עוד הפעם רבנו, ובא לי להקיא מהסיטואציה

alice1803

New member
עוד הפעם רבנו, ובא לי להקיא מהסיטואציה

כל המערכת יחסים התלותית הזו, מגעילה אותי כבר, ואני לא מבינה למה הוא לא משחרר אותי וזהו, הרי הוא לא טמבל גמור, והוא רואה שזה לא מוביל לשום דבר רציני, ובטח שלא לחתונה (כי אני סולדת מחתונות), ולא הצלחת לשכנע אותי.
אז גם לי נורא קשה לשחרר, וזו אשמתי, כי המשכתי את הקשר הזה, והמשכתי לבוא אליו, תוך כדי התעלמות מרגשותיו כלפיי, למרות שגם אני נתתי לו המון מעצמי, ושיתפתי אותו בהכל.

עד הפיצוץ בינינו אתמול בערב, מול החברים שלו, למה אתה רב איתי מולם? למה להביך אותי, ואחרי זה להתנצל כאילו כלום לא קרה? זה נורא עיצבן אותי, אז קמתי והלכתי, מבלי לומר מילה, לא רציתי להמשיך את הוויכוח המטומטם הזה שהתחלנו.

הסתמסנו עד 3 בבוקר, וניסיתי לרכך אותו, ולהסביר לו שאנחנו צריכים להפסיק את הקשר הזה, כי אין ברירה, זה תמיד מתפוצץ, ולא מתאים לי שזה קורה מול חברים שלו, וגם שהוא גר אצל ההורים בגיל 39, ואין פרטיות כל הזמן.
אז אם כמה שזה קשה, זה רק בראש שלנו, ושיהיה לנו יותר קל עם הזמן, כמובן שהוא כתב שאני מדברת שטויות.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
את עושה איתי תחרות?

&nbsp
אותו סיפור בקטנה עם בת לא זוג שלי....וואו מתסכל מעצבן מבלבל תרגשות ואת המח ..
&nbsp
השאלה שלך ושלי היא לא למה הם לא משחררים....למה אני ואת לא משחררים..אצלי זה רגשות כעת שגאו...אצלך אני לא יודע מה ..ועדיין זה תלוי רק בנו...רק בך
&nbsp
כאילו מה זה הקטע? מנגנון הרס כזה שנכנסים לקשר לא טוב סובלים ושותקים..נפגעים..מתנתקים מזוגיות שנים....וחוזר חלילה..אני חושב זה הדפוס
אולי אותו הדפוס שדיברת עליו של הרס עצמי....
&nbsp
מא שאני יכול לאמר לך ולעצמי יחד..זה לקחת בידיים את המצב להחליט שזהו הקשר לא מתאים לא יוביל לכלום ושהיום כבר לא מתים מאהבה ולמדנו להסתדר גם לבד אם לא אז זה בתהליך ..ואנו חזקים..וגם שמגיע לנו יותר טוב.
&nbsp
וגם למה לחיות בגלל הפחד מקשר אמיתי כולל חתונה התחייבות וכו'..כי מה? האמת לדעתי הפחד לא אמיתי ..הזמן האחרון מוכיח לי שאפשרית זוגיות ורוצים אותנו...
&nbsp
מספיק שיצאתי פעם אחת למפגש שלא של נכים כבר 2 בקשר איתי משם..הבת לא זוג עם כל הבעיות הזכירה שאני יודע להיות בקשר הפרעה או לא אני שווה בהחלט...
&nbsp
בואי נחליט יחד לא לפחד ושמגיע לנו יותר נחתוך את הקשרים לא קשרים..ובעז"ה גם תבוא זוגיות הרבה יותר טובה? ...
&nbsp
חג שמח :)

alice1803

New member
וואוו הלוואיי

זה בהחלט דפוס התנהגות שחוזר על עצמו מאז שאני זוכרת את עצמי, וברור לי שיש סיבה, אבל היא חבויה בתוכי, והיא מתפרצת כרגישות מטורפת.
אני חושבת שזה קורה גם בגלל שאנחנו כל הזמן מנסים להתחמק ממחויבות וממערכות יחסים רציניות, כזו שדורשים מאיתנו המון יחס ותשומת לב.
&nbsp
כי אולי אנחנו יודעים בתוך תוכנו, שאנחנו בכלל לא יודעים מה אנחנו רוצים, ומה טוב לנו.
אנחנו צמאים לקשר בסופו של דבר, ומישהו שמספיק עקשן ולא מוותר, יצליח להיכנס לנו ללב, ולגרום לנו לרצות קשר איתו, ואנחנו מתנחמים בזה קצת, נאחזים בזה, שזה נחמד לבלות עם עוד מישהו/מישהי, ולא רק לבד כל הזמן.
&nbsp
אבל תמיד הצד השני ירגיש מתוסכל, או ינסה לגרד מאיתנו תשומת לב והתלהבות, ובסופו של דבר יתחיל לבוא אלינו בטענות, כי ההתלהבות שלנו לא מגיעה בעוצמה שהם מצפים לה מהקשר הזוגי.
&nbsp
אנחנו מתלהבים מלחלוק ולשתף אנשים אחרים, שהם קצת כמונו, הם מצפים לה, ואז מתרחש פיצוץ, וזה לא אומר שלא איכפת לנו מאותו האדם, אנחנו נקשרים לאנשים, אבל לא יכולים לחוש שוב כאב של נטישה.
&nbsp
וברגע שהצד השני אולי מראה קצת קרירות, אז אנחנו עלולים להרגיש מין נטישה, ואז אנחנו מתגעגעים לאותו האדם, ועצוב לנו, ואנחנו גם לפעמים כועסים על עצמינו נקשרנו בצורה כזו, שקשה לנו לשחרר.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
חשבתי על עוד משהו ..

