עוד דבר..

mariposa1983

New member
עוד דבר..

חבר שלי אמר לי שלדעתו אני צריכה לצאת מהצבא. כי השתנתי. אני בדכאון ובכך הוא צודק. אבל אותה הרגשה פטריוטית עדיין קיימת בי ואני עדיין רוצה לשרת את המדינה שלי. הוא אומר שיהיה לי מאוד קשה לעבור בסיס וגם בזה הוא צודק מכיוון שאני בבסיס סגור שנמצא במצב מלחמה ובאגף הכי נזקק מבחינת כ"א. הוא אומר לי שלדעתו אני צריכה לדבר עם קב"ן. אני בהחלט מרגישה שאני צריכה לדבר עם יועץ כלשהו אבל אני פוחדת לצאת משם עם סעיף נפשי. אין לי שום בעיה נפשית. אני בחורה נורמלית לחלוטין. הבעיה היחידה שלי היא שקשה לי להיות רחוקה מהבית. אני מתגעגעת בטירוף. לכולם.. לאחי הקטן שעוד מעט מתחיל כיתה א.. להורים.. לסבתא.. זו המשפחה היחידה שיש לי וכל כך קשה לי להיות בלעדיהם.. האם פגישה עם קב"ן תגרום לכך שאקבל סעיף נפשי? והאם סעיף נפשי משפיע על המשך החיים? כשאזרחית הכוונה. כולם אומרים שסעיף- אסור שישפיע. אבל חיילים שעברו דברים כאלה אומרים שכן. שקשה למצוא עבודה אח"כ וכל מיני דברים כאלה. אני כל כך אבודה שאין לכם מושג. אני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני פשוט חייבת להיות קרובה למשפחה שלי. בבקשה עזרו לי..

ש-ב-י

New member
שלום לך mariposa1983...

טוב, אז נעים מאוד, שמי שבי. אני גם בצבא (בחיל שריון), והתגיסתי לפני חצי-שנה בערך... טוב, אז רציתי להגיד לך מס´ דברים: דבר ראשון: את צריכה להקשיב ללב שלך בלבד ולא לאף-אחד אחר או לשום דבר אחר. עם כל הכבוד לחבר שלך, אבל הוא לא יכול לקבוע לך אם לצאת מהצבא, כי בסופו של דבר מי שיאכל אותה זאת תהיי את בלבד ולא הוא ולא אף-אחד אחר, ובנוסף את אומרת שאת רוצה להמשיך ולשרת את המדינה, אז תלכי לפי מה שהלב שלך אומר לך, ואם הוא אומר לך להמשיך - תקשיבי לו וזה מה שתעשי, תמשיכי שם, כי אז תדעי שסיימת את זה, ולאן שתלכי יהיה לך קל להתקבל לעבודות... דבר שני: לגבי העברה לבסיס אחר: יש דבר כזה שנקרא "טופס 55 - טופס העברה", וממלאים אותו אצל המשקי"ת ת"ש... את יכולה לפנות למשקי"ת ת"ש לגבי טופס ההעברה הזה, ולבקש ממנה לעבור לבסיס יותר פתוח, ואם יש לך בעיות ת"ש כלשהן יוכלו להתחשב בך, כי אני לא יודע מה הדרישות של מילוי הטופס הזה, אבל תוכלי להשתמש בבעיות ת"ש (אם יש לך) לצורך העניין, ואת לא צריכה לחשוש לפנות אליה או משהו, כי משק"ית ת"ש היא אחת שעוזרת לחיילים בכל עזרה, ואפשר לסמוך עליה, אז תנסי ללכת אליה ולהתעניין בפרטים... דבר שלישי: לגבי הקב"ן: אין לך ממה לחשוש לגבי הקב"ן... הבעיה של אנשים (באופן כללי) זה שהם נוטים לקבל את המושג קב"ן כבן-אדם שמטפל במחלות נפש, ומטפל רק באנשים "דפוקים" שזקוקים לו, וזה לא נכון... קב"ן זה כאילו הפסיכולוג של החיילים... אפשר לפנות אליו לגבי כל דבר... אם זה ייעוץ לגבי כל דבר, אם זה לשפוך עליו את הלב (סתם ככה כדי להוציא את הרע שאנחנו שומרים), ואם אנחנו רוצים גם לקבל עזרה, אנחנו יכולים לבקש ממנו והוא גם יוכל לעזור לנו... אם את מרגישה שאת צריכה לדבר עם קב"ן ושאת מסוגלת לזה, תעשי את זה, זה יכול רק לעזור לך, ויש לי ידידה שהיא מדריכת חי"ר, והיא אמרה לי שיש לה חברות שהולכות לקב"ן סתם בשביל להתייעץ איתו לגבי דברים, לא במטרה לקבל טיפול נפשי... אז אם את חושבת שתהיי מסוגלת לדבר עם קב"ן את יכולה לבקש מהמפקדים שלך שאת רוצה לדבר עם קב"ן, תדברי איתו, ומי יודע?! אולי אפילו הוא בעצמו יוכל לעזור לך בהעברת הבסיס לבסיס פתוח וקרוב לבית... אבל אני יכול להבטיח לך שלא תצאי משם עם סעיף נפשי, כי חוץ מזה זה לא קב"ן קובע את הפרופיל שלך, אלא ועדה רפואית... הוא יכול רק להמליץ על הורדת פרופיל על סעיף נפשי, ובועדה הרפואית מאשרים את הפרופיל ומשבצים אותך ליחידה שמתאימה לפרופיל שיש לך, אבל אם את אומרת שאין לך שום בעיה נפשית, ושאת נורמלית לחלוטין, אין לך ממה לדאוג לגבי סעיף נפשי... דבר רביעי: לגבי הגעגועים: תראי, לכל אחד יש את הקטעים האלו שהוא מתגעגע למשפחה, לסבים, לסבתות, והוא לא יכול להחזיק מעמד במקום בו הוא נמצא כי הוא מרגיש רחוק מהמשפחה שלו, זה שינוי גדול להגיע מהאזרחות (מהיד החופשית שנתנו לנו בחיים) למסגרת צבאית, למגבלות שונות, אבל אם יש לך את הכוח הזה את מתגברת על זה, ואת מצליחה להחזיק מעמד בלי לראות את המשפחה שלך הרבה, אבל יש לנו בעיה שהצבא שלנו לא מתחשב בדברים כאלו, ובשביל להיות הרבה עם המשפחה, את צריכה לעשות את זה רק דרך בעיות ת"ש... אז עצה שלי: כשתוכלי, תפני למש"קית ת"ש שלך ותשאלי אותה מה עושים לגבי טופס העברה? ואם יש לך בעיות ת"ש תשתפי אותה, זה יוכל לעזור לך בסה"כ... (מקווה מאוד)!!! שיהיה לך ב-ה-צ-ל-ח-ה!!! שלך, שבי.

