עוד הפעם שלילי...

Caitriona

New member
עוד הפעם שלילי...

הפעם גם ממש הופתעתי. אחרי סבב מוצלח מאוד- הורמונים ברמות טובות, 13 ביציות, 11 הפריות ו 9 עוברים- סה"כ סטטיסטיקה טובה, לא?.
רירית עבה, אצלי אין שום בעיה- עברתי כבר את כל הבדיקות האפשריות (למעט בדיקות מעמיקות קרישיות, אבל הרופא שלי טוען שממילא הבדיקות דם הרגילות לקרישיות תקינות ואין שום רמז שצריך לברר את זה), אני גם בת 33- זה לא כזה מבוגר! הבעיה היחידה היא זרע.
החזרנו עכשיו שני עוברים טריים, מה שאומר שיש לנו עוד 7 מוקפאים שבהם בכלל אין לי אמון- לפני שנה שאבו לי 32 ביציות והקפאנו 11 עוברים, אף אחד מהם לא תפס אבל לדעתי כל הסבב ההוא היה דפוק.
בקיצור, אני כבר ממש מיואשת. למה זה לא תפס??
ואם זה לא תפס, כשכל הסיכויים היו לטובתנו, למה שמשהו אחר יתפוס?
מה עושים?
אני ממש עצובה. בעלי אומר שאולי צריך להיות ממש ממש מיואשים ופסימיים בשביל שזה יתפוס. אני פוחדת שבסוף עודף שליליות תשפיע לרעה. אבל כמה כבר אפשר להיות אופטימיים?
אוף.

anguly

New member
אני מצטערת מאד לקרוא

לא תמיד ברור למה סבב שנראה שהכל בו הולך טוב, בכל זאת לא מצליח.
יכולות להיות כל מיני סיבות.
&nbsp
בכל מקרה לי דווקא מוקפאים עבדו מאד יפה ונקלטו לי 3 מהם 2 התפתחו - מהם יש לי את מיכל וענת

&nbsp
האם יש לך רקע של אנדומטריוזיס? (מחזורים קשים וכואבים?)
האם הילד/ים שיש לך נולדו במשקל לידה יחסית נמוך?

Caitriona

New member
תודה על התגובה

אחרי החזרה של 13 מוקפאים, כל פעם שאני שומעת על מישהי שנכנסה להריון ממוקפאים זה נשמע לי כמו אגדה אורבנית, שלא לא לדבר על זה שהריון טבעי נשמע כמו מדע בדיוני או משהו.
לידיעתי, אין לי רקע של אנדומטריוזיס וגם המחזורים שלי תמיד היו סבירים לגמרי. גם הבת שלי נולדה במשקל תקין, אמנם בסוף שבוע 37, אבל גם זה נחשב תקין.
בקיצור, כל הסיפור אינו ברור. כל בדיקה שאני עושה יוצאות תוצאות אופטימליות. הרופא שלי אומר שהוא אופטימי לגמרי, ולמרות שהוא גם מופתע מאוד מהשלילי האחרון עוד אין סיבה להתייאש. הוא אמר שאפשר אולי
להגביר את התמיכה אחרי ההחזרה (למרות שאין לי דימומים ואין גם סיבה לחשוד שהיא לא מספיקה), או לגדל להבא בלסטוציסטים (גם חמישה כאלו החזירו לי בעבר), או לשרוט את הרחם כדי לגרות עוד יותר את הרירית (שבטיפולים היא בעובי 11, ובלי טיפולים היא בעובי 7-8, כך שגם פה אין ממש בעיה).
בעלי ואני החלטנו ללכת להתייעץ בנתיים עם רופא נוסף כדי לקבל חוו"ד נוספת. אולי משהו התפספס? אולי לשנות גישה. ממילא אנחנו הולכים לרופא שלי באופן פרטי וזה כבר ממש עושה לנו חור בכיס. אנחנו שוקלים לעבור לטיפול במגזר הציבורי.
מעבר לזה, חברה המליצה שאם שבעת המוקפאים לא יתפסו, אולי זה סימן שגם צריך להחליף מעבדה. ממילא אין לי הרבה אמון באסותא רמת החי"ל . לא יודעת להסביר למה. אני רוצה לבקש מהם את הדו"ח של כל העוברים שהיו לי שם. ראיתי פה התכתבות לא מזמן, ויש לי תחושה שגם הם מייפים את האמת ביחס לעוברים שלי.
אולי אני סתם מחפשת את מי להאשים. לא יודעת. מה שכן, הייאוש השתלט.
אשמח לעצות/תובנות/רעיונות.

anguly

New member
יש עוד כמה דברים שאפשר לחשוב עליהם

1. באמת יש הבדלים בין מעבדות, לי היו עוברים נהדרים בשערי צדק ואיומים ונראיים בלינסון ובהדסה, אין לי הסבר ללמה זה, אבל זו עובדה שבשערי צדק נוצרו עוברים מאד יפים, ובשני האחרים עוברים מאד גרועים.
2. אופציה נוספת שכדאי לבחון הוא אבחון גנטי לשניכם. לעתים יש בעיה גנטית שגורמת לזה שעוברים לא יקלטו. מכירה גולשת שאצלה בחנו את הענין והסתבר שדווקא העוברים שנראים יותר יפים הם הפגומים, מהרגע שנעשה האבחון, היא עברה למסלול של PGD וכיום היא חובקת שתי בנות. ככה שזו גם אופציה שכדאי לבחון.

Caitriona

New member
מה זה האבחון הגנטי הזה?

איך ואיפה עושים אותו? עם מי צריך להתייעץ?

Caitriona

New member
קראתי קצת עכשיו על האבחון הגנטי

ועשיתי גם לפני שלוש שנים, ובדיקה נוספת לפני כשנה ולשמחתי זה יצא תקין. אז השאלה היא אם בעתיד הקופה תסכים לממן לי בדיקות כאלו לעוברים.
אני אפגש עם הרופא שלי השבוע ואשאל אותו לגבי זה.
בנתיים ביקשתי מאסותא את הדו"ח מעבדה. התגובה הייתה "בשביל מה את צריכה את זה?!? את בכלל יודעת לקרוא את זה?!?". חביבים כלכך.
בכל אופן, בסוף דווקא הבחורה הייתה בסדר והכינה לי העתק (עוד לא אספתי), אבל לא חסכה ממני התמרמרות על כמות העוברים שהיה צריך לאסוף מידע לגביהם.
יאללה. אולי יהיה מזל עם הקפואים. סתם, אני כבר באמת לא מאמינה בזה.
עד עכשיו קיוויתי שאולי היתה טעות מעבדה בבדיקת דם כי היה ממש ממש עמוס, אבל עכשיו התחילו טפטופי המחזור. אז זה כנראה באמת אבוד.

BABYBOOM10

New member
אהלן,

אני הייתי זאת שקיטרתי על המעבדה של אסותא לדעתי...
רק שתדעי- שניתן לקבוע שם פגישה עם מנהלת המעבדה שבאה עם כ-ל המידע שאת רוצה.
בעלי ישב איתה מעל לשעה- אישה סופר נחמדה ומקצועית, נתנה לנו מידע על הביציות, מצב הזרע, העוברים ואפילו כמה טיפים להמשך,
אצלי זה השלים כמה חלקים חסרים

מצטערת על השלילי... מאוד מזדהה עם מה שכתבת וגם נמצאת בצומת מבחינת היכן להמשיך ואולי לעזוב שם..
בהצלחה.
ולא להתייאש.
בסוף נצליח

למעלה