עוד בענייני אגו, והפעם "לקח הפורום"

pinibs

New member
עוד בענייני אגו, והפעם "לקח הפורום"

הי לכולם, והרי גילוי לב בענייני אגו (ניתן גם לקרוא לזה "מבזק אגו"): כמי שנמצא עם עצמו (ועם האגו שלו) בדו-שיח תמידי, וכמי שמצליח לא פעם לוותר על האגו או להקטין אותו, אני נדהם לגלות שוב ושוב עד כמה צורת התקשורת המיוחדת שנקראת "פורום" מהווה לקח חשוב (שאצלי עדיין לא לגמרי נלמד) בעניין. הלקח הוא: גם אם הלכת שני צעדים קדימה בהקטנת האגו, בהזדמנות הראשונה הוא יקח אותך חזרה שמונה צעדים לאחור. אז ככה: אני משתתף בפורום הזה (והוא פשוט נפלא ומיוחד) ובפורום אומנויות לחימה (ייחודי ומרתק אף הוא). עצם ההשתתפות בפורום, כלומר לא רק קריאת ההודעות אלא גם הוספת הודעות / תגובות משלי, נותנת לי הרגשה טובה שאלו הם כמה ממרכיביה: - תחושת שייכות - תחושת חשיבות (הנה, גם לי יש משהו חשוב לומר) - השמעת קול (פיני השמיע את קולו ופוטנציאלית לפחות, כולם שמעו) - תשומת לב (מישהו אחר מגיב למה שאני כתבתי) כל המרכיבים הנ"ל (לדעתי) הינם לגיטימיים, טבעיים ונכונים לי. סך הכל, אם אני עושה משהו שגורם לי להרגיש טוב, והמשהו הזה הוא "טבעי" (מה יותר טבעי בפורום, מאשר להשתתף בפורום?), ומקיים (יחד עם כל ההודעות של כל שאר המשתתפים) את האכסנייה (הפורום), אז מה רע? התשובה: זה באמת לא רע בכלל, זה אפילו טוב. אז איפה הבעיה? הבעיה היא שכאשר אני כותב משהו בפורום (הודעה ו/או תגובה), מאד חשוב לי לגלות שמישהו אחר התייחס למה שכתבתי. במילים אחרות, התגובה למה שכתבתי היא, עבורי, חלק בלתי נפרד מהתהליך, ובלעדיה אני מודה שאני מתאכזב. לדוגמה, לפני מספר ימים כתבתי לבן הודעה בפורום אומנויות הלחימה. לאחר כשעה ראיתי שההודעה ירדה למטה בדף, ופינתה את מקומה להודעות חדשות יותר. מה עשיתי? הוספתי הודעה להודעה הקודמת שלי, והקפצתי אותה למעלה כדי שלא "תלך לאיבוד". דפוק או לא? לשמחתי ישנה גם דוגמה אחרת על הודעה שכתבתי ולמרות שהיא הלכה וירדה למטה בדף, הכרחתי את עצמי לא "להקפיץ" אותה. האמנתי שאם אני אמור לקבל עליה תגובה, אז כך יהיה, ואכן, למרות שהיא ירדה לה לתחתית הדף, לאחר יום קיבלתי עליה תגובה. לסיכום, ההשתתפות הפעילה עושה לי טוב (וכמובן גם מזינה את האגו). לעומת זאת, הצפייה לתגובה, עד כמה שהיא נראית לי טבעית, נתפסת בעיני כמעט כחולשה. כלומר, אני מצפה מעצמי להסתפק בכך שאמרתי את מה שהיה לי לומר, ולהבין שלאמירה (להודעה שאני כותב) יש ערך משל עצמה והוא אינו תלוי באם כן או לא זכיתי לתגובה. מקווה שהבהרתי את עצמי (ותוהה כמה אירוני זה יהיה אם איש לא יגיב להודעה הזו
). פיני

לקחים

נראה לי די טבעי לרצות לשמוע תגובות על דבריך. האדם הוא חי חברתי, ואף אחד לא פועל בחלל ריק (ומי שמנסה, צריך לתפוס אותו ולטגן אותו עם פפריקה). מה שצריך להבין בפורום מקוון, זה שדווקא האנשים הרציניים והמעניינים לפעמים לא יגיבו מהסיבה הפשוטה שאין להם משהו משמעותי להוסיף, וסתם להגיד "גם אני, גם אני" או "מסכים" נראה להם מיותר. זה קצת שונה מרב-שיח שמתנהל בעל פה, שאתה תמיד מקבל תגובה כלשהי, ולוקח זמן להתרגל.

אכן כך הוא הדבר.

אני מרגישה לפעמים כשאני קוראת כאן בפורום שאין לי משהו בעל ערך להוסיף למה שנאמר אפילו שגם אני לוחמת מן המניין, ואכן אני מחכה לתגובות להודעות שלי מידי כמה דקות (די באובססיה, לא?) ומקווה שמישהו יאיר לי משהו שלא ראיתי בעצמי (או לפחות יגיד היי) אז אתה בהחלט לא לבד בקטע ואני חושבת שזה בגלל רמת הציפיות שפיתחתי מצורת תקשורת זו. זה שיעור חשוב בשבילי (אני בכלל מאמינה שכל פחד או קושי הוא שיעור חשוב בשביל כולנו במיוחד כשמצליחים לכבוש אותו ורואים את ה"מטריקס" בצורה ברורה יותר) שלכם (די מבולבלת מסתבר) טל

דרדרית

New member
היי פיני- אכזבה- הגבנו ../images/Emo8.gif

רציתי לומר בתגובתי "גם אני".. אבל חששתי מהמחבת של מיתר.. (בדמיוני אני רואה אותה רודפת אחרי ביד אחת אוחזת במחבת ובשניה בצנצנת הפפריקה..- אגב זו פפריקה הונגרית אמיתית לפחות???) למה זו חולשה לחכות לתגובה על דברינו?? בשיחה "רגילה", אנו קולטים מבט, שפת גוף, אבל בפורום- התחושה היא שאין תגובה = לא קראו. האמנם??? קוראת הרבה, כמעט את כל הכתוב, אבל עונה על מה שמרגישה באותו זמן.. וככותבת- מצפה כמו כולם לתגובה...... וואוו כתבתי רק בשביל שתקבל תגובה בליל של מילים... אינך חייב לענות . אבל אשמח אם תגיב על דברי ב... סתאאאאאאאאאאאאאם דרדרית

הפפריקה הטובה בעולם.

לא יודעת מה המוצא שלה, אבל היא לגמרי טריה. בשבילך, דרדרית, רק הטוב ביותר

למעלה