עוד בהיותי נער הונגרי....

טומי*

New member
עוד בהיותי נער הונגרי....../images/Emo26.gif

"עבדתי" ברכבת של הילדים בתרגום חופשי מהונגרית זה משהו כמו רכבת הצופים ובהונגרית--- UTTORO VASUT מכל איזור כמעט בחרו תלמידים בדרך כלל את האלו שהיו טובים בלימודים,בכונה לא רציתי לכתוב מצטיינים, כי הייתי תלמיד טוב אך לא מהטובים ביותר."העבודה" על רכבת הילדים היתה מאוד מענינת וסיפוק רב בצידה.פרט לנהג הקטר ועוד תפקיד או שתיים את הכל עשו ילדים ועושים עד היום.הייתי תקופה די קצרה של שבועיים אך היו ילדים שנשארו יותר אפילו כל חופשת הקיץ שלהם.אורך מסלול של הרכבת כמדומני בסביבות ה 20 ק"מ והרכבת עוברת במקומות יפים והררים.בקיץ היו קרונות ללא חלונות פתוחות למחצה,ובחורף יש הפסקה של חודשיים ושלושה.

orlu

New member
רכבת הילדים חוייה נחמדה ודרך

אגב טומי דברנו אתמול על בית היתומים,אז הבית שאני התכונתי נמצא על פיסגת ההר אליה מגיעה הרכבת.(אני חושבת שהיא ממשיכה הלאה אחר כך)

טומי*

New member
מחר אבקר את אמא ואשאל לשמו של..

הבית ילדים שאבא ז"ל היה מנהלו.לי זכור מסיפורים של אבא שהמקום היה דוקא בפאשט ולא בבודה.

B T1

New member
לטומי ו--orlu !!!

יש לי ספר בעברית.נכתב ב-1999 ע"י ליבוביץ אברהם שהיה מדריך בבית היתומים 1940--47 הספר כולל צילומים. בית היתומים היה בפשט ב: Vilma kiralyno ut25 מה ש-orlu זוכר זה בבודה לאחר המלחמה ה-JOINT שכר בית לנופש לילדים יהודים. אם אני לא טועה הכתובת Cinege ut 10 אם מענינים אותכם פרטים נוספים אנסה לספקם.(טומי-מה שם האבא שלך?) אולי הוא מופיע בספר.

למעלה