עוד דרך לסחוט כמה גרושים מהתושבים

ביגמייק

New member
עוד דרך לסחוט כמה גרושים מהתושבים

עירית ראשון מצאה עוד פטנט לסחוט כמה גרושים מהתושבים והאורחים הבאים אליה. במקום מדחנים לחניה התקינו מכונות כרטיסים. לכאורה לא הבדל גדול. כאילו מה זה משנה אם משלמים 2 ש"ח למדחן או למכונה? אז זהו. שיש הבדל גדול! גדול מאד! 1.קודם כל מדחן היה צמוד לחניה. יצאת מהאוטו ובלי בלאגן יכולת לשלם. היום לך תחפש מכונה. מחוץ לאזור המיידי של מרכז העיר וברחובות הקטנים המכונות נדירות. תתחילו להסתובב בשמש באמצע הקייץ או בסופה בחורף לחפש ת'מכונה... את הפקח זה ממש לא יעניין שאין מכונה ברחוב או שהיא לא תקינה כשהוא ידפוק לכם את הדו"ח. 2. עכשיו בואו נדבר על כסף. הכסף של האזרח הקטן, הישר ושומר החוק. בימי המדחנים היית שם שני ש"ח. אם מסיבה כלשהיא היית מתעכב אפשר היה לרדת למדחן ולדחוף עוד חצי ש"ח או ש"ח בודד. היום כבר לא. טעית בהערכת הזמן שלם אוטומטית את מלא הסכום. ובנתיים גם תעשה כושר וטייל למכונה (ראה סעיף 1). 3. המשך הכסף... נניח שאתה חונה רק להכנס לבנק להוציא כסף, להביא מסמכים לעו"ד או סתם לסידור של 20 דקות. הכנסת למדחן 2 ש"ח וקיבלת 40 דקות חנייה. יצאת מהחנייה אחרי 20 דקות. מישהו אחר תופס את מקומך ומנצל את שארית הזמן שכבר שולם. אז נכון שמישהו הרוויח "על חשבונך" אבל בהזדמנות אחרת אתה תהיה בצד המרוויח ותמצא חניה שכבר שולמה. לטווח הארוך העסק די מתאזן ואתה משלם עבור זמן החנייה בפועל שלך. העיריה קיבלה את התשלום עבור הזמן המלא - 40 דקות וכולם מרוצים. נכון? אז זהו - לא!העיריה החליטה שהיא בעצם יכולה להרוויח פעמים ושלש עבור אותם 40 דקות! עכשיו אתה הולך למכונה, מוציא כרטיס ל40 דקות, חוזר אחרי 20 ונוסע לדרכך. ומה עם הזמן הנוסף ששלמת עליו לעיריה? מת! מי שבא אחריך כבר צריך לשלם שוב על אותו הזמן שכבר שולם לעיריה עליו! בקיצור במקום שהעיריה תקבל 2 ש"ח ליחידת זמן לחנייה היא מוציאה מאיתנו פי 2,3 או אפילו 4! אני אישית נלחם בכל כוחי בגניבה הזו של העיריה. היום שאני חונה לזמן קצר ונשאר עוד זמן על הכרטיס אני נותן אותו לנהג שמחכה להכנס במקומי או מצמיד אותו על המכונה, במידה והיא לא רחוקה מדי מהאוטו(ראה סעיף 1). במכונות יש חריץ בערך בגובה 1.60מטר שאפשר לקפל ולהניח שם כרטיסים (כמו בכותל, רק יותר פרקטי). מי שהוא אזרח ישר ויבוא לשלם יוכל לקחת את הכרטיס ולנצל אותו עד תומו. אני קורא לכולם להלחם בתופעת גניבת הזמן של העיריה. לכל אחד מאיתנו זה עולה לכאורה גרושים אבל בס"כ גונבים מכולנו ים של כסף בשיטה הזו!

למעלה