&nbsp
אולי זו גם סיבה ..התחושה של חוסר הסיפוק שיש בהפרעה...כאילו כל החיים חשים שחסר משהו ..קטעים קצרים בחיים נראים בקטע של הכל טוב..ורוב הזמן מרגישים משהו חסר
&nbsp
לא שלמים עם עצמינו מה אנו רוצים יש את השד המציק הזה שלא נשאר בבקבוק...
&nbsp
שאני קורא וחושב איתך ..זה גם נראה לי מפריע לזוגיות ..כי גם שם לכאורה מאוהבים רוצים לעשות טוב וכל זה...והשד עושה עננה שחורה שמעכירה את המצב...ואז מרגישים שחסר משהו בקשר ..נהייים ספקניים...וזה יותר תשדורת שהצד השני מחזיר ..במיוחד
&nbsp
אם ממילא בוחרים במישהו בתבנית של הראש של לא יצא מזה קשר אמיתי אבל כן צריך משהו אז "זורמים" ..
&nbsp
המערבולת נוצרת גם מזה אני חושב..אני שם לב לזה כי חלק מהשיקום שלי זה למצוא את המקום של לראות את הטוב..לראות את מה שיש ולהבין שמה שיש זה טוב..ולהרגיש גם שמגיע לי טוב כי אני טוב..למרות שאולי עשיתי גם דברים לא הכי טובים..אבל זה מההפרעה...לא מהאני האמיתי.
&nbsp
לדעתי, להגיע לזוגיות ממקום שיותר שלמים עם עצמינו עם יותר תחושת מגיע לי ואני מאמינה שאפשר ואני יכולה וכל הספקות מחשבות וחוסר ביטחון ופחד שהילדים יצאו כמוני...ובכלל מה אני יכולה בזוגיות להיות? (שהתשובה היא כן בהחלט ואת אדם טוב לב מדהים ורגיש שמי שיזכה בך ירוויח אליס) ...זו השאיפה ...כי את כל זה כולנו יכולים ומגיע לנו
&nbsp
חג שמח :)

alice1803

New member
תודה ירון, ואתה צודק שמשהו תמיד חסר

כאילו אני בעצם אף פעם לא אהיה מסופקת ומרוצה, משום דבר בחיים שלי, תמיד משהו חסר, וזו אהבה עצמית, ויותר פאסון.

MindfullEye

New member
על מה הוא כתב שזה שטויות?

על זה שבנאדם בן 39 לא אמור בשום צורה לחיות עם ההורים שלו? אם זה מקרה מיוחד והוא נגיד, מטפל בהם, הם חייבים אותו אז זה מוצדק... אבל נשמע ממה שכתבת פעם שההפך הוא הנכון.
&nbsp
תעשי לו GHOSTING והוא יעבור הלאה במוקדם או במאוחר.

alice1803

New member
אתה מתכוון שאני איעלם לו מהחיים וזהו?

נעלמתי לו כבר פעם אחת, לפני חצי שנה, אחרי שהיה לנו פיצוץ, ולא עניתי לו להודעות ששלח לי, שהיו כוללות הרבה מניפולציות ריגשיות, רק שאחזור להיות בקשר איתו, ועכשיו שוב זה קורה.
הבעיה איתו, שהוא בסה"כ בנאדם טוב, שתמיד רצה את טובתי, ותמיד מנסה להשלים את הפערים בינינו, בזה שהוא מנסה לרצות אותי כל הזמן, ואני יודעת שהוא דואג לי.
&nbsp
אבל כבר שנה וחצי שאנחנו כאילו "ביחד", ואף פעם לא קראתי לו "חבר שלי", או בן זוגי, בחיים לא הזמנתי אותו אליי הביתה, אף אחת מהחברות שלי לא ראו אותו, כי תמיד היה מין ידיד כזה, שנהנה בחברתי. אז נקשרתי אליו.
&nbsp
בסופו של דבר, הוא כן הצליח לשכנע אותי לבוא אליו אתמול, כי הוא כתב שהוא רוצה לראות אותי, ולדבר איתי, אבל בסוף הוא לא אמר מילה, הוא פשוט התנהג כאילו כלום לא קרה, ואז חבר שלו בא, וישבנו וראינו טלוויזיה, וגם אחרי שהחבר הלך, הוא פשוט התנהג נורא מוזר, וכאילו השתתק.
נשארתי עוד קצת, בשביל לתת לו הזדמנות לדבר, אבל הוא פשוט הרגיש שאני מרוחקת ממנו, ואולי מאוכזבת מההתנהגות שלו, אז הוא שאל אם אני נשארת לישון, אמרתי לו שלא, והלכתי הביתה.
אני כבר לא עצובה.
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
צר לי לאמר לך את במיץ של הזבל..