kaban

New member
קב"ן

את בהחלק נשמעת כמו מישהי הנמצאת במצוקה משירותה הצבאי את יודעת כי יש באשרותך לדבר עם קבן אך חוששת - ובכן פגישה עם קבן אינה גוררת אחריה פרופיל נפשי באופן אוטומטי ובעיקר אם אין לך בעיה נפשית כפי שאת אומרת ואת גם כנראה יודעת. הקבן הוא יועץ ותפקידו לייעץ ולעזור לך להתמודד עם משברים או עם קשיי הסתגלות. קבן אינו יכול להעביר אותך יחידה ללא פרופיל. ואני מניח שאם אכן אין לך בעיה נפשית הוא גם לא יעשה זאת. הוא ינסה לעזור לך להתמודד, לפעמים אולי ייתן חוות דעת לגורמים שונים אם יתבקש לכך (זה קורה לעיתים מאד מאד נדירות). רק אם יתרשם כי מצוקתך רבה מאד הוא ידבר איתך על פרופיל אך בוודאי לא יעשה זאת ללא מספר שיחות איתך לפני כן. אמנם הקבן אינו מוריד פרופיל בעצמו אלא בעזרת פסיכיאטר אך הוא זה שכותב את ההמלצות ופסיכיאטרים נוטים לקבל זאת מתוך ידעיה כי הקבן מכיר את החיל בצורה הטובה ביותר. לפרופיל נפשי השפעה מועטה על החיים אבל הוא גם אינו מבטיח קלב ולעיתים את עלולה להגיע למקום ולתפקיד שיהיו רעים יותר אז חשוב שתדברי עם הקבן ותבדקי את כל הדברים והכי חשוב שתראי איך את יכול הלקבל עזרה ממש ולא לקבל פרופיל שבסופו של דבר הוא עדיים פרופיל פסיכיאטי ולגבי געגועים - זהו אחד הרגשות הטבעיים והמוכרים בצבא. אני חששתי יותר כחייל לא התגעגע לאף אחד. תרגישי טוב

למעלה