עוד הפעם בומים?!

עוד הפעם בומים?!

הפעם באיזור ירושלים... ותסתכלו היום בערוץ ההיסטוריה יש תוכנית בסביבות השעה 5 בערב על "ניסוי פילדלפיה"...לא להחמיץ!!!

אני גר בירושלים

בגבעה הצרפתית שזה בצפון העיר ולא שמעתי שום בומים...ואני גם לומד ליד הטיילת שזה בדרום העיר....

sns 7

New member
הבומים האלה

הופכים להיות חלק משיגרת החיים שלנו... בצהרי היום הורגשו בתרדיון, הערב בשש בקרית חיים. היות וכבר נהיר לנו מה זה אומר, אני לא מתרגשת.

Gilliana

New member
ורק כדי לחזק את דבריך...

עושה רושם שגם אי שם בצמרת הצבא הגיעו למסקנה שאין טעם עוד בשמירת הסוד הידוע זה מכבר לכולם והחשיפה הרשמית מגיעה. קראו את הדברים הבאים... ואגב, זה היה די צפוי שזה עומד להגיע נוכח העובדה שבחודשים האחרונים אף אחד אינו טורח עוד לשמור על חיסיון וכלי הטיס הללו מעופפים להם חופשי ולעיני כל בשמי מדינת ישראל.

9000 קמ"ש?????

בטוח שהפנים של הטייס הראשון שיטוס במטוס במהירות כזאת לא ימרחו קליל על הכיסא כמו חמאה על קרקר??? זה מטורף! תחשבו מטוס במהירות כזאת נכנס באיזה בניין גדול...וואי וואי...

Gilliana

New member
בטוח לגמרי ../images/Emo13.gif

טסים במהירות הזו כבר למעלה מ-15 שנה, זו בסה"כ החשיפה הרשמית של העניין (ע"ע אורורה).

אוהו! עדיין סיפורי אורורה?

סגרנו שזה מטוס ריגול לא? אז לא נדמה לי שהוא טס במהירות כזאת גבוהה

Gilliana

New member
מה זאת אומרת לא נדמה לך?

קשה להבין למה בדיוק אתה מתכוון.

Gilliana

New member
הגזמת עכשיו לגמרי...

א. איזה מטוס הוא הכי מהיר בעולם נכון להיום באופן רשמי ואיזה מן מטוס הוא? תשובה: SR-71, מטוס ריגול (מאך 3) ב. דווקא נטוס ריגול זקוק למהירות כזו יותר מכל מטוס אחר כדי לאפשר גיחות מהירות לצרכי סיור וזיהוי מטרות. בשורה התחתונה - בדיוק להיפך, המהירות הגבוהה נדרשת דווקא למטוסי ריגול.

לא נראה לי שמטיסים את זה היום:

"הציפור השחורה" הייתה סודית לפני 20 שנה עד שהרוסים הצליחו ליירט את את אחד המטוסים ואז זה כבר כולם ידעו שזה קיים ולפי מה שידוע לי הפסיקו להשתמש בזה... אם היום יש מטוסי ריגול הם צריכים להיות הרבה יותר מתקדמים וגם הם טסים במהירות הרבה יותר גבוהה מ-3.5 מאך... רוב הסיכויים גם שהם מטוסים ללא טייס, "האורורה" נחשדת ככזאת, כי לפי הספקולציות שמסתובבות הם טסים במהירות מעל 15 מאך וזו מהירות שקשה מאוד לבן אנוש לעמוד בה או לשלוט בה, אלה אם כן הטייס היה פעם אסטרונאוט...

לא מדוייק...

מטוס הSR-71 (הציפור השחורה) סודי גם היום. המטוס הוצא משירות בתחילת שנות ה-90 בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית בלוויני הריגול שסיפקו תחליף ל SR-71 ובעקבות עלויות התחזוקה הגבוהות מאוד של המטוס. מעולם לא הופל או התרסק מטוס מדגם זה. מה שאת מדברת עליו זה ה-U-2 שמטוס אחד כזה הופל בשנת 1960 ע"י טיל נ"מ רוסי. לפי מה שאני יודע, ה U-2 עדיין נמצא בשירות פעיל.

Gilliana

New member
כמה תיקונים ותוספות

א. "אורורה" לא טסה ב-15 מאך, זאת כבר באמת סתם תאוריה מוגזמת. מדובר על מהירות של מאך 7 עד 8 שנמדדה בעבר ע"ע השירות הסיסמוגרפי האמריקני. בפירוש לא מדובר במטוסים ללא טיס שכן אלו מטוסים עצומי מידות ולא מזלטי"ם. ב. הבלקבירד הוצאו מהשירות סמוך להכנסת ה-"אורורה" בתואנה שהצורך בהם נתייתר בעידן הלווין, טענה שהיא מגוחכת לחלוטין מכמה וכמה סיבות - הן טכניות והן כלכליות. ג. אני מתארת לעצמי שיש כיום כבר מטוסים מתקדמים יותר מהאורורה, סביר להניח שחלקם באמת כפי שאת אומרת - מזלטי"ם. ואכן - בשביל לטוס במאך 15 בהחלט צריך הכשרה של אסטרונאוט או לפחות הכשרה ייחודית שאני בטוחה שקיימת.

למעלה