עוד בנושא זכויות עובד זר

ronnyw

New member
עוד בנושא זכויות עובד זר

שלום, בהמשך לתמסורות קודמות (כולל שלי, שנכתבו בביטחון רב בלי שבדקתי בכתובים), להלן הנתונים כפי שמופיעים באתר "קו לעובד". (אינני יודעת אם "קו לעובד" מחייב, אך לא מצאתי שום מסמך ממשלתי עם נתונים אחרים) http://www.kavlaoved.org.il/katava_main_heb.asp?news_id=1077&sivug_id=23 אני חוששת שרובנו לא עומדים במספרים המצויינים (למשל, שכר של 700-800 דולאר, כפי שנהוג, נמוך בהרבה מרמת השכר שמצוינת במסמך). חופשה שבועית הינה, אכן, בת 36 שעות. הופתעתי... לעומת זה אינני מכירה מישהו שאכן מוריד משכר העובדים דמי מגורים או דמי שימוש בחשמל. כך שיתכן שמסמך זה הינו בגדר כוונות בלבד. אם יש בכם היודע בדיוק ובצורה מוסמכת מה השכר והתנאים - אשמח לשמוע (זהבה, אולי בעמותה עשו את הבדיקה הזו?) בברכה.

זכויות עובד זר

כפי שתודרכתי בחברת כוח אדם, שנה ראשונה שכרו 550 דולר, כל שנה תוספת של 50 דולר, חופשה 26 שעות בשבוע, שבועיים חופשה בשנה, 5 ימי הבראה כל יום 307 ש"ח. דמי כיס 70 ש"ח לשבוע, כל שנה תוספת 10 ש"ח לשבוע.יש לתת מזון, מגורים, כביסה, רחצה, כל הקשור בשהות בבית כבן בית.

ronnyw

New member
אופס... אני תודרכתי אחרת

פה בדיוק הבעיה - כל חברה עם ההוראות שלה: לי אמרו 600$ לחודש. (כשהתקשרתי כדי לשאול על מדיניות העלאת שכר, אמרו לי שלא אשבור את השוק... אז העלתי, אבל לפי מה שנראה לי) לי אמרו 24 שעות חופשה לי אמרו 80 ש"ח דמי מחיה ועוד הבדלים. בקיצור - כל חברת כח אדם והנוהלים שלה. מצד שני - ל"קו לעובד" מספרים שונים לגמרי (לפחות שכר מינימום, שזה 900$ עם מגבלות אחרות). איך מוצאים מה באמת מחייב החוק? ושוב, זהבה, אולי העמותה מוכנה "לקחת את התיק" ולתת תשובה מוסמכת?

היי לכם

כמישהי שעובדת בחברת השמה לעובדים זרים אני אומר ראשית שכולכם צודקים אבל יש כאן בלאגן אחד גדול. התנאים המגיעים לעובד זר אלו הם חוקים שנקבעו ע"י משרד התעשייה והמסחר ומחייבים כל מעסיק. למעשה הזכויות של עובדים זרים זהות לזכויות שלנו כעובדים ישראלים: 1. יום חופשי בשבוע: 24-26 שעות 2. 9 ימי חג בשנה - מוסכמים ע"י המעסיק והעובד מתוך רשימת החגים שמפורסמת ע"י השגרירות הרלוונטית למוצא העובד 3. בתום שנה דמי הבראה בסך חמישה ימים, סה"כ-1,530 ש"ח 4. יום חופש לחודש אותו לרוב העובדים צוברים ופודים בסוף השנה. עלות יום חופש היא 145 ש"ח 5. ביטוח רפואי המשולם ע"י המעסיק 6. מתשלום של 2% משכרו של העובד לביטוח לאומי יש עוד מספר דברים אבל אלו העיקריים ביניהם. לגבי השכר החודשי הוא נע לרוב בין 550 ל-700 דולר. השכר נקבע לפי: הותק של העובד בארץ, ניסיון עבודה שלו, יכולות סיעודיות ויכולות נוספות. בעיקרון עובד מצויין שרק הגיע לארץ ויודע עברית טוב יכול להשתכר גם 650 שולר. העלאה בשכר תלוייה במעסיק. הוא קובע מתי ואם להעלות את השכר והכל כמובן לפי שביעות רצונות מהעובד. אשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בטלפון 03-6915161

ושכחתי -

דמי כיס שבועיים שניתנים לעובד כשהוא יוצא ליום החופשי לרוב 80 ש"ח. כמובן שאם המעסיק מבקש מהעובד להשאר ביום החופשי / חג והעובד מסכים גם זה תמורת תשלום של כ-50$ ליום

למעלה