"עוד אתר ריקודי עם"

"עוד אתר ריקודי עם"

"ניתן לראות סירטונים של ריקודים חדשים שנילמדו במחנות בארה"ב" כותב לנו MosheFromNY. תודה לך משה, אבל אני נאלץ שוב להוריד את הקישור ששמת ולהפנות את תשומת לבך שלך ושל שאר המשתתפים ל"כללי התנהגות" בראש הפורום בצד שמאל. שם כתוב בפירוש (והגיוני שכך) שאין להעלות לפורום חומרים הפוגעים בזכויות יוצרים. זה פשוט לא חוקי. ואשר לאתר של LES POSEN המעלה צילומי וידאו של ריקודים: לפני למעלה מ-3 שנים, כאשר חברות התקליטים הגישו תביעה משפטית נגדי ונגד מישאל ברזילי בגין שיווק של שירים וצילומים של ריקודי עם, שלתי לכל כתובות האימייל שהיו ברשותי מכתב בו פניתי בבקשת עזרה לקבלת מכתבי תמיכה והפעלת לחץ על הפדרציה. עשרות מכתבי תמיכה הגיעו אלי בדאר חוזר ואל המנכ"ל דאז של הפדרציה לתקליטים בישראל, מיקי טוניס. בין המכתבים היפים והמרגשים, היה גם מכתב נאצה יוצא דופן של LES POSEN, היושב בארה"ב בו הוא כינה אותי SOB (בן זונה) ויצא בחריפות נגד כל הפעולות ש"רוקדים" עושה. וכמובן שהוא יצא נגד הפרת זכויתיהם של חברות התקליטים. מותר לציין שמבחינת החוק ומבחנת חברות התקליטים, אין הבדל בין מכירה לבין העלאה לאינטרנט, נהפוך הוא, האינטרנט, בהיותו "חינם ללקוח" פוגע יותר בזכויות היוצרים. אציין גם למי שעדיין לא יודע, "רוקדים" משלם תמלוגים לאקו"ם מזה 20 שנה באופן שותף ומסודר. לחברות התקליטים שילמתי בקביעות בכל שנות ה-80, על פי חוזה מיוחד שהיה לי איתם, עד שהם הפסיקו את החוזה באופן חד צדדי. וכיום (מזה 3 שנים, וחצי שנה לאחר התביעה המשפטית שהן הגישו נגדי) אני היחידי המשלם תמלוגים על המכירות לפדרצית התקליטים.

shaffavi

New member
בין ´רוקדים´ ללס פוסן - הבדל של יום

ולילה. אתה, ירון מישר, לוקח מוסיקה שלא שייכת לך, עורך אותה ללא אישור, צורב אותה על אין ספור תקליטונים באיכות מקור, ומוכר תמורת רווח כספי נכבד שנכנס לכיסך. ציינת בהודעה קודמת שגם היום, שנים אחרי שהמישטרה פשטה עליך כחנות פירטית, אין לך כלל הסכם עם חברות התקליטים בעלות המוסיקה. האתר של לס פוסן לעומת זאת, לא ממש פוגע בחברות התקליטים, אולי אפילו להיפך - מסייע למכירות, וזאת מהסיבות הבאות: 1: המוסיקה משודרת באיכות ירודה. לא מתקרבת כלל לאיכות מקור. 2: נשמעים רעשי רקע של רוקדים והוראות. 3: רק קטע מהשיר נשמע ברוב המקרים ולא השיר כולו. 4: ההשמעה היא למטרות לימודיות - הפצת ידע הריקוד בלבד ללא רווח כספי כלשהוא. (להיפך - הוא משקיע מכספו וזמנו). באשר לזכויות מחבר הריקוד: למיטב ידיעתי לס פוסן ביקש וקיבל אישור ממחברי הריקודים להציג את ריקודיהם באינטרנט. אין בכלל מקום להשוואה בין אתרך המסחרי לבין האתר של לס פוסן. כל מה שאתה עושה זו סתימת פיות ונסיון לחסום גישה לידע ממשתתפי הפורום, תוך שימוש באיצטלת ´שומר החוק´ הנאמן כאשר לכולנו ברורה הסיבה האמיתית.

fanti

New member
הבהר, פרט ונמק -- למה נועד אתר זה.

