עוד אספקט של הנהג הישראלי ה"חביב"

panter22

New member
עוד אספקט של הנהג הישראלי ה"חביב"

היום פורסם בוואלה שרכבת ישראל החליטה להציב פקחים במפגשי מסילה-כביש מסוכנים. אז: 1. כל הכבוד באמת הגיע הזמן. 2. איך ייתכן שבמדינת ישראל, בה(לפי הכתבה) כ-250 מחסומים כאלה, הישראלי שכמובן החליט שאת הכביש והמחסום בנה אבא שלו, פורץ 950 מחסומים כאלה - כך היה בשנה שעברה. ובכך לא רק מסכן את עצמו - למרות שהייתי אומר שטוטאל טוטאל לוס של הרכב במקרה כזה זה עונש יותר ממספיק על חוצפה ישראלית, אבל גם מסכן את נוסעי הרכבת (ע"ע התאונה ברבדים). מתי נבין שהחוצפה הישראלית על הכביש רק מגבירה במאות אחוזים את הקטל בדרכים? בברכת נהיגה זהירה ובטוחה, ליאור.

אהובה.א

New member
החזרת אותי 22 שנה אחורה

לא יודעת בן כמה אתה אולם אלה שלמעלה מגיל 40 בטח זוכרים את התאונה המחרידה בין האוטובוס והרכבת שאירעה בצומת הבונים בשנת 94 שבה ניספו 22 ילדי בר מצווה , שני הורים ונהגת האוטובוס. התאונה הזאת הדירה ממני שינה במשך כמה שנים. באותה תקופה שירתתי במשטרת ישראל באגף התנועה של איילון (שיפו הוא חלק מאותו מרחב) והייתי אמורה להיות באותו היום במכון לרפואה משפטית באבור כביר בכדי לוודא שלא ייכנסו סקרנים למקום. לראות את ההורים שבאים לזהות את ילדיהם הרכים? אין משהו נורא מזה. הזכרון של אותו יום מלווה אותי כבר 22 שנה. התאונה אירעה בעקבות חציית פסי הרכבת ע"י האוטובוס. מצד אחד, לא היה רמזור המתריע בפני רכבת המגיעה לצומת. מאידך , הנהגת היתה אמורה לעצור ולוודא שהיא יכולה לעבור. לא יודעת מה אירע שם ואני לא תהיה זאת שתשפוט. אי אפשר לשפוט נהג אם אתה לא בנעליו באותן שניות גורליות. שמחה שרכבת ישראל התחילה לדאוג לצמתים שבהם עוברת הרכבת. במיוחד צמתים המועדים לתאונות. מצד שני, כל נהג צריך לנהוג במשנה זהירות בבואו לחצות צומת מסילה - זה כמו שלט עצור. אם כל אחד ינהג בהתאם למצפונו ולהגיונו הבריא בכביש - הסיכוי לתאונות יפחת. אמן.

אהובה - את מה-זה צודקת....

לצערנו יש עוד כמה תופעות חולניות בהן אנו נתקלים יום-יום. כדוגמה: למה חונים על מדרכות, כאשר בד"כ יש מקומות חניה חוקיים במרחק 100מטר? למה לקפח זכויות הולכי רגל ולאלץ אמהות עם עגלות תינוקות לרדת לכביש? אותם חברים המטיפים ופועלים למען "תרבות נהיגה אחראית" - אני פונה אליכם ומבקש שתכניסו ל"סל החינוך" גם הנושא הזה! למען איכות החיים של כולנו.

Sea Urchin

New member
וואלה נזכרתי בידיעה שקראתי לפני מס'

חדשים, ואין לי חשק לגגל ע"מ להביא קישור אליה, על נהגת שחצתה פסי רכבת אחרי שהמחסום הורד, וכשנתפסה על ידי שוטר טענה שלא למדה על זה בשיעורי הנהיגה. כאילו דה????? בשביל מה עשית מבחן תיאוריה? מה למדת למבחן?

למעלה