את פשוט שם יש לך רק לטפס מעלה..ואני יודע הייתי שם.

כל הפוסטים שלך דבר אחד לא אמרת...פשוט לא אמרת..

לא אמרת שאת מחפשת את מה שבאמת לטובתך...!

וגם לא לקחת אחריות הוא עשה לי הוא אמר לי...הכל הוא איפה את אליס?

אני קצת יורד עלייך אני יודע...אבל ראבאק? כמה זמן תחיי בהכחשה בפחד מרגשות באיזה תירוצים של אני לא בעד חתונה ובבל"ת כזה?

את יכולה עד מחרתיים לאמר את זה...אני הייתי שם מכיר הכל ...ואין דבר כזה שגבר או אישה ..לא רוצים זוגיות זה שקר.
כולנו בנויים רגשית ופיזית לקשר..עובדת חיים!

אז אליס יקירה הגיע הזמן להתעורר...ההפרעה לא תירוץ יש חולי נפש נשואים ומרוצים..פנימיזם ? אני לא קונה את זה..ואת לא לסבית כנראה...
תתחילי לעשות חשבון ומהר איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים...לבד בתוהו ובוהו שכולו שלך..ובאשמתך? או נשואה עם בעל ילד או שניים...

הכל בחירה שלך ..להתקע או לצאת לחיים! ואת יכולה להגיע לכל מה שאמרתי ויותר..כולנו פה..אין נשמה שנולדה לבד..תמיד יש את החצי השני שרק מחכה לך..

זה נכון לך ולי ולכולנו פה וגם למי שקורא מהצד...!

קדימה אליס להתעורר השעון מתקתק!

alice1803

New member
כן ולא, אבל ברור שצריכה להתעורר

אני במיץ של הזבל כבר כל כך הרבה זמן, שאני לא זוכרת משהו אחר, וברור לי שאני צריכה להתעורר, אבל זה לא קורה, ניסיתי לשנות את הסיפורים שאני מספרת לעצמי בראש, אבל זה לא עובד לי.
&nbsp
העיניין הוא, שזה לא ממש משנה אם דרך החשיבה שלי הוא נכון או לא, ואם אלו רק סיפורים שאני מספרת לעצמי, כי בשורה התחתונה, זה מה שיש כרגע, וזה מה שאני מרגישה, ואני לא יכולה להיאבק ברצונות האלו יותר, ובקונפליקט הזה, זה מעייף אותי.
&nbsp
אז אם יש לי רעידות בגוף ובחילה ופחד בכל הגוף, בכל פעם שמזכירים את המילה חתונה או זוגיות ומערכת יחסים רצינית, אז כנראה שזו האמת שלי, וזו המציאות שלי, וללכת נגדה רק תגרום לי לרצות יותר לברוח.
אתה לא חושב?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
פה אולי את צריכה לשקול טיפול תרופתי

&nbsp
נגד החרדות..זה החלטה שלך עם פסיכיאטר.
&nbsp
בעיניין עצמו...תשמעי את הולכת עם שק..אבנים על הגב ומטפסת על ההר..זה המצב שלך עכשיו. סזיפיות...פשוט ללא תכלית
אני יודע שאת יכולה לעשות את המאמץ להוריד אבן אבן..ולרדת מן ההר...החיים שם בפכר החמים נעים מחכים לך..
זו החלטה רק שלך ..היכולות קיימות את לא מוגדרת עם מחלת נפש חשוכת מרפא...הפרעת אישיות ברת שינוי..זה כולנו יודעים כבר...
&nbsp
ויש בך שינוי לטובה כבר זמן מה...את הרבה פחות סוערת ויותר עוזרת ויותר תווה עם עצמך על עצמך...וזה טוב..כי אי שם עמוק בפנים את יודעת את הדרך ואת הנכון..רק השק המאמץ והמבט לכיוון הלא נכון..עם העיניים..מטעה אותך..תסתכלי עם הלב..הוא יודע לאן ללכת...עם הראש תגשימי את המטרות..
&nbsp
אותה אנרגיה..בדיוק לסחוב שק לשווא או לעשות מאמץ לזרוק הכל וללכת חופשייה...:)