http://www.israelidanceaustralia.com/ האם יש בו משהו שהוא מעבר לפרסום השירים / הריקודים בכל מקום ? הסתובבתי באתר זמן ממושך ומלבד שמות או מילים של שירים/ריקודים (באותיות אנגליות) לא מצאתי דבר נוסף. יתכן שפקששתי , אשמח אם מישהו יסביר מה הולך שם . זה כמובן בניגות לאתר של משה בו יש סרטונים וכייף להוריד אותם ולצפות בהם.

shaffavi

New member
הבהרה

תלכי לאתר הנ"ל. בחלק העליון של עמוד הפתיחה בצד ימין יש שורת קישורים שמתחילה ב-Home . תמצאי בשורה זו את המילה Links ותלחצי עליה. עכשיו הגעת לדף הקישורים המומלצים (Links) של אותו האתר. הקישור הראשון שתראי שם הוא: Watch Dance Videos Online . תלחצי עליו ותגיעי לאתר המדובר של לס פוסן. ירון מישר, בפתיחת שירשור זה, מודיע על מחיקת הודעה (של משה) שכללה קישור ישיר לאתר של לס פוסן. פשוט רציתי להראות שהוא יצטרך למחוק חצי עולם להגשמת מטרתו. למעשה יש למחוק כל הודעה שמכילה את צרוף המילים ´les´ ו-´posen´ כי חיפוש בגוגל עם המילים הנ"ל מוביל לוידיאו שלו. בנוסף: האתר האוסטרלי מקסים בזכות דברים רבים שיש בו בנושא ריקודי עם ישראלים (תטיילי באתר, אין לי זמן לפרט כרגע) וכמו כן גם בזכות האיחוד המוצלח של פרוייקטים פרטיים שונים שנעשו כתחביב לכלל אתר אחד בעל ממשק משתמש אחיד ויפה. נקודה נוספת וחשובה היא האפשרות שנבנתה באגף של מילות השירים לכל אחד שרוצה להוסיף שירים מידע אישי. הנקודות שציינתי מראות לדעתי את הדרך לאתר העתידי של ריקודי העם הישראלים, אתר שכולם יוכלו להשתתף בהקמתו ולתרום מידע אישי ומזמנם. לס פוסן גר אגב באוסטרליה ורוקד במלבורן למיטב ידיעתי. הערה אחרונה: את כותבת: "לאתר של משה" . להזכירך, האתר הוא של לס פוסן. הלכתי...

fanti

New member
../images/Emo104.gifתודה רבה, גם זו דרך ../images/Emo104.gif

תודה על ההסבר המפורט .. מתברר שהגעתי לאותו אתר דרך דף הבית של משה פשוט חשבתי שאנו מדברים על שני אתרים שונים .. עכשיו לאחר שהורדתי מספר ריקודים אפשר לקפץ גם בבית .. תודה רבה

אין ספק שה"ידע" שלך הוא ידע מקיף...

כמה פעמים דיברת עם אקו"ם? עם חברות התקליטים? מה אתה מבין בחוק זכויות יוצרים? כתיבתך היא שיר הלל לבינוניות ("המוסיקה משודרת באיכות ירודה. לא מתקרבת כלל לאיכות מקור" ולכן חוקית לדבריך). לדבריך כל מה שמפר את חוק זכויות יוצרים אך עושה זאת באיכות ירודה - זה בסדר וגם מקנה זכות לבעל המוצר הירוד לצאת נגד ולהשמיץ את מי שמוכר מוצר איכותי. טענתך באשר למכירה אל מול הורדה חופשית מהאינטרנט מוכיחה את חוסר הידע וההבנה שלך בנושא. אז אמרת!!! גם לגבי הסכמים עם בעלי הזכויות אתה לא מדייק (אולי בכוונה?) כיוון שכתבתי במפורש שעם אקו"ם יש הסכם הקיים כבר 20 שנה ועם חברות התקליטים היה הסכם (שעל פיו ורק לאחר שנחתם) הוקם "רוקדים" וגם היום חברות התקליטים מוכרות לי מדבקות שלהן (תמלוגים) בהסדר הפועל "דה פקטו" ושעומד לקבל גושפנקה של בית משפט, אני מקווה בקרוב. למעשה אני היחיד הנאבק (ומשקיע הרבה כסף במאבק זה) למען הסדר חוקי לענף ריקודי העם ורבים כמוך בגישתם ה"חפיפית" והבינונית פוגעים בזכויות היוצרים וגם מחבלים במאמצים להכשרת הענף. בזכות מאבקי לא פוגעים כיום בהשתלמויות ובמה שהאירגון מקיים. לו הייתי מסכים להסדר שרצו לכפות עלי חברות התקליטים (הכרה בצידקתם, סגירת "רוקדים" וביטול התביעה) היה בכך תקדים משפטי עבורן לקעקע את כל ענף ריקודי העם. למעשה, אני גם היחיד ששילם ומשלם תמלוגים, לאורך הרבה שנים, גם לאקו"ם וגם לחברות התקליטים. אתה בכלל מבין את ההבדל בין אקו"ם לחברות התקליטים? עד כמה אתה בכלל מתמצא בסבך החוקי והמשפטי של העניין. אולי כדאי שתלמד את הנושא לפני שאתה משמיץ?

