עוד הרחבה לדרכי למידה בהסטוריה

saraint

New member
עוד הרחבה לדרכי למידה בהסטוריה

או מקרא, או ספרות וכו'. סיכום החומר בסעיפים עוזר מאד. יש לוודא שהפרטים בכל אחת מהנקודות ברורים לך. עכשיו השאלה היא : איך זוכרים את זה? בכל אחד מהסעיפים מצא מילת מפתח וסמן אותה בהדגשה. אסוף את כל מילות המפתח בצד אחת מעל השניה, והדגש את האות הראשונה בכל אחת מהן. עכשיו נסה ליצור מהאותיות האלו מילה אמיתית אחת או שתיים. לרוב צריך לשחק עם סדר הסעיפים, ואולי לבחור מילת מפתח אחרת באחד הסעיפים עם אות נוחה יותר לשיבוץ במילה. אבל בסוף נגמור עם שאלה שיש לה תשובה במילה אחת בלבד שאותה צריך לזכור. ובמבחן - אם תשאל על השאלה הזו, רשום מיד בצד מלמעלה למטה את המילה שהיית צריך לזכור. לאחר מכן - הרחב אותה למילות המפתח, ומשם - הרחב את התשובה בסעיפים. גם במקרים של מבחן בעל פה אפשר להגיד לבוחן שכך אתם רוצים לעבוד, והוא יעשה זאת אתכם. ובהצלחה לכל הניגשים לבגרויות.
 
כמה זמן זה נשאר בראש אחרי הבחינה?

פעם היו משתמשים בשיטת סיכום כל החומר בראשי תיבות בקורס חובשים. החובשים היו זוכרים את זה רק במבחן, לא בזמן הטיפול בפצוע. בחיי, היו לנו שם כל מני ראשי תיבות כמו: נרצח הב''ן, דניז מצצ''ה, צבבצצ''ת וכו'. סיכום כל החומר בראשי פרקים והדגשת מילות מפתח יעילים גם לטוות הארוך. הלחנה וראשי תיבות מומלצים כמוצא אחרון ובלי אשליות להישרדות החומר.
 

saraint

New member
זה פטנט ישן הרבה יותר

אבותינו כבר השתמשו בו (ראה מקרה דצ"כ עד"ש באח"ב), כך שהוא כנראה כן יעיל. פה השיטה משלבת גם סיכום וזכירה לטווח ארוך, וגם מוצא לזכירה מיידית ושליפה מהזיכרון בבחינה. ובינינו - כמה פעמים כבר נבחנת בבחינות שחמש דקות אחריהן שכחת את החומר כי לא היית צריך אותו יותר בחיים?
 
כל אחד ומה שנוח לו. לי נוח יותר

לי נוח יותר להשקיע בלמידה לטווח ארוך. זה משתלם יותר מהפעם השניה שנבחנים על אותו חומר. בינינו, כמה פעמים ראית חומר למבחן אחד וזהו?
 

saraint

New member
עד שהגעתי לטכניון - כמעט כל נושא

והיום כשאני מלווה את הבן שלי בכתה ט' - גם כמעט כל נושא. מרבית המקצועות ההומניים שהם נבחנים עליהם מיועדים להשכח אחרי הבחינה. זה לא צריך להיות כך אבל זה המצב. גם המורים מתייחסים להוראה בצורה כזו, מכתיבים חומר כדי שהתלמידים ישפכו על הדפים בבחינות בחזרה וכו'. חמש דקות אחרי המבחן בהסטוריה/מקרא/ספרות/גיאוגרפיה וכו' כבר אפשר לשכוח את החומר לגמרי, ובהרבה פעמים גם רצוי כי כמות השטויות שהם לומדים מרקיעה שחקים.
 
למעלה