עוד המתמחה בפגיעה בעבודה, דחוף!!

shiribac

New member
עוד המתמחה בפגיעה בעבודה, דחוף!!

שלום רב, אני מעצבת גרפית נפגעתי בעבודה בשורש כף היד. איך אני מגיעה לעורך דין המתמחה בפגיעות אלו ובתביעה לביטוח לאומי. היכן אפשר לראות פסקי דין בנושא זה? תודה שירי

צאט ניק

New member
לא נראה שמותר להפנות כאן לעורכי דין

בכל מקרה חשוב שתפרטי יותר. אם מדובר בפגיעה חד פעמית (מכה, חבלה וכו') זה עניין די פשוט. אם את טוענת לפגיעה מתמשכת זה עניין מסובך יותר. תורת המיקרוטראומה קוראים לזה וזה די מסובך לקבל הכרה בעניין כזה כתאונת עבודה. בעניין זה אם את רוצה להחכים בעצמך אני ממליץ על ספר נחמד בשם רמ"ח ושס"ה-סוגיות בתאונות עבודה של ד"ר שאול קובובי נראה לי שתוכלי למצוא אותו בספריה של כל פקולטה למשפטים באוניברסיטה.

shiribac

New member
אכן מדובר במיקרוטראומה, איך אני

מגיעה לעורך דין המתמחה בכך? איך אני משיגה פסיקות שנפסקו לאחרונה בנושא?

מיקורטראומה

שלום לך, הכי טוב, זה לשאול אנשים מסביבך. תתפלאי לדעת שיש אנשים שאת מכירה, שעברו תביעה כזו או התנסו במצב דומה. אני ממליצה למצוא עו"ד שמומחה בתביעות למוסד לביטוח לאומי. אין זה אתי מצידי ו/או מצד גולשים אחרים להמליץ על עו"ד. בד"כ מאגרי המידע של פסיקות ביהמ"ש נמצאים בתוכנות מחשב שהגישה אליהם הינה בתשלום, ובד"כ מצוייה בשימוש עוה"ד שמתמחים בנושא. במקרה כמו שלך, מאוד לא רצוי לנסות ולגשת לביטוח לאומי לבד ללא ייעוץ. בברכה,

זה לא דווקא מיקרוטראומה...

זו - כנראה - מחלת מקצוע. (מדובר בתסמונת התעלה הקרפלית?) ובענין מחלת מקצוע - קל יותר לשכנע את המל"ל להכיר בזה מאשר במיקרוטראומה. אם העבודה כמעצבת גרפית דורשת הרבה עבודה עם מחשב, כמו הקלדה או הזזת עכבר תכופה, ואם אין גורמי סיכון של מחלות שאינן קשורות לעבודה שיכולות להביא לפגיעה הזו - אז כנראה יהיה קל לשכנע את המל"ל שמדובר במחלת מקצוע, ואז לא יהיה צריך בכלל עו"ד. ובהזדמנות זו - ברכות לפורום החדש ולמנהלתו.

yg28

New member
ייעוץ ראשוני ע"י עו"ד

הנה דוגמה טובה למה כן כדאי וצריך להתייעץ עם עו"ד לפני שפונים לרשויות. ניסוח התביעה בטופס למל"ל יכול לחרוץ גורלות. כדאי מאד מאד לנסח את השורות הבודדות בפירוט הפגיעה על מנת לא להיתפס לטעות שיכולה לעלות בהרבה כאבי ראש ואף ממון רב מאוחר יותר. לכן, כדאי מאד להתייעץ עם בעל מקצוע שמתמצא בתחום כדי לפחות לדעת מה לא לכתוב.

למעלה