עוד בחירות.

THE WIZARD 55

New member
האיש והטבעת..

גם אני אומרת לא לאובמה..אבל כנראה שהאלטרנטיבה לא
מזהירה, ולדעתי רומני לא יבחר.
ביבי לא היה צריך לחבק את רומני, הוא היה צריך להיות
יותר אחראי..ולחשוב מה יהיה אם לא..

אבל, לדעתי, אל לנו לתלות תקוות בנשיאי ארה"ב מאחר
והם מחוייבים קודם למצביעים שלהם. ולא חושבת שאם
רומני היה נבחר היה מתחולל שינוי משמעותי במזה"ת.

בדקה90

New member
בגלל שהאלטרנטיבה לא מזהירה..

באמת ישראלים שפגשתי בניו-יורק לאחרונה, נמצאים בדילמה.
נשיאי ארה"ב בוודאי מחוייבים קודם כל לבוחריהם, ובכלל העולם השתנה.

דווקא במדינות אירופה החשובות, במיוחד באלה השטופות באוכלוסייה מוסלמית עויינת,
מבינים ומזדהים יותר ויותר עם ישראל והבעיות שהיא צריכה להתמודד איתן.

השינוי המשמעותי במזה"ת יתחולל רק מבפנים. ההסטוריה מעידה שהתערבויות מבחוץ לא קדמו את השלום..

ועוד משהו שלא קשור לעניין,

בקרתי לאחרונה במוניומנט ב"גראונד זירו".
כל הזמן חיפשתי נשים עם רעלות או מטפחות, וגברים בעלי חזות מזרחית/ערבית/מוסלמית. ממש התאמצתי ולא ראיתי, חשבתי לעצמי שאוליי הם מגיעים בלבוש לא מסגיר ואולי לא...

זה עדיין מסתובב בראש שלי..

THE WIZARD 55

New member
אני בנתיים לא רואה הבנה והזדהות

ממדינות אירופה.

כמו שאמרת השינוי יבוא רק מבפנים, ולכן ממשלת ישראל צריכה לקחת את המושכות, ולהיות אחראית לחיי כולנו, כי אם נחכה שנשיא ארה"ב יושיעינו
או שמדינות באירופה יבינו אותנו, מצבינו יהיה בכי רע.

בדקה90

New member
על זה אני יכולה לומר ש

" דברים שרואים משם לא רואים מכאן"..(אני יודעת שהמשפט המקורי הפוך).

יש שינוי..כמובן שאיטי..שינויים בתפיסה במיוחד של הרחוב ("האדם הפשוט")
אורכים שנים ארוכות מאוד. לי בינתיים מספיק שיש הבנה עמוקה שמדינת ישראל
היא תופעה חיובית ביותר, שיהודים וישראלים תורמים לכל חברה שהם נמצאים בה,
מה שלא ניתן לומר באופן גורף על אוכלוסיית המוסלמים באירופה.

המנהיגות מתנהלת כמו שמתנהגים ב"פוליטיקה".

כשכתבת ישראל צריכה לקחת את המושכות, אני גם חושבת על כל הגורמים שמרפים את ידי העוסקים במלאכה.
למי בכלל אנחנו "עושים חשבון" ? למה חיילים נמנעים מלעשות XYZ, פן יבולע להם ? אגב, זה אחד הדברים שמרתיחים אותי. ועוד ועוד ועוד.
ישראל לא יכולה להרשות לעצמה "פוליטיקלי קורקטנס" בכל תחום.

THE WIZARD 55

New member
אנו סופגים ביקורת מבוקר עד ערב

מאירופה המתחסדת. אני בטוחה שהם היו מתמודדים עם הבעיה שלנו
בצורה אחרת, פשוטה יותר עבורם.

ממשלות אימפטונטיות, כבולות, שמרקדות לצלילי ארה"ב ואירופה
יש לנו בעיה של חוסר מנהיגות. תראי כמה זמן סובלים תושבי הדרום
ואף אחד לא חשב על פתרונות יצירתיים בכדי לסיים את הסבל הבלתי
נסבל שלהם.

איך יתכן שכל כך הרבה אזרחים חיים במלחמה, ואין פתרונות?

ע מיש

New member
יש פתרונות אבל הימנונים לא רוצים אותם

והם מעדיפים את המצב הנוכחי.

