עוד הזמנה לדיון - רפואה אלטרנטיבית

• פותח הנושא dnme
  • פורסם בתאריך

dnme

New member
עוד הזמנה לדיון - רפואה אלטרנטיבית

רציתי לדעת אם יש פה מישהו מקרב המועמדים והסטודנטים המשתמש בשירותי רפואה אלטרנטיבית. אישית יצא לי לדבר עם סטודנטים לרפואה הנוטלים תרופות הומאופאתיות בדרך קבע ולמען האמת זה קצת הפתיע אותי. אך האם זו באמת סתירה - או ששתי האסכולות, המערבית והאלטרנטיבית, משלימות זו את זו ? האם מפריעה לכם המשתמשים העובדה כי לחלק גדול מענפי הרפואה האלטרנטיבית אין הסברים או מנגנונים הניתנים להבנה (צ'אקרות ואנרגיות אינן הסברים מספקים) ? ובכלל, האם יש בזה משהו מעבר לאפקט פלאסיבו ?

morancho1

New member
זה אכן דיון...:)

אני כבר די עייפה אבל בכל זאת אנסה לנסח את דבריי כראוי! אני יכולה להבין אנשים שפונים לרפואה אלטרנטיבית, במיוחד בעידן שיחד עם שיכלול הרפואה, יש גם "בירוקרטיזציה" שלה ואובדן אמון המערכת הבריאות. אנשים תמיד יחפשו פתרון לבעיותיהם, ואנשים חולים, או אנשים עם משפחות חולות יכוליםבהרבה יותר קלות ל"התפתות" להבטחות שרבות מהחברות הללו מבטיחות. ניתן גם לומר שבעידן שבו אנשים רבים אינם מאמינים באלוהים, להאמין ב"תרופות סבתא" זה הדבר היחידי שנשאר להם לעשות.. לפעמים גם אמונה עוזרת בריפוי. רבים מוצאים את ה"קשר האישי" עם המטפל ההוליסטי לדוגמא, במקום שחסר להם ה"קשר האישי עם הרופא המטפל"..בכל מקרה אני לא פוסלת כל דבר שלא מזיק. למשל, רפלקסולוגיה נחשבת לרפואה משלימה וחוץ מזה שזה כייף בטירוף (ממממ...זכרונות...) זה גם די עוזר, ויש בתי חולים שמשתמשים בעזרת הרפלקסולוג בזירוז לידה למשל. בסופו של עניין צריך לבחון כל עניין לגופו, לשים לב שהוראות המטפל ההוליסטי אינן מתנגשות עם הוראות הרופא (במקרה הזה הרופא "לוקח" כמובן), ובאופן כללי להבין שכל עוד שלרפואה המודרנית אין פתרונות לכל הבעיות, תמיד אנשים יחפשו במקומות אחרים.

kontsy

New member
אחלה דיון...

נתחיל מהפן האישי - אני לא ממש משתמשת ב"רפואה אלטרנטיבית" ומעולם לא הלכתי למטפל הוליסטי, אבל התמזל מזלי לסבול ממגרנות מזוויעות במיוחד כל כמה זמן. הניורולוג שלי נתן לי תרופות מזוויעות עוד יותר שאחרי הפעם הראשונה שלקחתי אותם החלטתי שאני לא עושה את זה שוב פעם (התרופות הן לכאב בלבד אני מניחה שאם הוא היה נותן תרופות שהיו מרפאות אותי מהמחלה בסופו של דבר, הייתי ממשיכה לקחת למרות התופעות לוואי) והתחלתי לחפש פתרונות יצירתיים (קפאין, חושך...) יש שתי בעיות אפשריות עם רפואה משלימה - 1. כשהיא מנוגדת לעצה הרפואית (המערבית), ומזיקה באופן ישיר או עקיף למטופל 2. כה"מטפל" דורש סכומי כסף אדירים מאנשים שנמצאים במצוקה ונותן להם תקוות שווא כדי לשאוב מהם עוד כסף אם שני אלה לא מתקיימים (טוב אולי יש עוד הסתייגויות שלא חשבתי עליהם, בבקשה לא לצעוק שאני חד משמעית מידי...) אז בן אדם יכול לעזור לעצמו בכל דרך שהוא רואה לנכון. הרבה מאוד מהתרופות והטיפולים האלה קיימים כבר אלפי שנים ולחלק מהם, מעבדות הצליחו למצוא הסבר פיזיולוגי אחרי שרבבות רופאים פסלו אותם. אז יכול להיות שחלק מהחומרים האלה דווקא כן מועילים, פשוט עוד לא גילו איך. תחשבו על זה, גם להישתמש בעובש בטח נראה אלטרנטיבי ביותר בזמנו :)