shaffavi

New member
לא הבנת. אסביר שוב.

לס פוסן מפיץ ידע וחוויה, לא מוסיקה. איזה ידע? צעדים של ריקודי עם חדשים. לצורך הפצת הידע (הצעדים,) הוא משתמש במוסיקה חלקית וזאת רק במינימום הנחוץ להעברת הריקוד. הוא פוגע במוסיקה בכוונה וזאת כדי להימנע מטענות הפרת זכויות יוצרים. לדעתי הוא עושה את זה די בהצלחה אבל בהחלט אני מודה שאינני מתמצא בנבכי החוק. אתה מתאר את זה כבינוניות. לא נכון. זה בכוונה. למנוע העתקות. המטרה היא העברת צעדי הריקוד וחווית הריקוד ולא שיכפול אין סופי של המוסיקה. ולמי זה טוב? לכל אלה שלא רוצים\לא יכולים ללכת לאין סוף חוגים 7 ימים בשבוע רק כדי לא לפספס ריקודים חדשים. כמו גם לכל אלה שלא מוכנים להוציא אלפי שקלים על אין סוף קלטות וידיאו שצריך לאחסנם עד סוף החיים. האינטרנט נוצר במקור לצורך שיתוף מידע, הפצת רעיונות. בעתיד, אני מאמין, כל +5000 ריקודי העם יהיו על האינטרנט עם גישה חופשית לכל.

fanti

New member
../images/Emo166.gif הרשה לי להוסיף על זה ש.|זבנג

אני לא חושבת שמונית כמנהל פורום כדי לקדם את ענייניך ברוקדים . לא אתפלא אם תמחוק את המכתב אבל , כדאי להגיד פעם אחת את האמת גם אם היא כואבת א. שאלת פעם מה ההבדל בין אתר דנסהול לבין רוקדים ובכן, דנסהול היה אתר לרוקדים והאתר שלך הוא אתר ביזנס . ב. אנשים נמנעים מלהגיע להרקדות שלך משום שהתחושה שם היא לפעמים כאילו הגעת לבסטה בשוק , כאשר החומר המשווק על ידך פרוש על השולחן ואתה מה לעשות , לא כל כך נחמד כשהדברים לא נוגעים לעסקיך.. וואו , זה ישב לי על הנשמה הרבה זמן .. בקיצור שמור את הכעסים שלך לעצמך ותנהל את הפורום כמנהל הפועל לטובת הגולשים בו או , שלא תנהל

ויכוח סרק

הרוקדים , המרקידים וכל המעונינים - רוצים מוסיקה טובה, וקלטות הדרכה באיכות מעולה. איך מגיעים לזה ? מצידי, שתהיה תחרות בין כל הספקים, ושכולם ירוויחו. אף אחד לא צריך לעשות זאת בחינם. כמו שהמדריכים משתכרים מבכשרון של היוצרים, מספר הרוקדים ודמי הכניסה, כך ספקי השרות - שיהנו בהתאם.מגיע להם. הויכוח על שמירת החוק , לגיטימי -אבל כל אחד "גונב" קצת. ואסור להתנפל על אחד - כמו ירון, אשר נתפס, כדי ללמד אחרים - לקח , ולחשוב שהם מחוסנים מבעיות מישפטיות - יבוא יומם. כמו בנהיגה , נתפסים אלה שנוסעים מהר, אבל כמוהם יש הרבה - רק מחכים בתור - עד שיתפסו. אני מאחל לירון הצלחה במאבקו בחברות התקליטים , שיוכל להמשיך לספק למדריכים חומר הדרכה, תקליטורים,קלטות וידיאו וחוברות - לשיפור וייעול העבודה והלימוד. ושישתכר כמה שיותר. על עבודה טובה משלמים. מאידך תודה רבה לכל מי שעוזר לנו למצוא חומר הדרכה. את הבעיות עם החוק - חייבים הם לפתור בעצמם. אנחנו - נהנה מהמוגמר.

