עוד גימיק זול ומבזה

TheRedHead

New member
עוד גימיק זול ומבזה

עוד דוגמא לפעילות מהכורסא בבית (כמו עצומות) רק יציאה לרחובות! מחר ב19:00 בית ראש הממשלה.

TheRedHead

New member
לא ממש הבנתי את שאלתך

אני רק מצין שהטרנד של פעולות מהבית (כמו גם לכתוב בפורום הזה...) לא עוזר בהרבה רק היציאה להפגנות. השפעה על פוליטיקאים , מכתבים לפוליטיקאיים. הפצה בתוך המשפחה שלך - בתוך העבודה בתוך הקהילה- תקדם אותנו במאבק

yagluli

New member
אי אפשר לכתוב מכתבים מהבית?

חוץ מזה שלפני שיוצאים לרחובות צריך הרבה תכנונים בבית...

הנה כמה יסודות של סולם-הערכים שלי, ראובן:

"מה ששנוא עליך לזולתך לא תעשה" "חביב אדם שנברא בצלם" מי שמציל נפש אחת, כאילו הציל עולם מלא" "מה ראית את דמך סמוק מדמו של חברך ?" ועוד ועוד. יסודות אלו ומה שנובע מהם בהחלט מכתיבים לי לא מעט מההתנהגות שלי ומהסתכלותי על מה שקורה בעולמנו. גם את מה שנוגע לשבויים ולהתייחסות אליהם של מפקדי-הצבא עד דרג-הממשלה מצד אחד, ומצידנו האזרחים ה"פשוטים" מהצד השני. ואשר ל-180 השמות של נפגעי-הטרור, שאת מקצתם הבאת כאן: תוכל בבקשה (מצידי ב'מסר אישי', כדי לא להטות את השיח כאן למסלולים שאינם המסלול הראשי - קידום חזרתם של השבויים הביתה) לציין ליד כל שם - מי בדיוק הרוצחים הישירים והעקיפים שלו, והאם היה או היתה קודם כלוא/ה בכלא ישראלי ? רשימת כל נרצחי-הטרור עם הכללה גורפת כמו שהעלית היא הדרך הקלה לטעון. אני מבקש בסוס עובדתי והוכחות, כי אין לי הוכחה שכל 180 הנרצחים ברשימה באמת נרצחו ע"י מישהו או מישהם ששוחררו מהכלא הישראלי במגרת עיסקת-חילופין. ואגב נפגעי-טרור, וחללים בפעילות צבאית: ישנם גם בני-משפחה - הורים, בנות-זוג, ואחים ואחיות - של מי שנפגעו מטרוריסטים או מלוחמי-אויב (למשל במלחמות ה"גדולות" או בפעילות מבצעית שוטפת) שהודיעו שהם בעד, או לא מתנגדים שמי שרצח את בן-משפחתם ישוחרר כדי להחזיר הביתה שבוי חי, או כדי להסיר ספקות של מי שבן-משפחתו נעלם ולא ידוע מה עלה בגורלו ומה מצבו. רק הבוקר הודיעה זאת ברדיו אמא של חייל שנהרג באחד המחסומים בשומרון מידי טרוריסט שנתפס ונכלא. לדבריה היא מוכנה שרוצח בנה ישוחרר אם זה יחזיר את גלעד שליט הביתה ! כמובן שדוגמה אחת אינה מביאה את הגאולה, לכן ביקשתי את הרשימה המלאה עם שמות הרוצחים והאם היו קודם בכלא ושוחררו ב'עיסקת-חילופין'. באתר 'הבנים' כלול מכתב של אמא שכולה שהחתימה כמה וכמה בני-משפחות שכולות כמוה, בפניה לראש-הממשלה "לשלם כל מחיר" כדי להחזיר הביתה את השבויים.

מדוע חשוב לך האם הרוצחים שוחררו תמורת שבויים?

האם מחבל שמשתחרר תמורת שבויים הופך בכך מוסרי יותר ממחבל אחר? מוכן לרצוח פחות? בשביל מה האבחנה הזו בין דילים מדיניים לעסקאות שחרור ספציפיות? האם הדם של נרצחים אלו או אחרים סמוק פחות בגלל אופי העסקה בה שוחררו? זהו נושא רציני ואני באמת מבקש שתשים לב לאיכות הטיעונים שאתה מעלה. מה שכתבת אינו סולם ערכים. סולם ערכים אומר שיש ערך אחד גבוה ממשניהו. למשל הצלת רבים עדיפה על הצלת יחיד. אני באמת חושש שאת המשפט "מה ראית את דמך סמוק מדמו של חברך ?" יש שיגידו לנועם וגלעד אחרי השחרור במידה ורבים אחרים יירצחו עקב תנאי כניעה מפליגים שאתם דורשים עבורם. למרות הרמז המבזה, אני מבטיח לך שלא זייפתי אף שם של נרצח או את נסיבות רציחתו. כל הנתונים קיימים אותה יכול למצוא אותם בעצמך בשיטוט קל ברשת לכן והתנהגות כזו מצידי היא בלתי סבירה בעליל. כשאתפנה אביא לך את הנתונים המלאים. בנתיים נתון אחד: לואי ראאד ברגותי הוא יוזם הרצח בקפה הלל בירושלים בו נרצחו דוד שמעון אביזדריס ד"ר דוד ונאוה אפלבוים וגילה משה זכרונם לברכה ורבים אחרים נפצעו. המחבל הוגדר "ללא דם על הידיים" ושוחרר כמחווה לאבו אמזן באחד הדילים. נכון, לא תמורת שבויים אלא תמורת איזה אתנן מדיני. אז מה? כולם יודעים משוחררי עסקת ג'בריל היוו את הגרעין הקשה של האינתיפאדה השנייה והקטלנית מכולם. אם אינך יודע זאת, אינך רוצה להאמין לי וגם לא רוצה גם לגגל קצת כדי לבדוק זאת, אביא לך מראי מקום בהמשך. יום טוב בנתיים :)

נגיעוT

New member
כאחת שכבר שנתיים פועלת

כל פעולה תורמת וכן,אני אהיה היום מול בית ראש הממשלה וגם חתמתי על העצומה אה,ואני מנהלת את הפורום הזה שפועל ועושה בעניין. הנכון הוא שילוב בין הדברים.

TheRedHead

New member
זה לא מופנה לאנשים שפעילים

את והרבה מחברי הפורום- הם לא הרוב כן, אנחנו גם חתמנו על העצומות הזהות בנושא הזה גם נפגשנו בעצרות ובימי שישי וניפגש גם הערב. אבל הבן אדם שלא מחובר לנושא בצורה יום יומית יושב בביתו והנושא מציק לו, הוא יודע שזה חשוב, שזה נוגע גם לו, אבל לא עשה דבר. אולי שם סטיקר על הרכב. הוא הבן אדם שמפספסים. הוא חותם על העצומה וזה גורם לו תחושת הקלה. הוא פעל בנושא. אנחנו רוצים שהוא יצא לרחוב ושהוא ישפיע על סביבתו הקרובה.- וככה הגלגל מתגלגל. הדברים הקטנים של הפסיכולוגיה פועלים בנסתר. אבל בסופו של דבר הם דברים מהותיים.

למעלה