עוד אסימון ירד...

עוד אסימון ירד...

שיחה שהתקיימה בין הילדון לביני, רגע לפני שהוא נרדם:
אמא, גם ה (חברו הטוב מהגן) היה תינוק? אני: כן
וגם X ו Y (הוריו הבילוגים <מדובר בילד אומנה>) היו תינוקות? אני: בוודאי! כולנו נולדנו תינוקות וגדלנו
וגם אני הייתי תינוק? אני: ברור!!!
וגם את ואבא? אני: בהחלט!
ומי טיפל בי כשהייתי תינוק? אני: (לרגע השתנקתי. מודה!) הסברתי בקצרה את מהלך חייו עד הגיעו אלינו והבהרתי כי מאז שהוא אצלינו אנחנו מטפלים בו ואוהבים אותו מאד.
ואני שמחתי לבוא למשפחה שלנו (=שלכם)? וכאן קצת התבלבלתי ובמקום להחזיר לו בשאלה עניתי: אנחנו מאד !!! שמחנו שהצטרפת להיות חלק מהמשפחה שלנו ואנחנו שמחים איתך כל הזמן ואוהבים אותך מאד.

הרגשתי, שהנה עוד אסימון ירד והוא כבר משרטט לעצמו את מסלול חייו לפני הגיעו אלינו. והוא עדיין כ"כ צעיר...

אשמח לתובנות על המידע שנכון לשתף בו בנוגע למה שהיה לפני שילדנו הגיעו אלינו. תודה!

אבי351

New member
הייתי משתמש במשפט מאז שאימצנו אותך ולא מאז

שהוא אצלינו.ולספר לו לפי גילו בדיוק הדרך הידועה לכם עד שאימצתם אותו כי האמת היא הדרך הטובה והבטוחה לילדינו

זהו שלא אימצנו אותו

הוא ילד אומנה ואנחנו משפחתו האומנת.
ומכייון שלא מצאתי הטיות טובות למילה הממש לא מוצלחת הזו "אומנה" אז אנחנו משתמשים בה פחות ומוצאים מילים אחרות למצב.

תודה!

מילכוד....

כדי לייעץ לך לגבי שאלתך,לי לפחות חשוב מאד לדעת מה באמת קרה,מה היה הסיפור וגם בן כמה הילד ובאיזה גיל הגיע אליכם.
בעיני אין נוסחה שמתאימה לכל הילדים באשר הם.
וכתבתי מילכוד כי סביר מאד ומובן מאד אם לא תרצי לחשוף את הסיפור בפורום.
לכן,אם תכתבי לי בפרטי[במסר] אנסה לחשוב איתך ביחד.[לא מחייב אותך...]
במידה שתכתבי,אראה רק מאוחר בערב.
בינתיים כל טוב.

כוונתי היתה

לכך שהנסיבות השונות של מסירה,והגיל השונה של מסירה וגם הגיל השונה של הסקרנות לגבי העבר - כל אלה יוצרים מגוון רב בהתייחסויות המתאימות.
רק למשל- אם לילד יש בעצם זכרונות לא פשוטים לגבי הבית הקודם = זה אחרת מילד ללא זיכרונות,אם האומנה כוללת קשר עם ההורים הביולוגים,כלשהוא זה אחרת מאשר אם לא.ועוד ועוד.לכן חשוב להתמקד בילד שלך ובסיפורו,וכמו שציינתי,זה נראה מתאים יותר בפורום לא פומבי.

KallaGLP

New member
אין לי כל כך תובנות, רק

נתנאלה2

New member
לאמר את האמת ולעטוף אותה

במצע של חורף:
שמיכת פוך-לנחיתה רכה
נוצות לדיגדוגים,
טישו לנגב את הדמעות ,
שוקו חם ומרגיע.
והמון דפים ומכחולים לצייר ציור, לכתוב מילים.

לא להסתיר, כי אם לחשוף לאט ובמתינות ובהתאם להבנה ולתגובה.
משימה קשה

China8

New member
גם אצלנו נשאלה השאלה לא מזמן

וגם, כיון שמדברים על אימוץ באופן חופשי ופתוח הקטנה ביקשה ממני שאספר לה איך אמא שלי אימצה אותי.
זה ממש צבט לי בלב שאני אינני מאומצת ואוכל רק לספר לה את הסיפור המשמים על אמא שילדה אותי....
וגם לא מזמן שאלה מי דאג לה כשהייתה תינוקת וסיפרתי לה שהיו הרבה מטפלות בבית הילדים שדאגו לה ואהבו אותה עד שאמא ואבא הגיעו.
אני לא יודעת לגבי מה נכון, אני תמיד עונה כפי שמרגיש לי נכון באותו הרגע ותמיד בעד האמת, בצורה שמתאימה לגיל של ילדינו.

הי

לי זה נשמע בסדר גמור,מה שאת אומרת לה.
הייתי מוסיפה-"מטפלות בבית הילדים שדאגו לה אהבו אותה וחיכו איתה ביחד לכך שאמא ואבא יבואו ויקחו אותה לתמיד". דומה מאד,עם עוד ניואנס. חיבוק.

למעלה