יש לך המון כעס למה?

אני מקווה שהמסר שלך עזר לך לפרוק כעס זה ולהרגיש יותר טוב. אני גם מקווה לשיתוף פעולה בפורום אתך ועם כולם לטובת כולם. לא אתייחס להשמצות, אבל אני מבטיח תשובה מקיפה ועניינית בהקדם האפשרי. בינתיים אני מצרף כאן את מה שכתבתי כתשובה למישהו שביקש כתובות של אתרים עם המילים של השירים: המטרה טובה ויפה, אך מענה לבקשתך, לצערי, הינו בלתי חוקי. אני מבין שקשה, למי שאינו בקי בחוקי זכויות יוצרים, להבין זאת. אינני מתיימר לפתור את בעיית "זכויות היוצרים באינטרנט" ברור לי לחלוטין שיש אלפי אתרים המפרים זכויות אלה, חלקם מתוך תמימות או חוסר ידיעה, אחרים פשוט כי לא איכפת. אקו"ם וחברות התקליטים עושות מאמצים גדולים (באמצעים דלים) להלחם בתופעה ומורידים אתרים רבים מחוות השרתים. התיעצתי היום עם הנהלת תפוז וגם עם אקו"ם. התשובות הינן חד משמעיות!!! "לא חוקי" ו"להוריד". האתר עם צילומי הוידאו עם השירים המשובשים עוד "מוסיף חטא על פשע" (דברי חני משה, האחראית על זכויות יוצרים באינטרנט באקו"ם). אני מבטיח לתת הסבר מפורט כשאתפנה. עד אז וגם לאחר מכן: אנו כאן בפורום נכבד את החוק ואת הכללים של תפוז. תודה על שיתוף הפעולה.

fanti

New member
ירון - תשובה בשבילך ... באיחור מה .

לצערי לא יכולתי להכנס לפורום אתמול ונראה כי תשובותי שנכתבו מהאי מייל שלי לא הגיעו לפורום .. במכתבך אתה מנסה להסית את נושא הויכוח מהנושא בהאשמות של כעסים ושאר ירקות . אבל ברצוני להעיר מספר הערות חשובות שמעידות על ההבדל בין מוסיקה , למוסיקה - בין זו שחייבים לשלם עבורה לבין זו שאולי תורמת לשיר לא פחות מאשר הוא תורם לה (הכוונה לשירים שאינם מושמעים אלא אם כן יצרו להם ריקוד) א. יש הבדל בין השירים עבורם אתה משלם זכויות יוצרים שכן, אתה אינך עושה זאת לשם שמים ואני מקווה עבורך שאתה גם מרויח מזה . ב. האתר המדובר איננו מרויח דבר משום שאין בו אפילו פרסומות רצות ומעצבנות כפי שיש אפילו בתפוז. ג. המוסיקה המושמעת ברקע איננה ברורה ואיננה הסיבה לכך שאנו צופים בסרטונים . אם תיקח את כל האמור לעיל תבין שאין דין השמעת/מכירת מוסיקה אצל האחד כדין הצגת מוסיקה אצל האחר .

על תרומתם של הריקודים לזמר

העברי ולתרבות הישראלית אין חולק. אני, כמובן, שותף מלא לדעתך. גם חברות התקליטים ואקו"ם מכירים בכך ואינם טוענים אחרת. מכאן והלאה יש בינינו הבדלים גדולים, פשוט כי אתה לא מודע לחוק ולהגיון שבו (אין זו ביקורת עליך). אכן יש הבדל בין מכירת השירים לבין השמעתם, אך גם זה וגם זה מחייב תשלום חוקי לבעלי הזכויות (והם רבים). העלאה לאינטרנט של חומרים שיש עליהם זכויות יוצרים, גם לאתרים הפועלים ללא מטרות רווח (רווח אינו פשע וגם אתרים שאינם גובים תשלום יש להם "רווחים" בצורה אחרת), הינה פגיעה חמורה בזכויות היוצרים!!! גם אם נראה למישהושזה לטובת היוצרים. שיבוש היצירה באינטרנט על מנת "לא לפגוע בזכויות היוצרים" הינה עבירה חמורה פי כמה!!! הסברתי זאת במקום אחר בפורום ואני חוזר על כך כי זה פקטור שוב ביותר בהבנת הנושא. אתה מוזמן לפנות לאקו"ם ולקבל הסברים. אני הבטחתי להביא בפורוםהסבר מפורט, ואקיים זאת אך זה יקח עוד זמן.

