עוד הישג מדיני גדול למשרד החוץ-

dov12

New member
בודאי השקרן היה מעביר

אותם לצידו כמובן שהכוונה לאלילך ביב . או שרה נתניהו היתה זורקת נעלים באו"ם מה דעתך שנשלח את יחיאל חזן להחליף את המערכת ומיד במקום עשרות מדינות תומכות בהחלטה היו עשרות מדינות מתנגדות

Haemek

New member
עוד כשלון של קדימה

עוד מחדל של קדימה ועוד ועוד. ועל מה כותב הכותב "נכון אבל ביבי הוא שקרן ושרה נתניהו גם היא אשמה". וזה החומר שהצביע לקדימה, מה הפלא שאנחנו נראים כך" לאיזה שפל הגענו? גם נכשלים שוב ושוב וגם מאשימים את כל העולם.

trigotrigo

New member
העולם יכול לקפוץ לנו

מה שבטוח, אנחנו נדאג לעצמנו לפני שהעולם יעשה ועידת אוויאן 2

ציפת שהאליל שלי יהיה אהוד ברק?

שהיה מיישם את ההחלטה עוד לפני שהציעו אותה?
ומה דעתך שנשלח את פרץ לאו"ם? הוא עוד עשוי להתבלבל עם האנגלית ולהצביע בעד ההחלטה

trigotrigo

New member
או"ם שמום

זו לא הפעם הראשונה שהאו"ם מצביע ומקבל החלטה שמשפילה את ישראל. זו גם לא הפעם הראשונה שישראל הולכת להתעלם מהאו"ם, שבינתיים שלח כוחות ללבנון כדי לירות על מטוסי צה"ל במקום למגר את חיזבאללה, שקרא לציונות גזענות (והיה זה הרצוג, כזכור לכם, שקרע את המסמך מעל במת העצרת), ששלח משקיפים לעזה ואפשר לחמאס לא להכיר בישראל.. ההחלטה הזו היא אמנם נקודת ציון כלשהי, אך היא סתם פתק תחוב.. האו"ם יכול להגיד הרבה דברים, אבל הוא לא עושה יותר מדי.

עשוה, לא עושה..

זה לא משנה את העובדה ש-157 (!!!) מדינות לא מכירות בגבולה הנוכחי של מדינת ישראל. לא מכירות בי-ם כבירת ישראל וחושבות שהסיפוח והחלת החוק האזרחי על מזרח י-ם לא לגיטימית. דרושה כאן עבודה רצינית של משרד החוץ. נכון, מעמדה של ישראל בעולם מעולם לא היה טוב במיחד, אך 7 מדינות בלבד מכירות בגבול הקיים של מדינת ישראל, והן: ישראל, ארה"ב, אוסטרליה, איי מרשל, מיקרונזיה ופלאו ונאורו. אף לא אחת ממדינות אירופה לא התנגדה להצהרה. אינני בקיא ברמת התמיכה ההיסטורית בישראל אבל אני חושב שמדובר פה בשפל חסר תקדים. עד כמה שההצהרה חסרת שיניים ועד כמה שהאו"ם הוא גוף "בלתי רלוונטי" (שזו דווקא הגישה ההפוכה מזו הכתובה במגילת העצמאות כלפי האו"ם) המצב של ישראל ותדמיתה של ישראל בעולם הם לא משהו שמשרד החוץ ראוי להתפאר בו.

trigotrigo

New member
המצב שלנו מעולם לא היה מזהיר

כולם שמחו וצהלו על תוכנית ההתנתקות, אמת, אבל בסופו של דבר זה רק היה בשביל מזג אוויר טוב בעצרת ההיא, לפני ששרון נפל לתרדמת.

זה היה ככה מאז ומעולם...

אני ממליץ לך בחום לעקוב אחר החלטות האו"ם בנוגע לגבולות א"י מאז כ"ט בנובמבר, הפתעה מצפה לך. התקופה היחידה שהמצב היה שונה ומעודד זה היה בתקופת ממשלת רבין ז"ל וגם אז היה מדובר על 100 נגד ישראל במקום 150.

Fasz

New member
האו"ם לא מדאיג אותי

מה שמדאיג אותי, הוא הרפיסות, וחוסר האינות של שרת החוץ הכושלת ציפי לבני. אין דוברים הגונים בשום ערוץ טלויזיה זר (בטלוויזיה הגרמנית בכלל לא זוכה לאף התייחסות מעמיקה), וזאת כאשר ערוץ הפרופוגנדה האיסלאמו-פאשיסטי, אל ג'אזירה, יוצא בגרסה אנגלית. מדיניות חוץ? לא במדינת ישראל.

טשאפק

New member
העצרת הכללית היא הגוף החלש ביותר

רק ההחלטות של מועצת הבטחון מאפשרות נקיטת צעדים מעשיים כמו סנקציות.

ההחלטה הזו היא החלטה שהתקבלה

בעצרת האו|ם, שנה אחרי שנה, כל שנה, מאז קום המדינה. זה חדש לך שהאו"ם דורש מישראל לסגת משטחים?
זה לא קשור לממשלה ולא קשור למשרד החוץ, זה קשור לכך שהאומות בעולם חושבות שהשטחים הנ"ל הם שטחים כבושים.

אודה לכם אם..

תוכולו לקשר אותי להצהרות דומות בעבר, יהיה מעניין לראות אם גם אז אף לא אחת ממדינות אירופה תמכה בריבונותה של מדינת ישראל על מזרח י-ם או רמה"ג.

צריך למצוא קישורים להחלטות ההצהרה

של האו"ם. אני יכול להגיד לך אבל, מזכרון, שבתקופה שנתניהו היה ראש ממשלה - בהצהרות האלו התומכות היחידות של ישראל היו ארה"ב ומיקרונזיה. בגלל זה מיקרונזיה נחשבת לחברה הכי טובה של מדינת ישראל

טוב לשמוע../images/Emo13.gif

ובכל זאת אודה למישהו באם יתקל באחת מההצהרות הללו להפנות אותי אליהן בעזרת לינק.

טלמ

New member
לא משנה מה משרד החוץ יעשה

ההחלטה הזאת תחזור על עצמה מדי שנה. ואת האמת...למי אכפת? זה כולה האו"ם החסר תועלת. משרד החוץ שלנו מתפקד בצורה מעולה בלי כל קשר. וההחלטות באו"ם באמת לא מעניינות אפחד.

gershon17

New member
ההחלטה בהחלט חסרת משמעות

אבל מאיפה ההצהרה ש"משרד החוץ מתפקד בצורה מעולה"? מה משרד החוץ עושה כל כך טוב? אפילו הכרה בינלאומית בפעולה בעזה (שנועדה למנוע ירי על אזרחים ישראלים - ירי שנמשך גם היום) משרד החוץ לא מצליח להשיג. מה כה מעולה בו?

למעלה