מעולם לא

ניסיתי בעצמי. אם כי מסז' זה מאד נחמד, וגם אז - פיזיותראפיה זה הכי, אחי! במקום מסוים קצת קשה לי להשתמש בטיפול שכזה, בגלל שאני לא כל כך מאמינה בהצלחה שלו. כי אני לא רואה את זה מדעי כל כך. מצד שלישי - אני ספרטנית, רק שהמדחום מראה 39 אז חולים... לגבי האם זה אמיתי או לא? אין לי מספיק ידע לקבוע, אבל מבחן התוצאה מראה שלפעמים זה עובד. אם באמת הטיפול הרפואי הקונבנציונלי נכשל, ולמטופל יש אמצעים 0 למה לא?הרי גם מכבי וגם כללית מאפשרות קבלת טיפולים אלטרנטיביים :D תשומת ליבכם כי גם השיאצו וגם ההתעמלויות השונות באמת מבוססות בריאותית, ולפעמים מצליחות איפה שחדר הכושר נכשל. יוגה אכן מאד טובה ליציבה. ואם אנשים עושים את ההתעמלות, ומשפרים את בריאותם, שוב למה לא? אכתוב משהו מלא יותר בהמשך ;) ו DNME - אתה חייב לי תשובה על מד"א!!!

dimiorr

New member
לפי דעתי

אין מניעה שמה שמוגדר אלטרנטיבי ילך יחד עם ה"קונבנציונלי". כמובן שהכינוי הזה של רפואה אלטרנטיבית מכסה קשת ענקית של סגנונות טיפול - רק בשרשור הזה התחלנו עם תרופות הומאופאתיות ואחרי זה הוזכרו גם יוגה, שיאצו ועוד. אני חושב שאחד הדברים שבולטים בשיטות שמוגדרות כאלטרנטיביות הן התקשורת וההקשבה לחולה, ולפעמים גם העדות המוחשית לקיומו של טיפול - בהקשר של טיפולים במגע מול מתן תרופות שלוקח זמן עד שהן משפיעות. אתן דוגמה מהנסיון האישי שלי: בעקבות אבחון שהתברר כשגוי לחלוטין לבעיית כאבי ראש, קרו הדברים הבאים: רופאים הודיעו לי ולמשפחתי שאני יכול למות בכל רגע (!!), נאלצתי לשוב ארצה מצדו השני של העולם בליווי רופא צמוד, נפגשתי עם מספר לא קטן של רופאים בארץ שלא ידעו לאבחן אותי ובמקום להיות יצירתיים או לגלות איזושהי תושיה (שבתור פציינט ציפיתי את זה מהם, וזה העניין פה), האכילו אותי בארבע סוגי תרופות שונות למשך כחצי שנה שלא עשו כלום. בסוף הלכתי לייעוץ של רפואה אלטרנטיבית והפנו אותי למטפל שתוך 20 שניות אמר לי מה היתה הבעיה ולאחר סדרת טיפולים באמת העניין הסתדר. בדיעבד, את אותו אבחון אפשר היה לעשות בעזרת צילום רנטגן פשוט אבל בערך עשרה רופאים, חלקם מנוסים ובעלי שם, לא חשבו לבצע אחד כזה. למה? זה נראה במבט לאחור כדבר המתבקש ביותר....אבל כל הזמן ניגשו לבעיה מכיוונים אחרים למרות שלא הניבו תוצאות. אך ורק מהנסיון וללא היכרות עם אופי הלימודים, אני נוטה לחשוב שהרפואה הקונבנצליונלית היא מאוד שיטתית ותבניתית, ובזה היעילות וגם הבעייתיות שבה. כמובן שזה לא מקרה מייצג אבל תחושתי כפציינט כן מייצגת. וכאן העניין - כאשר יש אדם שסובל במשך הרבה זמן מבעיה שלא נפתרת / מגלה שיפור , הגישה מזוית שונה לתופעה עשויה להועיל. הרבה אנשים שפונים לאלטרנטיבה פשוט מיואשים ממצבם, ואני לא אהיה מופתע אם קיימים רופאים שיש בעיה להגיד "אני לא יודע" ובמקום זה הם דוחפים תרופות סתם. לא כל מה שלא ניתן להסביר כיום באמת לא עובד (אפילו אם מדובר באפקט פלסבו), ואני חושב שחלק ממומחיותו של רופא היא לדעת להפנות את המטופל גם לגישות אחרות כל עוד זה לא מזיק למטופל עצמו.

Phrenum

New member
מאד מאד תלוי...

באיזה סוג של רפואה משלימה (אני מתנגד למושג אלטרנטיבית, אין פה שום אלטרנטיבה) מדובר. אם מדובר בעיסוי עם שמנים ארומטיים תוך כדי הנחת אבנים חמות והרחת נרות זה יכול להרגיע ולהיות ממש כיף, למרות שאין לי מושג מה הקשר בין זה לבין רפואה. אם מדובר בהומאופת שנותן מים בעבור סרטן, אז אני חושב שהוא צריך להתבע על שקר בפרסום. בכל מקרה, מרביתם המוחלטת של הדברים ברפואה המשלימה בלתי מוכחים ולמעשה חסרי כל בסיס מדעי. חלקם אף חסר כל משמעות הגיונית ומזיק.

למעלה