MosheFromNY

New member
הציבור מוזמן להגיב ../images/Emo88.gif

על מנת להיתרשם מהאתר אשמח לשלוח לכם את הכתובת באופן אישי למרות שהוא מופיע כלינק בכרטיס שלי

עוז 2002

New member
מסכים עם משה!

נהדר! סוף סוף צילומי ריקודים באינטרנט! אתר עם חידוש ותוספת ייחודית. כן ירבו ואני כלל לא מסכים עמך ירון בקשר לפגיעה בזכויות יוצרים. אלו אינם שירים בפורמט מוסיקה אלא קטעי ווידאו באיכות נמוכה המשרתים אוכלוסיה מאוד מצומצמת וייעודית. אתרים כאלה יש עבור ריקודי סלסה ואחרים. זהו אופיה של האינטרנט ובוודאי לא תחליף למוצרים שמוכרות חברות התקליטים. אני גם לא חושב שזה מתחרה במוצרים של רוקדים. בעוד המוצרים שלך מכילים מקבץ גדול של ריקודים באיכות גבוהה ופונים בעיקר למדריכים הרי שהאתר נועד לעזור לרוקדים לרענן ולהכיר ריקודים פופולריים. לדעתי יש לעודד יוזמות כאלה. רק טוב יצא מזה. בחייך, מישהו "פרסם" את מילות השיר "על גבול הים האחרון" באתר. האם הוא עבר על זכויות היוצרים של המשורר?? ושוב, יש הבדל תהומי בין "העתק נאמן למקור" לבין צילום ווידאו באיכות אינטרנט כשחלק מהשיר מתנגן ברקע. שבת שלום!

dw2322

New member
אכן אתר נחמד

בינתיים כמות מעטה של ריקודים, אבל נחמד לדעת שיש אתר כזה, וכל הכבוד על היוזמה והעבודה. רצוי לציין כי לבעלי מודם רגיל נדרשת המון סבלנות, לוקח זמן רב להוריד הסרטון, והוא בפורמט quicktime כך שבפעם הראשונה סביר שיצטרכו גם להתקין התוכנה (חינם ואוטומטי, לא מסובך בכלל). בינתיים ראיתי רק ריקוד אחד, של אניגמה (ציינתי כבר שצריך המון סבלנות?)
, ולעניות דעתי הסרטון טוב כדי להעלות חיוך על פני אלה המכירים הריקוד או לנסות ולהזכר בצעדים. ממש ללמוד מזה, from scratch, יהיה קשה. מומלץ בחום להכנס ולהתרשם.

dw2322

New member
תיקון:האיכות משתנה

הסרטון של "חוף האושר" הרבה יותר ברור למשל, כך שכנראה הסרטון הראשון שראיתי (אניגמה) לא היה מייצג. התאורה ממש קריטית כדי לנסות וללמוד משהו חדש.

fanti

New member
../images/Emo106.gif אתר מקסים הסרטונים ברורים../images/Emo3.gif

נהניתי לצפות בהרקדות והצטרפתי בריקוד על הכסא :) מול המחשב. זאת כמובן אם אתה מתכוון לאתר עליו דיבר אבי ... בכל זאת חסר לי בו משהו ואשמח אם תגלו לי שהוא קיים .. הכוונה למנוע חיפוש כי אני לדוגמא מחפשת את הריקוד "על פי תנועת הרכבות" שלצערי פספסתי את ההרקדה בה לימדו אותו .. יתכן שזה קיים ואם לא , אשמח אם יהיה. תודה רבה

רעיון נהדר + הצעה

קודם כל, רעיון נהדר. להעלות צעדים לאינטרנט כדי שאנשים יוכלו להשתמש בזה. למעשה זוהי רוח השימוש באינטרנט כככלו - לתת לאנשים להגיע לידע בקלות. והצעה, יש ביניכם רוקדים ותיקים שיודעים המון ריקודים, למה לא להעלות אותם על הכתב ולשים. יש המון אתרים שמספקים אתר לבניה עצמית של הגולש וניתן לשים שם את הריקודים. אני מוכנה לבנות אתר שכזה.

למעלה