MindfullEye

New member
יופי

נשמע שהוא די אינפנטיל שלמד בחיים לטאטא בעיות עד להדחיק אותן מבלי לטפל בהן. כיף בחיים זה חשוב אבל זה לא בהכרח אומר עתיד כלשהו...
&nbsp
וכן מה שירון כתב...

alice1803

New member
מסכימה, למרות שאני מעריכה את מה שנתן והעניק לי

שזו תחושה נעימה שמישהו ממש רוצה לחבק אותי חזק חזק

MindfullEye

New member
כן זה תחושה טובה

וטוב שיש לך את העניין הזה של הכרת תודה. בכל מקרה מאחל לך שכל קשר שלא יהיה לך שיהפוך לבריא או שיהיה בריא מלכתחילה

alice1803

New member
הלוואי, כנראה שזה לא יקרה אם אני חושבת שלא מגיע לי

יש לי בעיה.
הבעיה היא בראש.
הבעיה היא ברגשות, כי אני מתבלבלת כל הזמן.
אני כמעט ולא מתאהבת, רק נדלקת, כי אני תמיד בורחת ממי שמוצא חן בעיני, כי בסוף תמיד מתאכזבים ממני.
אז אני מסתפקת באהבה חד צדדית.
כלומר, אם מישהו מוצא חן בעיני מבחינה חברותית, ואני יודעת שבאמת איכפת לו ממני, ושהוא מבין אותי, ושאפשר לדבר איתו על הכל, אז נורא כיף לי להמשיך לבוא אליו, ולשבת איתו, וסתם להעביר את הזמן.
אני מרגישה נוחות, וממשיכה להיפגש עם אותו האדם (ואני לא מערבבת סקס עם אותם חברים), כי מראש אני לא ממש נמשכת אליהם.
אבל אז יוצא שאותם בחורים כועסים עליי בסופו של דבר, ומתנתקים ממני, כי אני מבלבלת אותם, או כי הם חושבים שאני רוצה קשר רציני איתם.
אבל בסוף הם רואים שזה לא זה, ואז הם לא מדברים איתי יותר, ואני נפגעת, ונשארת לבד.

MindfullEye

New member
מממ...

לא יודע אם הבעיה היא לגמרי בראש (או רק בראש) כי יש פה שני צדדים. אני לא יודע מה האישיוז של אותו בחור, אבל אם הוא נמצא איתך הרבה זמן כשבשורה התחתונה הוא רוצה משהו מסויים, מבלי שהוא אומר את זה במפורש - אז גם לו יש בעיה.
&nbsp
באיזה אופן את אומרת שאלה שאת מתאהבת בהם מתאכזבים ממך? אם את מתאהבת בהם האם מערכת יחסים אינטימית זה משהו שהיית שמה על הפרק (ז"א, האם זה היה עולה אם לא היית בורחת?)...
&nbsp
אני האמת גם הייתי לבד הרבה שנים בין הפוגות של מערכות יחסים די סוערות והאמת שהיום אני הרבה יותר מווסת מבחינת רגשות ככה שנגיד אנשים חדשים שאני מכיר, אני לא בא "לטרוף" אותם על ההתחלה, והכל יותר מאוזן. אני לא יודע לומר למה זה ככה חוץ מהטיפול שעשיתי. אולי זה פשוט משהו שבא עם הגיל... גם עם הגיל הפסיקו הפוזות של... לא להחזיר שיחות ולחשוב שאתה.. HIGH SOCIETY וכל מיני בולשיט. לא'דע

alice1803

New member
היי

מערכת יחסים אינטימית עם מישהו שאני מאוהבת בו, ושאני יודעת שזה חד צדדי, עלול לפגוע בי בסופו של דבר, כי אותו האדם ירגיש פנוי, גם לחפש בחורות אחרות, ואני לא בקטע של להתאהב במישהו כזה, אני צריכה בלעדיות חחח, כלומר, חייב להיות לי ולו קשר הדדי בקטע הזה.
&nbsp
וכאישה אני מודה, שאני לא יודעת איך להתנהל במערכת זוגית, ונוטה לברוח כשמשהו "ממש טוב" קורה, ולפעמים עושה את ההיפך ממה שמצפים ממני, בכדי להרחיק את אותו האדם ממני, אני יודעת שאלו פחדים.
אני לא יודעת איך לגרום לדברים לקרות, או איך להוביל אותם למקום בטוח, שבו אני אוכל להרגיש שזה זה, ואז לשחרר את המושכות, או לשבור את החומה.
אבל אתה צודק שזה משתנה קצת עם הגיל.

למעלה