עוד הפתעות שמסדר לי הגלוקומטר, הפעם פחות משמח

tulkin

New member
עוד הפתעות שמסדר לי הגלוקומטר, הפעם פחות משמח

אחרי שבשבוע שעבר התעוררתי עם 76, ואחרי שלפני יומיים ירד לי הממוצע השבועי (כפי שמחושב על ידי המדידות) לראשונה אל מתחת ל100, היום התעוררתי לבוקר חדש. 133.
בום.
אחרי חמש דקות בדקתי שוב, אולי זו טעות. זו לא היתה טעות. שעה וקצת אח"כ יצאתי להליכה קצרצרה שהספיקה כדי להוריד את זה ל100. אחרי כמה שעות - בום! 140. זה כבר לא קרה לי הרבה זמן. הפעם ויתרתי קצת על זמן עבודה ויצאתי להליכה ארוכה, חזרה ל75 (שהתעדכן אחרי כמה זמן ל100), אבל לפני ארוחת הערב - 120. הי מה קורה פה? אחרי הארוחה 133 (סגרנו מעגל מהבוקר). אני לא מוכן לסיים כך את היום. אז עכשיו, אחרי הליכה נוספת, אני שוב 85.

אבל מה קרה? לא שיניתי תזונה. אכלתי כרגיל. לא הוספתי או הורדתי פעילות גופנית. לא התחלתי או הפסקתי תרופות. והשינוי די קיצוני.
למישהו יש רעיונות מה יכול לגרום לשינוי כזה? אתמול עוד הלכתי לישון עם 92 אחרי שכל היום ביליתי בטווח של 80-110. אולי יש מצות שמסתובבות באויר?

על המעקב שאתה עושה ..

"שכחת" לכתוב איך אתה מאוזן? תרופות? איזה? כמה?

DDN

New member
אולי יש לך חום?

דלקת גרון? משהו בסגנון?

DDN

New member
ומילת עידוד

אני יודע שאתה רגיל למדדים של אנשים בריאים או נמוכים,
אבל גם המדדים שקיבלת הם לא נוראיים לסוכרתי. עדיין יתנו לך ממוצע A1C נמוך מ7.
כל עוד היום הזה לא הופך להיות הכלל אלא יוצא דופן חד פעמי, אני לא חושב שאתה צריך להתרגש. אם ברוב הבדיקות אתה נמוך מ100 או באזור שלו, יום אחד של אזור ה130 לא אמור לעשות לך כלום.

אבל אכן - כל הכבוד על המעקב.

tulkin

New member
אני בריא בסה"כ

ה130 לא מטריד אותי לכשעצמו. אלא השינוי הפתאומי והחריגה החדה מתבנית די קבועה שליוותה אותי כבר כמה שבועות.
גם היום לא היה יום רגיל (בינתיים), אם כי הרבה יותר טוב מאשר אתמול. עדיין, אני מרגיש, לאור המדידות, שהגוף שלי מגיב אחרת לגמרי להרגלים שסיגלתי לי בחודשים האחרונים. עוד לא סיבה לדאגה גדולה, אבל בהחלט סיבה טובה לגלות ערנות. נראה לי שחבילת הסטיקים שהתחלתי בתחילת השבוע תספיק לי ל3-4 ימים בלבד במקום ל7-10 כמו בד"כ.

DDN

New member
כמה סטיקים אתה משתמש ביום?

לי חבילה (50 בחבילה אם אני לא טועה) מספיקה לחודשיים-שלושה

tulkin

New member
בימים כתיקונים 3-7 תלוי בפעילות

כשיש אינדיקציות להתנהגות חריגה (כמו אתמול והיום) - זה יכול להגיע בקלות ל10.
אבל המינימום שבמינימום זה 3 ביום: בבוקר, אחרי הארוחה העיקרית של היום, ובערב לקראת השינה.

אבו זקן

New member
אצלי, לפחות

מתח נפשי משגע את רמות הסוכר שלי לגמרי. אולי ליל הסדר פתח פצעים ישנים?

tulkin

New member
לא. אבל אכן יש לי דדליין מלחיץ בתקופה מקצועית

לא מוצלחת ומרובת חוסר וודאות. למעשה הסוכר עלה בדיוק יום אחרי שעבר הדדליין, בלי שעמדתי ביעדים. זה לא דדליין קשיח, ואני אסיים את העבודה עוד יום-יומיים, בלי שייגרם נזק משמעותי (מלבד קצת יוקרה מקצועית, אולי) אבל אולי זו הסיבה.
בכל מקרה, לא חשתי את המתח והלחץ במישורים אחרים של החיים, והלחץ היה קיים גם לפני שהדדליין עבר בפועל. אולי יש לזה קשר, אולי לא. אבל באמת לא קישרתי את מעבר הדדליין עם העניין. אשים לכך לב. תודה

DDN

New member
ואתה מוזמן גם לעדכן

זה מסקרן
בהצלחה בקבלת המדדים שאתה רגיל אליהם מחר

tulkin

New member
היה שבוע מאתגר...אבל נגמר

כנראה שאכן קשור ללחץ בעבודה.
למעשה עד יום שני היו עדיין ערכים גבוהים. אמנם בצום זה נראה בסדר עם 100-115 בבוקר (יותר גבוה ממה שהתרגלתי אליו, אבל לא מופרך לגמרי), אבל במהלך היום השתגע לחלוטין עם ערכים שלא ראיתי הרבה זמן (פעמיים 150 ועוד פעם אחת 180) ותבניות התנהגות של רמת סוכר שלא היו לי ברורות בכלל ונראו לי לא קשורות לפעילות שעשיתי (כולל פעם אחת שהייתי צריך פעילו ספורטיבית של שעה כדי להוריד 150 ל 110. בד"כ זה לוקח לי לא יותר מרבע שעה).

סיכומו של דבר: הוגש המאמר, ויום אחר כך הושלמו החובות האחרים שנדחו בגלל המאמר, וביומיים שמאז אני מתעורר והולך לישון עם סוכר מתחת ל100 ולא עובר במהלך היום 120-130. כמו שהתרגלתי. נקווה שימשיך ככה.

למעלה