עוד חודש ליציאת The World of Ice and Fire!

ds1232

New member
עוד חודש ליציאת The World of Ice and Fire!

רק אני ממש מתרגש מהספר?

ובכן,

מזכיר לי את זה.
כמובן, אולי זה אני הציניקן, ובאמת שזה נחמד להעריץ משהו ...אבל לא מתאים לי אישית להגיע לרמות כאלה של עיסוק. אני ללא ספק אשמח יותר לראות את הספר השביעי בידיים שלי (כנראה. מי יודע איך ארגיש בעוד שני ספרים ושלוש עונות?).

אבל כאמור, זה באמת נחמד וכיף שיש משהו להעריץ. אם זה עושה לך טוב - לך על זה בכל הכח. הנה למשל המארז הזה. אני משוכנע שיש לו יכולות קירור שלא תמצא מדרום לחומה, וזה באמת מארז מעוצב ויפה, וכמות ההשקעה והיצירתיות בו מטורפת. ובחיי שאני מסיר את הכובע בפני אנשים שמשקיעים ככה, והתוצאות ללא ספק בהתאם. אני בהחלט נהנה לראות פירות של יצירתיות של אנשים (נניח החולצה הזו, התסרוקות האלה, ואפילו יצירתיות שמצריכה קצת פחות השקעה, כמו הבדיחה הזו). אבל ממש להשקיע בזה בעצמי? טוב, כזה אני. אבל בהחלט, לך על זה!

ds1232

New member
תגובה לא ברורה

אני כתבתי על הספר החדש שיוצא עוד חודש, ומשום מה בחרת לעסוק בתגובה על הערצה ומארזי קירור הזויים.
מה הקשר בין הדברים? על איזה "רמה" של עיסוק אתה מדבר?
בסך הכל ספר.

צודק

אני גם חפרן חסר תקנה.

אבל בחייך, ספר על העולם של? ממש מתרגש? הייתי חייב (או שפשוט הייתי חייב להביא את הקישור למארז ההוא, וניצלתי את השרשור שלך).

ds1232

New member
כן, אני מתלהב מהספר. חיכיתי לו הרבה זמן.

אני מאוד אוהב את סדרת הספרים וכל ספר חדש שיוצא מרגש אותי.
קראתי את כל הספרים כולל סיפורי צד כמו דאנק ואג.
הספר הזה צפוי להכיל הרבה מאוד פרטים הסיטוריים מעניינים ובלי קשר לזה הוא מופת לכל חובבי הסדרה- למשל יהיו בו Artworks.
&nbsp
מה שיותר גדול- את הספר כתבו בעלי אנציקלופדיית awoiaf, כמובן בהנחיית מרטין, ואפילו מרטין בעצמו אמר שהם מכירים את ווסטרוז יותר טוב ממנו.

אני חשבתי שסיפורי דאנק אנד וואג כלולים בספר הזה...

הבנתי שבספר הולכים להיות כלולים כל סיפורי הצד שמרטין כתב. הם לא?

ds1232

New member
הם לא

אמור לצאת ספר נפרד שמאגד את כל סיפורי דאנק ואג.
העולם של אש ושל קרח זה ספר אחר לגמרי שיעסוק בשושלת טארגריין העתיקה.

agamkedem

New member
לא.

"אביר של שבע מלכויות" - אוסף כל סיפורי דאנק ואג שעתיד לצאת בעתיד.
"אש ודם" - אוסף כל הנובלות ההיסטוריות של בית טארגאריין ("הנסיכה והמלכה", "הנסיך הנוכל" ונובלות נוספות שיצאו בהמשך).
"עולם של אש וקרח" - אנציקלופדיה ואוסף יצירות מעריצים של הסדרה.

ds1232

New member
זה בדיוק מה שהולך להיות בספר:

It is a chronicle which stretches from the Dawn Age to the Age of Heroes; from the Coming of the First Men to the arrival of Aegon the Conqueror; from Aegon's establishment of the Iron Throne to Robert's Rebellion and the fall of the Mad King, Aerys II Targaryen, which has set into motion the "present-day" struggles of the Starks, Lannisters, Baratheons, and Targaryens.
&nbsp
נשמע אדיר!! אני כבר לא יכול לחכות.
כמה פה עשו PRE ORDER?

agamkedem

New member
כמובן שAWOIAF יתייחס גם לטארגאריינים.

כל ספר היסטוריה ווסטרוזית שלא יתייחס למשפחה המשפיעה ביותר בתולדות היבשת יהיה ספר היסטוריה ווסטרוזית רע מאוד, אבל AWOIAF לא יתמקד בהיסטוריה של בית טארגאריין, ולא יכלול את הנובלות שמרטין כתב עליה.

hagashaga

New member
עם תרגום?

כל אלה שתיארת יצאו גם בעברית או שיצאו בעתיד גם בעברית עם תרגום?

agamkedem

New member
אני חושב שצפריר גרוסמן (המתרגם הנוכחי) מגיב כאן לפעמים.

אני מניח שהוא יכול לתת לך תשובות מדויקות יותר, אבל אופוס הודיעו שהם מתכננים להוציא לאור את "אביר של שבע מלכויות" בשנה הקרובה. אני לא יודע כמה ההודעה הזאת רצינית, בהתחשב בעובדה ש"זאבות ווינטרפל", נובלה שאמורה להיכלל בספר, עדיין לא יצאה לאור באנגלית.

בנוגע ל"עולם של אש וקרח", גרוסמן אמר לי שאופוס לא מתכננת להוציא לאור את הספר. אם יורשה לי לשער, גם "אש ודם" לא יתורגם לעברית.

ds1232

New member
בשביל מה בכלל לקרוא בעברית?

אין כמו לקרוא בשפת המקור, וזאת הזדמנות לשפר את האנגלית.
אני קראתי את כל הספרים באנגלית, ואני לא יכול להעיד על עצמי כדובר השפה. לא היה פשוט, אבל מאתגר ובסופו של דבר מאוד מהנה :)

agamkedem

New member
קריאה בשפת המקור היא האידיאל, נכון.

אבל לא כולם מסוגלים לה. אני עצמי קראתי את הספרים בעברית בתחילה, ורק לאחרונה עברתי לאנגלית.

בין היתר

כי קריאה בשפת האם שלך מחזקת את ההזדהות הרגשית, את הזכרון של הנקרא, את סריקת הדף בעיניים. זה בהחלט יכול להיות שווה את אבדן חלק מהמשמעות בתרגום.

למעלה