עוד בענין ה"לספר או לא" שמישהו בוגד
--->

רואה 6 6

New member
עוד בענין ה"לספר או לא" שמישהו בוגד
--->

ריפרפתי בכתבה הבאה בנושא "האם לספר לחברה טובה שבן זוגה בוגד בה" http://www.xnet.co.il/laisha/articles/0,14961,L-3106505,00.html והפעם חידשו לי להפתעתי. תמיד האמנתי שאסור לי לספר והנה באה אחת המרואיינות, דוק' סוזי קגן ואומרת ,"הבעייתיות בבגידה היא הסוד שנוצר סביבה...אלה הן שאלות מטרידות, שלרוב גורמות להתרחקות מהחברה הנבגדת – כדי שהסוד לא ייפלט, או כדי לעבד את המצב ולהחליט אם נכון או לא נכון לספר. פעמים רבות, בגלל שהמצוקה של נושאת הסוד כה גדולה, היא מתחילה להתייעץ עם אנשים נוספים – מה שמגביר את רגשות האשם שלה על הסתרת הסוד, ומגדיל את מעגל האנשים שיודעים".
היא כלכך צודקת.
לפני שנים התחיל איתי בעלה הטרי של חברה באיזה מועדון קיבוצי, הציע לי לבוא איתו הביתה לשתות וודקה בחיוך שמציע לי לשתות עוד דברים מכלי הגשה קצת שונה,(לא ברור לי היכן היתה חברתי). סירבתי ופשוט הלכתי משם ומעולם לא סיפרתי לה. הרבה שנים לאחר מכן הם התגרשו על רקע זה.
לאורך כל הזמן הזה, קיויתי שלא קורים דבים אחרים וחשתי חשש לגביה .עם הזמן שכחתי את האירוע,רק החששות נותרו. כשאני חושבת על זה היום לאחר קריאת נקודת הראות הזאת, יתכן שהייתי צריכה לספר לה ולהסתכן בתגובה שיכלה ליהיות. זו התגובה שתמיד הפחידה אותי כאילו...מה,אני חברה,היא עוד תהרוג אותי,למה לא לשמור לעצמי את עמדת המחבקת והמנחמת בלבד בזמן שהיא הורגת שליח אחר?

רואה 6 6

New member
וכן, בהשראתה של doll והדיון המענין שלה או בהמשך לו,

פשוט זוית אחרת.

B L I M P

New member
כחברה לדעתי יש לך חובה לספר

אבל בניגוד לdoll שרצתה רק לדפוק את הבחור (תרתי משמע) כחברה דווקא יש לך כוונה טובה - והיא להגן על חברה שלך.
&nbsp
אני נניח הייתי מאוד נעלבת על חברה שלא הייתה מספרת לי משהו כזה.

רואה 6 6

New member
הם כבר היו נשואים והיא אהבה אותו נורא...

טוב,סתם תירוצים,אני פחדנית בדברים האלה...

doll2014

New member
איזה מותק!! חחח

לדעתי כן כדאי לספר בין אם את חברה או לא חברה....
אני כן רציתי לפגוע בו כפי שהוא פגע בי... אבל לאחר לבטים אני לא אלכלך את הידיים שלי על מישו שלא שווה את זה ... ולא אעזור למישי שלא רוצה לעצמה... אני כמעט בטוחה שחברתו יודעת שהוא בוגד כי הבחור באמת נראה טוב... ושוב מי שמנסה פעם ראשונה לבגוד בפעם השניה יהיה לו יותר קל!!!
ושאף אחד לא יספר סיפורים על המצפון ועל המוסר כי זה פשוט לא קיים אצל האנשים האלה...

רואה 6 6

New member
טוב מאוד

ואם נפשך חפצה בהתנסויות את יכולה תוך שניות לארגן לעצמך משאיות של התנסויות,בטח יותר מאשר מערכות יחסים. אם את אוהבת לאהוב יהיה לך הרבה גם מזה וגם מזה.

Skar FaSe

New member
really?

בגלל שהוא נראה טוב, אז זה אומר שהוא בפוטנציאל יותר גבוהה לבוגד? בגלל שזה יכל לבא לו ביתר קלות?? ז״א אם הוא נראה טוב אז הוא לא יכול להיות נאמן?? ~ זאת המשוואה? ~ טמטום
. ו מי שמנסה פעם ראשונה לבגוד בפעם השניה יהיה לו יותר קל?
איזה שטוית..
- עובדה שהוא עצר, וחתך את זה איתך - גם אם באיחור, וגם אם הוא היה מודע לזה לפני זה - ו בכלל לא בטוח שהוא יעשה את זה עוד פעם, כל- עוד הוא עם החברה שלו- אנשים (מסוימים) לומדים מטעויות
&nbsp
בקיצור תתגברי על ה- אגו שלך, ותסתובבי עם משהו פנוי ותהני מהחיים במקום ללבזבז זמן על מחשבות מפגרות
&nbsp
&nbsp

למעלה