ע מיש

New member
לעשות הכל על מנת שלעזתים

יהיו חיים טובים, נעימים ומתוקים.
שבדיוק כמונו, לא יתחשק להם להרוג ולא יתחשק להם ליהרג, שיהיה להם כיף על שפת הים, במסעדות, בפארקים, שיסעו לחו"ל, שינאפו, שיאהבו, שישמינו, שיקנו מכוניות, שירכבו על אופניים.
זה האינטרס שלנו ואנחנו צריכים לדחוף לשם בכל הכוח.
שאמא בעזה תגיד לילד שלה, קח עשר שקל ולך לקנות ארטיק במקום ללכת למסגד וללמוד איך לירות ברובה.

מי סיפר לך

שזה מה שה"עזתים" רוצים???

או שאתה החליטות על זה במו הריקנות שבין אוזניך??

בדקה90

New member
אתה צודק, אבל..

כל הכסף שהעולם הזרים לשם, יכול היה לשרת את המטרה הזו.
כדי שאמא בעזה תאמר את מה שכתבת..הם צריכים להתחיל להבין גם את עצמם ואת הצרכים האמיתיים שחשובים בעיקר להם...

אני מצרפת תרגום מהרשת למאמר שוויזארד העלתה במקום אחר.. קצת קשור לנושא.
המקורי באנגלית

האביב הערבי והאויב הישראלי

לפני שלושים ותשע שנים, ב -6 באוקטובר, 1973, המלחמה הגדולה השלישית בין העולם הערבי וישראל פרצה. המלחמה נמשכה רק 20 ימים. שני הצדדים היו מעורבים סה"כ בשתי מלחמות גדולות אחרות, בשנת 1948 וב 1967.

המלחמה ב1967 נמשכה שישה ימים בלבד. אולם, שלוש מלחמות אלו לא היו כל העימות הישראלי – ערבי. מהתקופה של 1948 ועד היום התרחשו עימותים רבים. חלקם היו קטנים וחלקם היו קרבות בקנה מידה מלא, אולם לא היו מלחמות גדולות למעט אלה שהוזכרו לעיל. הסכסוך הערבי הישראלי הוא הסכסוך המסובך ביותר שהעולם חווה. ביום השנה למלחמת 1973 בין העולם הערבי לישראל, אנשים רבים בעולם הערבי מתחילים לשאול שאלות רבות על העבר, הווה והעתיד בכל הקשור לסכסוך הישראלי הערבי.

השאלות שעולות הן: מה הייתה העלות האמיתית של המלחמות האלה לעולם הערבי ואנשיה. והשאלה הקשה יותר שאף אומה ערבית לא רוצה לשאול היא: מה הייתה העלות האמיתית לאי ההכרה בישראל בשנת 1948 ולמה המדינות הערביות לא השקיעו את נכסיהם על חינוך, בריאות והתשתיות במקום בהזנת מלחמות. אבל, השאלה האף יותר קשה שאף אומה ערבית לא רוצה להתייחס אליה היא, האם ישראל היא האויב האמיתי של העולם הערבי והעם הערבי.

החלטתי לכתוב את המאמר הזה אחרי שראיתי תמונות ודיווחים על ילד רעב בתימן, על שוק עתיק שרוף בסוריה, על סיני הלא מפותחת שבמצרים, מכוניות התופת בעיראק והמבנים שנהרסו בלוב. התמונות והדיווחים הללו הוצגו ברשת אלערביה, רשת החדשות הנצפית והמוערכת ביותר במזרח התיכון.

המכנה המשותף בין כל המקרים שראיתי הוא שההרס והזוועות לא נעשו על ידי אויב מבחוץ. הרעב, ההרג וההרס במדינות הערביות האלו נעשו על ידי אותן הידיים שאמורות לשמור ולבנות את האחדות של המדינות הללו ולהגן על האנשים המשתייכים אליהן. אם כן, השאלה כרגע היא מי הוא האויב האמיתי של העולם הערבי?

העולם הערבי בזבז מאות מיליארדי דולרים, ואיבד עשרות אלפי נפשות חפות מפשע על מלחמה בישראל, שנחשבה בעיניהם האויב המושבע, האויב שבקיומו הם מעולם לא הכירו. לעולם הערבי יש אויבים רבים וישראל הייתה צריכה להיות בתחתית הרשימה. האויבים האמיתיים של העולם הערבי הם שחיתות, מחסור בחינוך טוב, מחסור במערכת בריאות איכותית, חוסר החופש, חוסר הכבוד לחיי האדם, ולבסוף, בעולם הערבי היו רודנים רבים אשר השתמשו בסכסוך הישראלי – ערבי בכדי לדכא את בני עמם.

