עוד חברת תשתית פושטת רגל: מרדכי ובניו מקימת מחלף גולני הסתמי

tapuzoed

New member
עוד חברת תשתית פושטת רגל: מרדכי ובניו מקימת מחלף גולני הסתמי

חברת מרדכי ובניו המעורבת במחלפיאדה ואספלטיאדה שמטרתה בעצם סידור מקומות עבודה
למהנדסי תשתיות בכירים ונערי אוצר - פושטת רגל עם חובות של 178 מליון שקל.
החברה מעורבת בפרויקט הבזבזני של 2.5 מ' שקל לכיסוח ואדיות שער הגיא ומנהור סתמי לכביש 1 שיחסוך אולי 2 דקות נסיעה
וכן בעבר בהקמת המחלף הכי מגוחך ומיותר אי פעם בישראל מחלף צומת גולני שקיצר רמזור של דקה ועלה חצי מליארד שקל.
אל דאגה אף נער אוצר ומהנדס תשתיות בכיר בחברה לא יפגעו משכורות ופנסיות ישולמו במועדן.

ש מים

New member
ואני תוהה האם ההסתמכות על מכרזים ממשלתיים אינה הסיבה...

כל מי שמעורב ומכיר את מכרזי המדינה (בעיקר בתחום התכנון) מכיר ויודע היטב למה אני מתכוון:
  1. רמות מחיר/תמחור נמוכות ביותר.
  2. תמחור נמוך ודרישות רבות וגבוהות (שחלקן כלל אינן מתומחרות).
  3. "שלביות" ופריסת תשלומים בעייתית ביותר.
  4. כנ"ל לגבי מועד קבלת התשלום ("שוטף +++"
    ).

מכרזים ממשלתיים

תארת יפה את דרישות הממשלה במכרזים
אבל, מי שמוכן להגיש הצעות במחירי הפסד ידועים מראש - ש"יאכל אותה"
בדרך כלל הקבלנים מסתמכים על בקשת שנויים ותוספות של המזמין ואז הם "קורעים" מחירים.
אני שמח, שכפי הניראה במקרה הנדון, המפרט והפקוח היו יעילים ולא אפשרו לקבלן "לצאת מהבור" אותו חפר במו ידיו. אני מקווה שמקרה כזה ילמד לקח קסלנים בעת הצעותיהם ויחזק את כותבי מפרטי הביצוע והמפקחים.

ש מים

New member
אין שום קשר

(לפחות לא בין הדברים שכתב תפוזו לבין פשיטת הרגל)

zahipan10

New member
מחלף גולני לפני מחלף להבים זה טעות!

אני לא אכנס לויכוח אם מחלף גולני נחוץ או לא, כי ברוב השנה אין בצומת הזה פקקים גדולים מדי אך בחגים דווקא יש בו, אבל אם כבר רוצים להשקיע בצפון אז מדוע לא לשדרג את הסיוט הזה שנקרא כביש 65 במקום המחלף הזה? ואם רוצים לבנות מחלף בכל מחיר אז מדוע לא לבנות אותו בסיוט הזה שנקרא צומת להבים? אין שנה שאין בו הרוגים. אין חודש שאין בו תאונות. ואין יום שאין בו פקקים. כביש 6 שיפתח בשנה הבאה ממש לא יפתור את הבעיה מכיוון שגם כך רוב התנועה היא מכיוון באר שבע ודרומה ולא מכיוון ים המלח וערד.

איפה שצריך לשדרג את הכביש בנו מחלף, איפה שצריך לשדרג את הצומת בנו כביש

שדרוג כביש 65 זה פרויקט שעובדים עליו

הקטע של כביש 65 שבין צומת גולני לכביש 85 הוא חלק ממה שמכונה "הזרוע המזרחית" ועובדים על הקטע הזה.
יש גם תוכניות לשדרוג החלק הדרומי יותר של כביש 65.
ומחלף גולני הוא חלק מהשדרוג של כבישים 65 ו-77 במסגרת "הזרוע המזרחית".
תמיד אפשר לשאול למה עושים את א' לפני ב' ואת ב' לפני ג', אבל במקרה של מחלף גולני וכביש 65 אפשר להתייחס למחלף כאל שלב במסגרת פרויקט השדרוג.

למעלה