עוד בקשר לעודף ליפז

tapuza2

New member
עוד בקשר לעודף ליפז

אורית - תודה על התשובה שנתת לי. רציתי לשאול -scalding זה אומר בועות בחלק החיצוני - שמחבר בין החלב לסיר? - צריכות להיות בועות ממש מסביב לכל ה"עיגול" של החלב? - או שמספיק במקום אחד? תודה רבה!! :) (גיליתי שלא הרבה אנשים מכירים את התופעה הזאת... ידוע כמה היא נדירה??)

עודף ליפז

ההבדל בין בועות במקום אחד למסביב לכל הסיר הוא כנראה הבדל קטן של טמפורטורה. אני הייתי מתחילה עם בועות מסביב לכל הסיר, ואפשר לעשות ניסויים שונים עם פחות בועות. התופעה אינה מאוד נפוצה (גם עקב אוכלוסית שואבות לא כל כך גדולה), אבל אנחנו, המדריכות, שומעות אליה הרבה, כי אלינו מגיעות האימהות עם הבעיות. אורית מדריכת לה לצ'ה

tapuza2

New member
../images/Emo13.gifתודה רבה ועוד שאלה

המון תודה על התשובה המהירה!! פעם אחת כשחיממתי מיד אחרי שנהיו בועות נוצר קצת קרום כזה מהחלב מהחימום - זרקתי את אותו החלב - אולי זאת היתה טעות וזה בסדר לתת לו לאכול מחלב כזה? חוצמזה רציתי לשאול - איך אני יכולה לדעת שבוודאות זאת הבעיה שלי? ההיסטוריה היא כזו - בהתחלה הסכים לקחת בקבוק ( של avent) ואז פעם אחת הוא בכה מאוד ולא הסכים. אחרי הפעם הזאת טעמתי את החלב ובעיני הוא לא היה טעים. חשבתי שזה בגלל שהוא היה בחוץ קצת יותר מדי. מאז היתה עוד פעם שלא הסכים עם חלב שהיה במקרר יומיים וגם לדעתי לא היה טעים. ומאז לא הסכים לשתות מהבקבוק הזה גם אם החלב נשאב ומיד ניתן בבקבוק. עכשיו הוא מסכים לשתות מבקבוק של tomee tipee שדרך אגב אני מאוד ממליצה עליו כי הוא באמת מאוד דומה לפטמה של ציצי! אני מפחדת לעשות לו עוד טראומה ולבדוק אם הוא אוהב את החלב שאני חושבת שהוא לא טעים. בוודאות יש טעם שונה לחלב שזה הרגע נשאב לעומת כזה שהיה במקרר. אבל למשל המטפלת חושבת שגם זה שהיה במקרר טעים... יש דרך לדעת אם זאת הבעיה שלי חוץ מלבדוק שוב אם הוא מוכן לשתות חלב שהיה במקרר קצת זמן? תודה רבה רבה!!!!

בעיה של הבקבוק או החלב?

לגבי החלב עם הקרום- אותו הדבר קורה כאשר מחממים חלב פרה, למשל עבור שוקו חם. אין בעיה עם החלב, אפשר לתת. לגבי הדרך לדעת סופית מה מקור הבעיה, החלב או הבקבוק: כאשר יש ערבוב של גורמים אפשריים, אי-אפשר לדעת את הסיבה ללא בידוד הגורמים. כדאי לשנות כל פעם רק דבר אחד. רעיון- אפשר לנסות להציע לו את החלב בכוס או כפית, ואז אם זה לא יהיה לו טעים לא עשית לו קשר עם הבקבוק. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה