עוד בענייני איקקלומין

מצב
הנושא נעול.

חוחית22

New member
עוד בענייני איקקלומין

עוד בענייני איקקלומין
חדשה כאן, ונהנית מהתמיכה והעידוד שאני שואבת מכן בהיותי עד עתה קוראה סמויה. בכל מקרה, נשואה 9 שנים עם שני ילדים בני 7 ו - 4 מנסים כבר שנתיים עם שתי הפלות טבעיות בדרך. הבעיה אצלי כנראה, זה ביוץ מוקדם לפני טבילה במקווה. הרופאה שלי אמרה לי לקחת איקקלומין אחד ביום לחמישה ימים. האם מישהי קיבלה גם הנחיה כזו? אני יודעת שבדרך כלל לוקחים פעמים ביום?

כשלקחתי איקקלומין זה היה בדיוק כך

עוד בענייני איקקלומין
חדשה כאן, ונהנית מהתמיכה והעידוד שאני שואבת מכן בהיותי עד עתה קוראה סמויה. בכל מקרה, נשואה 9 שנים עם שני ילדים בני 7 ו - 4 מנסים כבר שנתיים עם שתי הפלות טבעיות בדרך. הבעיה אצלי כנראה, זה ביוץ מוקדם לפני טבילה במקווה. הרופאה שלי אמרה לי לקחת איקקלומין אחד ביום לחמישה ימים. האם מישהי קיבלה גם הנחיה כזו? אני יודעת שבדרך כלל לוקחים פעמים ביום?
כשלקחתי איקקלומין זה היה בדיוק כך
פעם ביום כל המינון (גם כשזה היה יותר מכדור אחד) במשך חמישה ימים. המינון נקבע באופן הדרגתי ועפ"י התגובה. כלומר מתחילים מכדור אחד ביום ואם לא עוזר, אז עוברים ליותר. לפי מה שאת מספרת, אצלך יש ביוץ רק העיתוי לא מוצלח. איקקלומין ידחה לך אותו קצת. יתכן שתבייצי יותר מביצית אחת מכיוון שאיקקלומין גורם לכך שיותר מזקיק אחד יבשיל עד לביוץ. מה שחשוב מאד זה שהרופאה תעשה לך מעקב ביוץ (ע"י אולטרסאונד) משתי סיבות: אחת, שתדעי בדיוק מתי הביוץ כדי לתזמן את יחסי המין. השניה, כדי שתוודעו שהכל בסדר, שהכדור משפיע טוב, שאין יותר מידי זקיקים (כי אז יש סיכון להריון מרובה עוברים), שאין ציסטות (זקיקים שלא מבייצים וממשיכים לגדול) ושאין פגיעה יותר מידי גדולה ברירית הרחם (איקקלומין גורם לרירית דקה - ואם כך אז לוקחים כדורים נוספים כדי למנוע זאת). אני מקווה שלא הלאיתי (כך כותבים?) אותך בעודף אינפורמציה. אני קיבלתי בעבר איקקלומין ללא מעקב ותודה לאל לא היו מזה סיבוכים אבל לדעתי זה הכרחי לעקוב, מהסיבות שפירטתי. רחל

ברוכה המצטרפת, חוחית

עוד בענייני איקקלומין
ברוכה המצטרפת, חוחית
אני מצטרפת לכל מילה שכתבה לך רחל של ענבל. איקקלומין יכול אכן לסייע לך להזיז את מועד הביוץ, אבל כדאי מאוד להתעקש ללוות את הטיפול הזה במעקב, לפחות של אולטרסאונד. בנוסף לתופעות הלוואי שהוזכרו גם בתשובתה של רחל לבנדי(וכפי שכתבתי כבר בתשובתי אליה: ממש לא חובה לחוות את כולן ואפילו לא את חלקן), קיימת עוד תופעה שחשוב לקחת בחשבון: האיקקלומין גם עלול לייבש את הפרשות ריר צוואר הרחם. ולמה זה חשוב, בעיקר אם לא עושים הזרעה, אלא מנסים להרות בדרך ה"מסורתית"? כי הריר הזה, מעבר לתפקידו כמסכך, משמש גם כמדיום המאפשר לזרע לשחות את דרכו במעלה הנרתיק, דרך צוואר הרחם ולהגיע במהירות ובשלום ליעדו. ייבוש הריר הזה עלול להפריע לזרע להגיע ליעדו. מה ניתן לעשות? אופציה אחת היא אכן תוספת אסטרוגן (E2) בכדורים. קיימות דרכים נוספות לגרום לריבוי הריר הזה, כמו לקיחת תרופה נגד שיעול בשם רוביטוסין, אבל עדיין לא נתקלתי באף רופא בארץ שמוכן לרשום את התרופה הזו בשביל להרבות את ריר צוואר הרחם... חוחית יקרה, בואי נקווה שלא תצטרכי להתמודד עם אף אחת מהבעיות הללו ושלפני שתלמדי את ההבדל בין אסטרוגן ופרוגסטרון כבר תהיי בהריון עגול וארוך. שיהיה בהצלחה!

חוחית22

New member
תודה

עוד בענייני איקקלומין
תודה
תודה לכן על התשובות המפורטות, קצת נבהלתי אבל מקווה שיסתדר לבד. תודה על העצה לבקש מעקב אולטרא סאונד אצל הרופאה. סלחו לי אם אני לא משרשרת כראוי ולא עובדת לפי הכללים, אני חדשה בפורומים ויקח לי זמן להבין מי נגד מי כמה ואיך. שוב תודה

מצב
הנושא נעול.
למעלה