עוד דג - לילדים שאוהבים

mikilk

Active member
עוד דג - לילדים שאוהבים

והפעם... מושט בתנור. פשוט שימנתי תבנית התנור בשמן זית ושום, מרחתי את הדג בשמן זית ותבלין תיבולית נוזלי שום פטרוזיליה (נדמה לי של קנור) או בשום כתוש, והכנסתי עלה רוזמרין לבטן של על דג (לא חובה - לא כל הילדים אוהבים את הריח). ולתנור, כחצי שעה (לסובב מדי פעם את הדג) ועוד מס' דקות לכל צג תחת הגריל של התנור עד שהעור נהיה כהה ו"קריספי"
 
תגידי...שתי שאלות לי

הראשונה - איזה דג? השניה, לתיבולית הנוזלית אין טעם לוואי? מודה שעוד לא השתמשתי בהן.
 

mikilk

Active member
מושט (אמנון)

זה הדג שהילדים שלי הכי אוהבים. לגבי הטיבולית - מודה ומתוודה - אני חוטאת ומשתמשת בהן המון (אילה בבקבוקוני הפלסטיק - לא בצנצנות).
 
הא נפלא, ואתמול ניסיתי גם

מתכון של דג, עם נסיכת הנילוס, אני אתוודא שאני משתמשת לפעמים בפילה דג קפוא., כמובן שאני לא שוכחת להפשיר בחומץ ולימון כדי שלא יסריח...
אז ככה: מספר פרוסות פילה נסיכת הנילוס (עד 6 זו כמות סבירה) שתי עגבניות קלופות תפוחי אדמה קלופים ופרוסים כוס פטרולזיה קצוצה כוס כוסברה קצוצה (למי שאוהב - לא חובה) מיץ מחצי לימון כוס מים שמן לטיגון מעט אגוז מוסקט מלח ופלפל לתיבול. חממו את השמן במחבת גדולה, סדרו את פרוסות תפוחי האדמה במחבת ביזקו עליהם מלח ופלפל, ועליהם את פרוסות הפילה, צקו את רסק העגבניות, מיץ הלימון, המים, פזרו את עשבי התיבול, וכסו את המחבת בנייר כסף. הורידו את האש ובשלו למשך כשעה. הילדים אכלו תאבון
 
למעלה