עוד חודש וחצי בן 6

עוד חודש וחצי בן 6

ועדיין מרטיב. בן זוגי קם כל לילה כפעמיים שלוש כדי לקחת אותו לשרותים אחרת הוא עושה פיפי על עצמו. ידוע לנו שזה לא מה שיפתור את ההרטבה וכי בעצם לקיחת הילד לשרותים בלילה הוא לא יכול ללמוד לשלוט על הסוגרים שלו. הבעיה היא שחצי מהזמן הילד ישן בבית אימו ואמא שלו טוענת שהוא לא מרטיב אצלה בבית. שאלותיי.. האם יכול להיות שהילד מרטיב רק כשהוא נמצא אצל אבא (ואין שום סיבה לכך וזה גם לא נראה הגיוני שביום X הוא מתוכנן להרטיב)
האם הילד יכול להגמל לבד (אני טוענת שלא, בן זוגי טוען שאין מה לעשות כי אין שיתוף פעולה עם הצד השני)
האם כן יש אפשרות לעשות דבר מה כדי שיהיה שיתוף מהצד השני
והאם, (ואני בספק) טיפול חד צדדי, ע"י מכשיר שמצפצף יכול לעזור כלומר, טיפול למשך חצי שבוע. (אני מודעת לכך שבמכשיר המצפצף יש טבלת מעקב חודשית) יש לציין כי בן זוגי נפרד מהאקסית שלו לפני כשלוש שנים לערך. מאז אין שום יוצא דופן ביחסים בין הילד לשני ההורים. מתנהלת מערכת יחסים נהדרת יחסית לזוגות אחרים שנפרדו ויש להם ילדים. מה עושים? וושאלה לידע כללי.. כשגומלים ילד ביום מחיתול.. האם מומלץ לגמול גם בבת אחת בלילה? או שמא, קודם ביום ואח"כ בלילה בהדרגה.

הרטבה בגיל 6

שלום רב 1. בהחלט יכולה להיות הרטבה במצבים מסויימים ספציפיים יותר קשים פיזית או רגשית 2.אכן ילד יכול להגמל לבד אם לא עושים כלום כל שנה 15% יגמלו עצמונית 3. לשוח ולהשיג שיתוף פעולה 4. טיפול חד צדדי? לא ברור מה זה . אבל צריך להבין שצריך רצף כלשהו בטיפול 5. בקשר לשאלתך האחרונה ניתן לגמו ביחד ביום ובלילה בד"כ מתבצעת גמילה ביום וא"כ זו של הלילה כל טוב ובהצלחה ד"ר יוסי בנימיני

יעל אנ

New member
הרטבה בלילה בגיל 5

התחלנו טיפול בזמזם באופן עצמאי, אחרי תקופה שבה פשוט הורדנו את התחתול (זה לא עבד) רציתי לדעת יותר פרטים: 1. האם אפשר לעשות עוד משהו או שפשוט לחכות שהזמזם יצלצל כל לילה? 2. כמה זמן עד שרואים תוצאות ומתי להתייאש? 3. במידה וזה לא מצליח מה עוד אפשר לעשות? 4. האם כדי להתחיל טיפול גם בעזרת מישהו המתמחה בענין כבר עכשיו או שכדאי להמשיך לבד? 5. אנחנו גרים בכרכור. מהן האפשריות שעומדות בפנינו באזור המגורים שלנו?

למעלה