הערה קטנה)

אם זה משנה הטיול הוא לאקוודור-פרו-בוליביה-ברזיל ואני מעריכה שטרקים יקחו כשלוש שבועות חודש מתוכו

pako27

New member
ההבדלים העיקרים בין תרמיל "חיילים" ל"מוצ'ילה"

בתרמילים האיכותיים השוני מתבטא ברמת החומר, שיטת תפירה אחרת ,חומרים בתוך כריות מערכת הגב , רוכסנים עמידים יותר... היום יש תרמילים פשוטים שמועתיקים את מערכות הגב המתכוונות (לדוגמא הסולם לכיון ) ואלו ההבדלים העיקרים. ראוי לציין שמרבית תרמילי המסע בנוים בצורת "שק" (צרים יותר) לדחיסה ולפתרון של בעייה בקריסת רוכסנים שיש בתרמילים בסגנון "מזוודה" (כמו ב"תרמילי חיילים" )....... אבל חשוב לציין שיש גם תרמילי "מזוודה" איכותיים ובעלי מערכות גב אשר מאפשרים נוחות בהוצאה של ציוד . אני מצרף קישור למאמר קטנטן שלי בנושא - ודרך קישור זה תמצאי את כול הפרטים גם על החנות אני ממליץ לך גם לדפדף בפורום יש חומר רק בנושא ציוד,אזהרות, המלצות ועוד ובטח ובטח גם הנחות והטבות ממני......... חוץ מזה אני אומנם נכנס לתקופה לחוצה של עבודה, מבחני סוף סמסטר ולידה
קרובה (נתי יהיה לך הזדמנות לראות את אחות של.....
) אבל תמיד אפשר למצא אותי כאן לשאלות או עזרה............. שבת שלום

The Cat Woman

New member
אולי כדאי לשקול לקחת מזוודה...

עוד אופציה אפשרית- שמים במזוודה את כל הציוד כולל מוצ'ילה שתשמש אותך בטרקים ופתרנו את בעית המשקל על הגב וההיסחבות! באשר לתיק של קל גב- לא מומלץ בעליל. לפי מה שאני יודעת- קל גב לא ידועים במערכות גב ומערכת גב זה דבר נורא נורא חשוב, אלא אם את רוצה להיראות כמו צ'ולה

fazer_1000

New member
זו הייתה הכוונה..

התרמילים האלה בגדלים של מעל 60 ליטר נהיים גדולים פיזית וגם במידות הקטנות שלהם הם מתאימים לאנשים בגודל בינוני ומעלה, פחות לבחורות קטנות.. מי שבעל נסיון והחליט שהוא רוצה 80 ליטר ואין לו בעיה לסחוב את הכל שיבושם לו. רוב האנשים לא מבינים את המשמעות של מסלול מלא בשייטת בתור טיול.. ידידה שלי חזרה לארץ לפני שלושה ימים. יש לה תיק כמו שלי שידיד נתן לה (היא גבוהה יחסית, 174 ס"מ) והיא פיצצה אותו בהתחלה ואחרי שבוע וחצי הבינה שאין מה לעשות אבל אי אפשר להסתובב איתו ככה אפילו לא בין הוסטלים.. מהר שלחה חצי ממנו חזרה לארה"ב. וללומינר, כן המערכות גב הן עיקר ההבדל בין תיק נוח ללא נוח ותיק שעוזר לסחוב לתיק שהורג לך את הגב והכתפיים והכל מרגיש פי שתיים יותר כבד.

The Cat Woman

New member
לא בהכרח

כשמדדתי תיק- טטונקה 70L התאים לי יותר והיה לי יותר נוח מדגם DIVA של גרגורי שהוא 57L בערך (נגיד 60), עם כמה שזה נשמע הזוי! והגובה שלי בסך הכל 165 ואני שוקלת 50 קילו... לא בדיוק בחורה גדולת מימדים. זה תלוי באורך הגב, יש בנות בגובה שלי ובאותו משקל שנוח להן יותר עם תיקים יותר קטנים ולמה? בגלל אורך הגב, בגלל הכתפיים, בגלל הרבה דברים שיכולים להשפיע. מה שכן- מסכימה איתך לחלוטין, יש תיקים שאי אפשר להרים אותם אפילו 2 מטר מהוסטל כזה לאחר. טיילתי עם 2 בנות בתקופה מסויימת שבכל פעם שהיינו צריכות לשנע את עצמנו- עזרתי להן להרים את המוצ'ילה כששלי כבר על הגב שלי, או שאח"כ הייתי מרימה את שלי לבד והן היו בהלם "ענבר את מרימה את המוצ'ילה כאילו היא שוקלת כלום!" וכשהיינו כבר מתחילות ללכת- תמיד הייתי עוצרת כדי לחכות להן. אז הנה- בחורה כמוני, 20 ומשהו קילו על הגב (גם תיק קטן...) והייתי מרימה וסוחבת בלי שזה יזיז לי יותר מדי וקח בחשבון שיש לי כתף פרוקה, לעומת 2 בנות אחרות עם מוצ'ילות יותר קלות ושאחת מהן יותר גדולה ממני במימדים שבקושי הצליחו לסחוב... ולמה? כי אחת מהן עם מוצ'ילה שלקחה מחברה שלה והשניה עם תיק שחבר שלה קיבל מהצבא ואמור להיות מוצ'ילה.

The Cat Woman

New member
אתה יודע איפה מתחילה הבעיה?

כשלא עושים -רק- טרקים ורוצים מדי פעם לצאת ולאוורר את הגופה שלנו באפ-טאון בקוסקו או בהארד רוק בלה-פאז ואז... אופס! אין מה ללבוש כי הבאתי רק זוג מכנסיים וחולצה טרמית! כמובן שאני מקצינה, אבל לפעמים מה שאתה שם בתיק שלך הוא בהחלט הכרחי לך. אני אישית לא הבאתי יותר מדי בגדים מלכתחילה, בשלב כלשהו ממש נמאס לי שאני לובשת את אותם 2 זוגות מכנסיים וקניתי בגדים! 70 ליטר הספיקו לי בהחלט ולא, הגב שלי לא סבל מזה יותר מדי. תפסיקו לחיות פה בסרט שאתם חיים בו! אתם חיים את התרמילאות אבל רוב האנשים ששואלים פה שאלות- נוסעים "לטיול של החיים שלהם" והמוצ'ילה שלהם לא תראה יותר אור אחריו. אז לאנשים כאלה אולי לא שווה להשקיע במוצ'ילה... ואם כבר הם משקיעים במוצ'ילה- שווה להם לקחת אחת שתכיל מה שהם צריכים, כדי שלא ימצאו עצמם מתוסכלים מול המראה ומתעצבנים שהם תמיד לובשים את אותו ג'ינס ואותה גופיה פושטית. כל מה שאני כותבת פה- מגיע מנסיון, אני לא ממציאה. ועברתי את זה 6 חודשים מהחיים שלי עד לפני שבועיים ככה שהזיכרון עדיין טרי בראש. בקשר למה שחן כתב- אני מסכימה לגבי מצרכים של נשים, אכן יש הכל בד. אמריקה ואין שום צורך להביא סטוקים של טמפונים ומטליות לחות!!! (נתקלתי בבנות שיש להן מחסן ציוד במוצ'ילה- טעות, טעות, טעות!)

fazer_1000

New member
יכול להיות שאני לא דוגמה טובה כי אני מסתדר

בדר"כ עם פחות דברים מתוקף היותי בן, אבל ידידה שלי חזרה לפני שבוע מחצי שנה בדרום אמריקה ובמקרה היה לי תיק כמו שלי, בנפח 60 ליטר. מה גם שהיא לא עשתה כמעט טרקים ובעיקר רבצה, טיילה והלכה למסיבות. לטענתה הנפח של התיק הוא בהחלט די והותר ואפילו מעבר למה שצריך (והיא ממש לא איזו בחורת ג'ינס אחד-גופיה אחת). יותר מזה היא הוסיפה שכשהיא וחבר שלה רק ירדו מארה"ב הם מילאו את התיקים בכיף כי היה מקום והיו בגדים חדשים מארה"ב ובסוף הם מצאו את עצמם שולחים דברים חזרה רק כי היה להם כבד ולא נוח, גם בהליכות הקצרות עם התיקים מפה לשם. אנשים לא מבינים מה זה תוספת של 10 ליטר, זה המון. וזה בדר"כ מיותר.