מעשי העוולה של דיקטטורים אלו נגד העם שלהם הרבה יותר גרועים מכל המלחמות, בכל סדר גודל, שהיו בין העולם הערבי לישראל.

בעבר, דיברנו על למה חלק מהחיילים הישראלים תוקפים ומתעללים בפלסטינים. כמו כן, ראינו מטוסים ישראליים וטנקים תוקפים מדינות ערביות שונות. אבל, האם התקפות אלו תואמות את הזוועות הנוכחיות המבוצעות על ידי כמה מהמדינות ערביות נגד בני עמם?

בסוריה, הזוועות הם מעבר לדמיון של מישהו? וגם, האם לא העיראקים הם אלה שהורסים את המדינה? האם זה לא היה הרודן של תוניסיה שהיה מסוגל לגנוב 13,000,000,000 דולרים מעניי תוניסיה? ואיך ילד יכול לגווע ברעב בתימן אם אדמתם היא האדמה הפוריה ביותר בעולם? מדוע המוחות העירקיים עוזבים את עיראק, מדינה שעושה 110,000,000,000 דולרים מיצוא נפט? למה הממשלה הלבנונית אינה מצליחה למשול בהצלחה באחת המדינות הקטנות ביותר בעולם? ומה גרם למדינות הערביות להתחיל לשקוע בכאוס?

ב -14 במאי 1948 מדינת ישראל הוכרזה. ויום אחד בלבד לאחר מכן, ב -15 במאי 1948 הערבים הכריזו מלחמה על ישראל בכדי להחזיר את פלסטין. המלחמה הסתיימה ב -10 במרץ 1949. זה נמשך תשעה חודשים, שלושה שבועות ויומיים. הערבים הפסידו במלחמה והכתירו אותה מלחמת Nakbah (מלחמה קטסטרופלית). הערבים לא הרוויחו דבר ואלפי פלסטינים הפכו לפליטים.

בשנת 1967, הערבים בראשות מצרים תחת שלטונו של ג'מאל עבד אל נאצר, נכנסו למלחמה עם ישראל ואיבדו עוד אדמה פלסטינית ועוד פלסטינים הפכו לפליטים שנמצאים כעת בחסדי המדינות אשר מארחות אותם. הערבים מכנים את המלחמה Naksah (זעם). הערבים מעולם לא הודו בתבוסה בשתי המלחמות והעניין הפלסטיני נהיה עוד יותר מסובך. ועכשיו, עם האביב הערבי שלא נגמר, לעולם הערבי אין זמן להתייחס לפליטים הפלשתינים או לעניין הפלסטיני, כי ערבים רבים הם פליטים בעצמם ותחת התקפות בלתי פוסקות מצד הכוחות שלהם עצמם. סורים עוזבים את הארץ שלהם, לא בגלל שהמטוסים הישראליים הפציצו אותם, זהו חיל האוויר הסורי שמטיל את הפצצות. ועכשיו, מוסלמים עירקיים ערבים, המוחות האינטליגנטיים ביותר, עוזבים את עיראק למערב. בתימן, מחזה הטרגדיה האנושי העצוב ביותר בעולם נכתב על ידי התימנים עצמם. במצרים, אנשים שבסיני נשכחו.

לבסוף, אם הרבה מהמדינות הערביות נמצאים באנדרלמוסיה שכזו, אז מה התרחש בנתיים אצל האויב המושבע של הערבים (ישראל)? לישראל עכשיו יש את המתקנים המתקדמים ביותר למחקר, אוניברסיטות מובילות ותשתיות מתקדמות. ערבים רבים לא יודעים שתוחלת החיים של הפלסטינים החיים בישראל גבוהה בהרבה מברוב המדינות הערביות והם נהנים מחירות פוליטית וחברתית הרבה יותר מאשר רוב אחיהם הערבים. גם הפלסטינים החיים תחת כיבוש ישראלי בגדה המערבית וברצועת עזה נהנים מזכויות פוליטיות וחברתיות יותר מכמה וכמה מקומות בעולם הערבי. הלא אחד מהשופטים ששלחו את הנשיא הישראלי לשעבר לכלא הוא ישראלי פלסטיני?

האביב הערבי הראה לעולם שהפלסטינים הם מאושרים ובמצב טוב יותר מאחיהם הערבים אשר לחמו לשחרורם מידי הישראלים. עכשיו, הגיע זמן להפסיק את השנאה והמלחמות ולהתחיל ליצור תנאי מחיה טובים יותר לדורות הערבים הבאים.

