עוד גיבורה - גב" QIAN XIULING

עוד גיבורה - גב" QIAN XIULING

שלום חברים באמת האינטרנט מפתיע אותי כול פעם . הפעם הגיבורה שלנו היא מסין ,כך הספור . גב" QIAN XIULING תחת אש הגסטפו . "" בחודש מרס 2002 שודר בטליויזיה הסינית המרכזית CCTV לכבוד שלושים שנות קיום יחסים דיפלומטי בין סין החדשה לממלכת בלגיה . 16 פרקים מספרים על הסיפור אמיתי בזמן כיבוש נאצי בבלגיה . מדובר באישה סינית שנולדה ב 1912 למשפחה אצילית שנסע לבלגיה ללימודים . עזבה כל התוכניות שלה כשהיא הכירה רופא צעיר ממוצא רוסי - יוני והתחתנה איתו . הדות לקשרים שלה עם הגנרל פון- פלקאוזן מפקד צבא כיבוש גרמני בבלגיה וצפון צרפת אשר היה לפני מלחמת עולם 2 יועץ צבאי בכיר של צבא סין כשאחד הגנרלים QIAN ZHUOLUN היה האח הבכור שלה, וכך היא הצליחה להציל מספר רב של פרטיזנים ואזרחים ממות בטוח . עבור משעיה ממשלת בלגיה עיניק לה מדליה "גיבורה האומה " לאחר מכן גם זכתה לכינוי "" גברת שילדלר "" .בניגוד לפרוטוכול היא זכתה לביקור אישי של המלך בודאון והמלכה פאביולה . "" על פי הכתבה ,יומון העם בצרפתית במרס 2002 עדיין הייתה בחיים כבת 90 וגרה בעיירה קטנה ליד בריסל ,לה בן ובת וגם נכדים . קבלו הטוב שבעוךם סבא אריה התמונה אינה של הגיבוה ,של השחקנית שגילמה אותה בסרט

מאד מרגש לגלות - נשים גיבורות

ואפילו לא יהודיות שהצילו (תוך סיכון נפשן) יהודים. סבא אריה, אתה מביא סיפורים מעוררי השראה, אתה ממלא לי את הנשמה באור! תודה לך וכל טוב.

masorti

New member
מענין גם לקרוא על הגנרל הגרמני...

אלכסנדר פון פלקהאוזן. ובפרט הפיסקאות הבאות:
A close friend of two anti-Hitler conspirators, Carl Friedrich Goerdeler and Field Marshal Erwin von Witzleben, he soon came to detest Adolf Hitler and the Nazi regime, offering his support to von Witzleben for a planned coup d'etat. After the failure of the July 20 Plot in 1944, von Falkenhausen spent the rest of the war transferred from one concentration camp to another until freed by the Allies in 1945. Falkenhausen was sent to Belgium for trial in 1948, and in March 1951 he was sentenced to 12 years hard labour for deporting 25,000 Jews and executing Belgian hostages. However, he was acquitted and released three weeks into his sentence after overwhelming evidence proved that von Falkenhausen tried to save as many Jews and Belgians as possible from deportation and execution. Falkenhausen died on July 31, 1966.​

תודה לך מסורתי

על המידע המרגש, טוב לדעת שהיו גם "בני אדם" במלחמה הנוראה שסיכנו את עצמם למען הזולת.

כול הכבוד לך מסורתי ,אבל למה ???

לא תרגמת לעברית זה בדיוק מה שרציתי לעשות אבל אני משאיר לך את הקרדיט תודה לך בכבוד רב סבא אריה

לענת שלום

ראשית לא הבנתי המשפט הראשון שלך במה את מתכוונת . אני משתדל להביא מגוון של סיפורים גם של היוהדים וגם של העם הבלגי שגם סבלו לא מאט אפילו יותר מזה מהכיבוש הנאצי . בכבוד רב סבא אריה

סבא אריה

בדרך כלל במערכת החינוך ובתקשורת מדגישים את העובדה שיהודים עשו מעשי גבורה בזמן השואה. ומדברים גם על "חסידי אומות העולם" מתוך האוכלוסיה של הגויים שהצילה יהודים. ופחות מדברים על גנרלים, או אנשים לא יהודים בעלי תפקיד שהצילו יהודים בזמן השואה, ולכן כל סיפור כזה הוא חשוב, ועל אחת כמה וכמה בעברית. תודה סבא אריה על המידע ועל שאתה מתרגם לעברית את הסיפורים המיוחדים האלה, שאם לא אתה - לא הייתי יודעת עליהם בכלל.

ענת שלום ,בישביל זה אני גימלאי

עם כול הזמן של העולם בכבוד רב סבא אריה הגב מצאתי רשימה של יד ושם בצרפתית עם מספר לא מאט של גרמנים חיילים וגם אזרחים שהם חסידי אומות העולם דוגמה : SERGEANT HUGO ARMANN (סמל) אשתדל לכתוב עליו

למעלה