The Cat Woman

New member
אז בוא ואספר לך משהו...

בדיוק בגלל העובדה שאני עשיתי יותר טרקים מרוב האנשים ובטמפ' קיצוניות, נאלצתי תמיד לסחוב איתי שק"ש שהעובי שלו לא בדיוק כמו שק"שים שנתקלתי בהם שם- עובי של מסטיק בזוקה... חוץ מזה היה עלי, אוהל, מזרון שטח, ערכת בישול, פנס ראש ועוד כמה דברים חיוניים. הדברים האלה תופסים מקום תרצה או לא תרצה! ועובדה שלא היו לי הרבה בגדים ועדיין התיק שלי היה מלא עד אפס מקום! זו עובדה. אל תתווכח איתי על זה... אני לא מכירה את ידידה שלך אבל אני מכירה את עצמי ומנסיון אישי שלי אני אומרת לך- 70 ליטר זה לא המון וזה יכול להיות מאוד הכרחי! חוץ מזה- נפח התיק לא מעיד על משקלו. אפשר לדחוס ב60 ליטר מה שאפשר להניח בכיף ב70 ליטר. זה שאתה קונה תיק יותר גדול לא אומר בהכרח שתדחוף בו יותר ציוד, צריך להיות פשוט חכמים כשאורזים את התיק ולא סתם לדחוף "כי יש מקום"!

pako27

New member
שקי שינה בעובי בזוקה../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זה מה שמוכרים היום בהרבה חנויות שק"ש +1 לדרום אמריקה בטענות של תקן אירופי מחמיר ............ ולמעשה שולחים אנשים לקור עם שק"ש שלא מתאים העיקר שהוא זול יותר וקל יותר ...כמו בזוקה
השבוע יצא לי לשוחח עם מטיילת שלא מבינה כלום בציוד וזה מה שאמרו לה ב"חנות רצינית" ......אז עם מחמיר איך +1 מתאים... אולי אז צריך 5-,7-,8- ..................................ולא ההפך..........

The Cat Woman

New member
לי היה 10- והיו לילות שקפא לי שלד העצמות

בטרקים כמו האזנגאטה- אין מה לעשות! פשוט קפוא שם וצריך לקבל את זה ולנסות לחיות עם זה... (או פשוט לא לישון כל הלילה) בקבוק מים חמים עוזר אבל עדיין, היה לי קר בטירוף. במקרים פחות קיצוניים השק"ש היה נפלא וישנתי מעולה! לעומתי טיילה איתנו מישהי שטענה שהשק"ש שלה הוא מינוס 5... העובי שלו באמת כמו של מסטיק בזוקה! אין מצב שהוא מינוס 5! ועוד של איזה חברת "שקר כלשהו". אני מתפלאת עד כמה אנשים יכולים להיות מטומטמים... מילא לקנות DOITE במחיר הגיוני, אבל שק"ש שעולה 150 שקלים, בעובי של דף וחברה לא מוכרת בעליל- אין מצב שיחמם! ואכן היא קפאה מקור באזנגאטה והתחילה לבכות ולקחה לאחי את השק"ש שלו, מסכן אחי... אז הוא קפא כל הלילה ומה יצא מזה בסוף? שאף אחד לא ישן, גם לא באוהלים ליד כי היא לא הפסיקה לחפור שקר לה והפריעה לכולם לישון

pako27

New member
../images/Emo45.gif לך תסביר מה עדיף ומה לא, לא תמיד מקשיבים

למעלה