עוד אחת שמתלבטת אם לצאת...

ybo211

New member
עוד אחת שמתלבטת אם לצאת...

היי... גם אני מהמתלבטים... הבצפר שלי מוציא מסע לפולין בתחילת שנה הבאה, ואני בהתלבטות גדולה מאוד אם ללכת או לא האמת היא שהסיבה העיקרית היא כסף... זה אפשרי מבחינתי למצוא מימון למסע... חלק מעצמי, חלק ממשפחה... אבל זה לא דבר מובן מאליו ולא כסף שאף אחד מאיתנו ימהר להוציא ועל הרקע הזה עולים בי הרבה ספקות לגבי המסע, ועד כמה הוא "שווה את הכסף"- עד כמה גדול הסיכוי שאני ארגיש שבסיכומו של דבר לא הייתי צריכה לצאת? אני מאוד חוששת שזה יקרה... כי אנחנו נוסעים בתחילת שנה- במזג אוויר נוח ונעים, שלא ממש יחזק את התחושה חוששת מהתגובות של החברים לשכבה- אני מפחדת להתבאס ולהתעצבן מהתגובות של אחרים- צחוקים, שטויות במלון, חוסר כבוד, הרגשה של טיול שנתי בנוסף לכך, בניגוד למה שחשבתי והרגשתי פעם, המחשבה על לא לצאת למסע לא "מפחידה" אותי כל כך, והרצון שלי לצאת אמנם קיים, אבל בגלל כל הבעיות והחששות אני כבר לא בטוחה באיזו מידה מצד שני, כ=ל החברות הכי טובות שלי נוסעות... ככה שמצד אחד אני לא הולכת להוציא את הכסף ולצאת למסע כזה בגלל סיבות כאלו... מצד שני זה כן גורם עד כמה המסע הזה באמת משמעותי וחשוב? חד פעמי? איך הולכת המשלחת לפולין בצבא? אני באמת לא יודעת מה לעשות... אשמח אם תוכלו ליעץ ולעזור :)

Gal isr

New member
אין פה לבטים חוץ מכמה מהר ללכת להירשם

אני אתחיל דווקא מהשאלה האחרונה שלך..לגבי המשלחות בצבא. משלחות "עדים במדים" יוצאות למסע של חמישה-שבעה ימים בפולין, על מדים (איזו גאווה איזו..) והן פתוחות לקצינים בדרגת סגן (עם שנתיים נוספות לשירות אחרי המסע לפחות) ולנגדים בדרגה מסויימת גם כן. למסע גם מצטרף איש עדות (ואני מקווה שימשיכו להצטרף עוד שנים רבות) ונציגי משפחות שכולות. למסע שלי הצטרפה בין היתר אמו של ניר פורז שנהרג בחילוץ של נחשון ווקסמן ב 96'. אז אני מקווה שהבנת עד עכשיו שלא כ"כ פשוט לצאת לעדים במדים, אבל אם יוצאים...זה עולם אחר לעומת התיכון. ומבחינת המסע בתיכון (שגם אותו עברתי באמצע כיתה י"ב). אני חושב שכן, את צודקת במה שאת אומרת לגבי התגובות של האחרים, כי יהיו תגובות כאלה. גם במסע מהצבא יש צחוקים וקצת הומור שחור ושטויות כדי כן לא לטבוע במראות שרואים. לא כמו בתיכון אבל זה קיים. קשה לי להתחיל לכתוב לך דברים שיגרמו לך כן לצאת כי קשה לשכנע לדברים כאלה, ובעיקר בגלל הסיבה שבגינה את לא רוצה לצאת כרגע (הסיבה הכספית). המסע לפולין לא צריך להיות "מסע ששווה את הכסף", הוא צריך לחשוף אותך למה שקרה התקופה ההיא ולמקומות כפי שהם כיום ולחשוב על הנושא הזה בתור הוצאה כלכלית היא מחשבה נכונה ,אבל לא זה מה שצריך להעסיק. כי כמו שאמרת, אם את רוצה את יכולה למצוא מימון, עכשיו רק חסר הרצון. ובקיצור, כמו הטייטל של הפלוגה שלי בקורס הקצינים, הכל מסתכם ב: רצון ויכולת. עכשיו את רק צריכה לחשוב עם עצמך על מה חסר...רצון או יכולת. אני אשמח לענות לך על כל שאלה אם הגעת עד לכאן....

N B I

New member
טיול שנתי...אתם מגזימים

לפי דעתי כל אל שלא רוצים לצאת כי מפחדים שהמשלחת שלהם דרך התיכון תעשה שם טיול שנתי זה ממש לא נכון. לילדים בני 17 יש את האינטליגנציה המינימלית לא לעשות מזה טיול שנתי. שמעתי על מלא מלא משלחות שנבנו משכבות קשות מבחינת משמעת (לא בדיוק שלנו) שכל הליצנים היו ב"היי" עד שהם הגיעו לאתר הראשון והבינו לאן הם נכנסו. זה משהו אחר לגמרי. את תראי שכשהם יגיעו לשם הם יעמדו עם פה פעור, ינענעו את הראשים בחוסר אמונה לגיטימי ויספגו את המסע לא פחות ממך. הכול משתנה לך שאתה שם, בתפיסה ובהתנהגות. אתה יכול להיות בנאדם מגעיל וילדותי כל החיים שלך אבל כשאתה שם הכמה ימים האלה אתה מתנהג כמו בנאדם אחר. ברור שיהיו צחוקים, הצחוקים הם חלק משמעותי לא פחות מכל חלק אחר במסע. זה כמו שלוקחים אותך לארוחות, כך יש את הצחוקים, הם מזון לנשמה. כשאני יצאתי ממידאנק הרגשתי מרוקנת ברמה שלא תאמן, חוסר אונים וחוסר תחושה שאין לך בכלל מושג מאיפה היא באה. אבל אז צוות צ'ופרים שלנו חילק לנו כל מיני ססמאות מצחיקות באוטובוס ולאט לאט השתחררנו מהמועקה. אם תסתובבי שמונה ימים במועקה קשה סביר להניח שלא תצליחי נפשית להגיע ליום האחרון של המסע עם צלילות מלאה. אז יש צחוקים באוטובוס, ובארוחות, ובמלון. אבל אף אחד לא סולד מזה, זה חשוב להתפרק. אצלנו הבדיחות השחורות הגיעו רק אחרי סיום המשלחת (לא יודעת אם מהתחשבות באחר או פשוט כי זה לא התאים), וגם הן לא היו בדיחות אלא סוג של אמירות שנאה. אתה לא צוחק, אתה מחייך חיוך מריר וממשיך הלאה. הצחוק בריא לבריאות. מה שמרגיז אותי זה שאנחנו שומעים רק על משלחות שלא התנהגו כמו שצריך, ומשם נוצר איזשהו רושם שגוי לחלוטין שכל משלחת היא משלחת של כלא אופק, די באמת. אנחנו לא ילדים בני 4, אנחנו עוד דקה מתגייסים אנחנו יכולים להבדיל בין טוב לרע כבר כמה שנים טובות.

חייםלוי

Member
מנהל
לגבי ההתלבטות היא טבעית. אני מציע שתקראי

חוויות ורשמים של מי שכבר עשה את המסע במאמרי הפורום. תמצאי שם נימוקים רבים וטובים למה כן לנסוע.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif לצאת

טוב, אני די משוחדת
יש לך עוד זמן
תחשבי על זה, עשי רשימה של בעד ונגד וכו'. זה משמעותי, בצבא בעיקר אנשי קבע יוצאים למיטב ידיעתי

למעלה