- מאמר זה הוא בלעדי לאתר Arab News.

Abdulateef Al-Mulhim

Saturday 6 October 2012

THE WIZARD 55

New member
אתה יודע שבחג הקורבן

ישראל תעביר או העבירה 300 מיליון שקלים

לאיפה הכסף הזה הולך?

ע מיש

New member
זה הכל סיפורים ומעשיות

אסור לשכוח שבמשך יותר משלושים שנה ישבנו בעזה, הרגנו, גזלנו, שדדנו, הרסנו, פצענו, השפלנו ופגענו בכל מי שהיה לו אתנו שמץ של קשר או מגע. זה לא כל כך פשוט לרפא פצעים שנגרמו בשנות כיבוש כל כך ארוכות וקשות.
המדיניות הישראלית היא של מלחמה בכח הזרוע בעזה ובתושביה.
זה שמדי פעם זורקים להם כסף לא משנה את העובדה שהמדיניות היא כוחנית ועויינת.
ישראל צריכה לפנות לתושבי עזה מעל למנהיגות שלהם, לנהוג כלפיהם בחלמה ובהבנה, לדאוג שכל העולם יכנס לשם עם פרוייקטים של בניה ופיתוח, לדאוג לאספקה שוטפת של מוצרים חיוניים בכל התחומים ולעשות כל מה שמדינה יודעת לעשות למען האינטרסים הנכונים שלה.

בדקה90

New member
ונניח לרגע שאתה צודק..

נראה לך בר-ביצוע ?

ישראל צריכה לפנות לתושבי עזה מעל המנהיגות שלהם..

ע מיש

New member
נראה לי שאם ישראל תכוון מאמץ גדול

ומשאבים היא גם תצליח.
בהחלט נראה לי שזה דבר שכדאי לנסות אותו ובוודאי בהשוואה לאלטרנטיבה שבה אנחנו פועלים כבר 60 שנה ללא הצלחה רבה.

בדקה90

New member
כן, אבל ישראל

כבר לא בעזה, נכון?
האחריות עברה לידיהם..
אתה מציע "פתרון" למצב מורכב ומסובך.

למה אתה תולה את כל האחריות על ישראל ?
התושבים של עזה לא סתומים..הם רואים גם את המתרחש במדינות בהן מתרחש "אביב ערבי" אוליי גם הם יעשו משהו כדי לעזור לעצמם ?

אני בהחלט חושבת שישראל יכולה או בעתיד תעזור לעזה יותר, אבל תמורת "משהו".
למשל שקט מוחלט בגבול הדרומי..העזרה הכי טובה היא קודם כל זו שהאדם מגיש לעצמו.

מסכימה איתך ש 60 שנה פעלנו בדרך לא מוצלחת.
אבל שוב, צד אחד לבדו לא יכול לפתור בעיה מורכבת של שניים.

ע מיש

New member
אני לא אומר שהאחריות היא רק של ישראל

אני אומר שהאינטרס הוא של ישראל.
אנחנו זקוקים לשכן שמן, מרוצה ושבע על גבולנו הדרומי.
אנחנו צריכים לעשות כל מה שביכולתנו על מנת שזה יקרה.

THE WIZARD 55

New member
אתה יודע, אתה מזכיר לי את עצמי

פעם, כשעוד חשבתי, שאם מצבם הכלכלי ישתפר, הם לא יחשבו על מלחמה ובלה בלה בלה...

אז בוא אני אעזור לך להתפכח.. אם מדברים על כסף, אז תמיד העברנו להם כספים, ולא רק אנחנו, אתה יודע כמה מיליונים הם קבלו ממדינות ערב, בטח
שזכור לך מקרה מוחמד דורה...אתה יודע איך הם היו יכלו לשקם את עצמם
בכסף הזה? אבל לאן הלך הכסף..לקניית תחמושת, לכיס הפרטי של המנהיגים...כלומר המנהיגים שם רוצים שהעם שלהם יהיה עני ומדוכא..ואז לכוון את המרירות כלפי מדינת ישראל.
מה גם שהפלסטינים הצביעו לחמאס שהוא ארגון טרור, ובכך הצהירו על
כוונותיהם.

יש להם מטרה אחת, והיא לא שלום...אלא מלחמה, וגם כל הסיפור
על מו"מ הוא עוד שלב בתורת השלבים בכדי להשיג את מטרתם.

למעלה